Tízmilliószoros napi teremtő írás gyakorlat 2023.

Hoztam egy írásos teremtő gyakorlatot a mai tízmilliószoros napra: de természetesen bármikor elvégezhetitek, amikor szeretnétek fókuszálni az energiáitokat és eltölteni önmagatokkal, a belső világotokra figyelve egy nyugodt fél-egy órát.
Mik azok a tízmilliószoros napok?
 
Tízmilliószoros napoknak a tibeti kultúrában a “nagy” Buddha napokat hívják. Úgy tartják, hogy ezeken a napokon minden teremtés, minden gondolat tízmilliószoros erővel hat: jó és rossz egyaránt. A mai is egy ilyen nap! ;-) Hogy mire érdemes ilyenkor odafigyelni, ebben a bejegyzésben találhatsz hozzá egy kis inspirációt, és hoztam egy teremtő gyakorlatot is.
 

Tízmilliószoros napok 2023-ban:

Egy évben 4 ilyen tízmilliószoros nap van, amik mindig másik dátumra esnek: a Hold járása alapján számolják ki. Az idei, 2023-as évben ezek a következőek:
 
  • március 7.
  • június 4.
  • július 21.
  • november 4.

Mire érdemes odafigyelni ezeken a tízmilliószoros napokon (is)?

  • Érdemes ilyenkor tudatodan a pozitív gondolatokra koncentrálni, illetve jót kívánni mind magunknak, mind másoknak és a világnak. Remek alkalom ez a mai például egy Béke-meditációra.
  • Jó ötlet kicsit elcsendesedni, befelé figyelni, elcsitítani az elménket, hogy meghalljuk a szívünk valódi hangját. Ehhez számos technika létezik, amiből mindenki megtalálhatja a hozzá közel állót: számomra a meditáció, az írás és a festés az, amik beváltak és amiket használok évek óta.
  • Minél több pozitív érzést elővarázsolni magunkból: idézzünk fel olyan dolgokat, élményeket amik jó érzéssel töltenek el, és ha tehetjük érdemes időt szentelni olyan tevékenységeknek, amelyek a pozitív érzéseket erősítik bennünk, amiktől jól érezzük magunkat. Ez természetesen nem jelenti a negatív érzések elfojtását, és nem egy újabb stresszfaktorként érdemes rá gondolni, ha most épp nem érzed magad jól a bőrödben. Ilyenkor jó ötlet lehet például egy elengedés gyakorlat, amikor azt gondolod végig, mi az, amit szeretnél elengedni és egy kis szertartás vagy vizulaizáció kíséretében megválni tőlük. Hamarosan hozunk majd ehhez is gyakorlatot ;-)
  • Végiggondolhatjuk mik azok a dolgok, amelyeket szeretnénk megteremteni az életünkben, segítséget kérni a nehezebb helyzetekhez, elakadásokhoz hitünk szerint. Ha jól jönne ehhez egy kis segítség, évszakos önismereti naplóink végigvezethetnek ezen az úton.
  • Természetesen vegyük számba azokat is, amikért hálásak lehetünk, köszönjük meg azt, amit az élettől kapunk.
  • Forduljunk türelemmel és empátiával mind mások, mind önmagunk felé. Tedd és éld azt a világban, amit Te magad látni szeretnél.

Ez valóban működik?

Hogy valóban így van-e, sokszoros erővel hatnak-e illyenkor a gondolataink, azt figyeld meg Te magad ;-) Én úgy gondolom, hogy már önmagában az, hogy egy évben 4x szánunk arra időt, hogy leüljünk és végiggondoljuk az életünket, hogy milyen irányba tartunk és mit szeretnénk valóra váltani, hálát adunk és köszönetet, kicsit elcsendesedünk és befelé figyelünk, az már önmagában segítség egy tudatos, szerethető életvitel kialakításában. Ártani biztos nem fog szánsz erre időt és energiát ;-)

