Blog

Milyen hatásai vannak a meditációnak?

A meditáció rendszeres gyakorlásával elkezdhetjük kioldani a testben és a belső világunkban tárolt feszültségeket, eredménye lehet egy lazább test, és erős lélek-szellem jelenlét, ami megadhatja a belső stabilitásunkat az élet viharai közepette. És emellett számos pozitív hatását élvezhetjük a rendszeres gyakorlásának. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem egy csokorba mit nyerhetünk vele. Íme 13 ok, amiért érdemes:

Csicseriborsó-sárgarépa curry

A kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend fontos alapanyagai a hüvelyesek a megfelelő mennyiségű fehérje biztosításához. Én nagyon szeretem a curryket: tökéletes, tartalmas étel akár ebédre vagy vacsorára, nemcsak vegetáriánusoknak, vegyes táplálkozásba is remekül beilleszthető ez a recept. :-)

Miért jó a gyerekeknek a jóga?

Sok szülő ismeri a gyerekjóga fogalmát. Hallott már róla, esetleg utána is olvasott, de úgy gondolja, hogy ez az ő gyermekének nem való, hiszen nem tud megülni egy helyben a fenekén! De ez tévedés! Mármint az a része, hogy a gyerekjógán a csücsülést várnánk el egy gyermektől. A gyerekjóga óra teljesen más, mint a felnőtt verziója. Hogy miben különböznek egymástól? Miért jó a gyerekeknek a jóga? Ebben a cikkben erről olvashattok részletesebben, no meg a Jógakalandos Gyerekjógáról.

Megfázás kezelése aromaterápiával

Az évszakváltások során és a hidegebb időszakban szervezetünk a légúti fertőzéseknek fokozottabban ki van téve. Többfajta természetes gyógymód is rendelkezésünkre áll, hogy enyhítsük a nátha kellemetlen tüneteit. A régebbi bejegyzésekben megtaláljátok a Schüssler-sókról szóló írásunkat. Ebben a cikkben pedig az aromaterápiás lehetőségeket gyűjtöttük össze, amik nálunk is beváltak az évek során.

Hogyan szedd otthon a Bach-virág cseppeket?

A Hatszínvirág Harmónia Házban előszeretettel alkalmazzuk a Bach-virág cseppeket, ami a holisztikus gyógyászat egyik gyöngyszeme. A Bach-virágterápia rendszerében 38 vadon élő virágból és növényből készült eszenciát találunk, amelyek mindegyike egy adott lelkiállapothoz kapcsolódik. Ezekből készülnek az egyéni keverékek, személyre szabottan öszeállítva: amit gyakran javasolok Nektek a stresszoldások kiegészítéseként, az eredmények lehorgonyzásának támogatásáért. Ebben a bejegyzésben leírom emlékeztetőül az otthoni helyes adagolást, és tárolást, hogy a legtöbbet kihozd a cseppjeidből.

Scroll to top