Tízmilliószoros napi teremtő gyakorlat - a kreatív írás erejével:

Keress egy nyugodt 30-40 percet és próbáld ki az írás lélekemelő hatását. Ne egy szépirodalmi remekműre gondolj, a lényeg, hogy írj kézzel, szabadon, folyamatosan, ezáltal kapcsolódj önmagadhoz. Engedd nyugodtan szabadjára a fantáziád és a gondolataidat. Nem kell most senkinek megmutatni, megfelelni. Magadnak írod. Ha nem jut semmi eszedbe, írd le ezt, hogy "nem jut semmi sem az eszembe...mit is írhatnék...mi a fenének is csinálom én ezt .... bármit", és próbálj meg túllendülni az elakadáson. Érdemes egy nyugodtabb lelkiállapotban végezni ezt a gyakorlatot. Jó, ha kezdésnek elvégzel egy relaxációt, vagy tegyél be az írás mellé aláfestőzenének egy kellemes számot ami segíti, hogy egy nyugodtabb, ellazultabb tudatállapotba kerülj.

Íme 6 kérdés, írj mindegyikre válaszolva 5-5 percig, folyamatosan:
 
  1. Miért vagy hálás az életedben?
  2. Mik azok a területek, ahol jól jönne egy kis frissítés, megújítás?
  3. Ha jönne egy jó tündér, aki teljesíti 3 kívánságodat, mik volnának azok?
  4. Mivel tudod támogatni magadat a mindennapokban, hogy energikus/kiegyensúlyozott (vagy helyettesítsd be a Számodra vágyott/szimpatikus jelzővel) legyél?
  5. Mi a legszebb reményed az idei évre/az előtted álló hónapokra?
  6. 3 év múlva hogyan szeretnéd látni magad? Ha van kedved, írhatsz akár egy levelet is. Írj egyes szám első személyben, jelen időben: mintha mindez már valóság volna, és mesélnél egy jó barátodnak róla. Ennél az utolsó kérdésnél már nincs időkorlát, írj annyit és ameddig jól esik.

Zárásként, ha van kedved végezd el ezt az önértékelés erősítő gyakorlatot is.

 

Ha kevesebb időd van: kiválaszhatod csak önmagában az egyik kérdést is, akkor válaszolj csak arra fókuszálva írva 10-15 percet.

 

Ha több időd van elmélyedni a témában: nyugodtan ídőzz el hosszabban is egy-egy kérdésnél. Én átlalában 45-60 percet szoktam erre szánni. A 6. kérdés különösen a kedvencem, mert vissza szoktam olvasni évek múltán mit írtam: nagyon jó kis időutazás, erőforrásgyűjtés és megerősítés :-) Erősítheted az írás hatását, ha képileg is megformálod az itt leírtakat: például készíthetsz egy vision boardot vagy akár meg is festheted például egy mandalába zárva. Egy-egy ilyen kép erőt adhat a mindennapokban, megerősít és támogat minket az utunkon. Nekem minden időszakomnak megvan az ilyen képekben megőrzött formája.

 
Ha tetszett ez a gyakorlat, és szívesen ajándékoznád meg magad néhány nyugodt órával, ahol az írás erejével kapcsolódhatsz önmagadhoz, rendet teremthetsz a gondolataid között és elmélyülhetsz kicsit a belső világodban, szeretettel ajánlom figyelmedbe a Hatszínvirág Önismereti Naplóinkat, ahol az írás és vizualizációs hanganyagok segítenek, hogy az életed részévé tedd a tudatos teremtést. Nézd meg az aktuális lehetőségeket a Hatszínvirág Shopban és szerezd be a saját példányod!
 

Ha inspirálónak találtad ezt az írást, és szeretnél értesülni az új Hatszínvirágos cikkek megjelenéséről iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat havi 1-2 alkalommal.

Szeretettel,

Mariann

Tízmilliószoros napi teremtő írás gyakorlat 2023.
Scroll to top