Mandalafestés

feltöltődés - élmény - flow

Hatszínvirág Mandala Élményfestések

 ? Téged is megérint a mandalák csodás világa?
 ? Szívesen elsajátítanál egy remek stresszoldó és fókuszálásra, elcsendesedésre ösztönző technikát?
 ? Már régóta tervezed, hogy kipróbálnád a mandalafestést, de nem tudod hogy kezdj neki?
 ? Már festettél mandalát, de nehéz otthon megteremteni a festéshez megfelelő körülményeket és/vagy nincs otthon elég festéked/eszközöd hozzá?
 ? Jól esne egy kicsit lelassulni, feltöltődni, néhány órát nyugalomban eltölteni?

Ha igen a válaszod, akkor itt a helyed!

8 - 14 éves korosztálynak

stressz szelídítő&mandalázás

Az eddigi mandala workshopjainkat a gyermekek igényeire szabva megálmodtunk egy új Hatszínvirágos programot: a stressz szelídítő&mandalázós délelőttöket. Kisiskolás gyermekek szüleiként látjuk, hogy a gyermekeknek is mekkora  szükségük van megismerni és használni olyan technikákat, amelyek segítenek a mindennapi feszültségek, szorongások levezetésében. Ezzel a programmal ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

A program 2 főbb blokkból áll:

 1.  az első részben hangolódunk az alkotásra, és megismertetünk a gyerekekkel olyan technikákat, amelyek segítik a lenyugvást, és a feszültségek levezetését. Az Ugorj a békákkal! gyermekkineziológiai tanfolyam anyagából merítve egy-egy gyógyító mese, egy kis relaxáció és egyensúlyba hozó mozgásos és légzőgyakorlatok lesznek a segítségünkre.
 2. A második részben mindenki elkészíti a saját "mandaláját": itt a mandalát nagyon kreatívan, a gyerekek életkorának megfelelően értve. A lényeg a sikerélmény, és az önfeledt, kreatív alkotás. Több egyszerűbb, direkt erre az alkalomra tervezett, állatos sablonnal készülünk. Jelentkezésnél szívesen megvalósítunk 1-1 egyéni kívánságot is, ha van saját kedvenc. 😉 Az alkotások plexi lapra készülnek, akril festékkel.
Érdemes olyan ruhában érkezni, ami nem gond, ha kicsit festékes lesz.
Levezetésként mozgásos szabad játékkal zárjuk az alkalmat.
A foglalkozásra elsősorban iskolás (8-14 éves) gyermekeket várunk, akik szeretnek alkotni és szívesen próbálnak ki játékos, kreatív technikákat.
 
Következő időpont:
 • 2024. 03. 15. péntek 9:00 - 12:00
Helyszín: Hatszínvirág Harmónia Ház, Herend
Maximum csoport létszám: 6 fő
Ára: 9 000 Ft/fő
A foglalkozást tartják:
Kiss-Dalmadi Mariann - stresszoldó, art coach és/vagy
Palicska Zsuzsanna - jógaoktató

 
Bejelentkezés szükséges! Részvételi szándékodat kérjük jelezd e-mailben az
info@hatszinvirag.hu-ra írt levélben.

Ízleld meg az alkotás örömét!

Hatszínvirág Mandala Élményfestések

A Hatszínvirág Mandalafestéseken nemcsak a kézműves technikákat adjuk át: mindig nagy hangsúlyt fektetünk magára a lelki folyamatra is. Relaxációs és hangolódó gyakorlatokkal támogatjuk egy megfelelő, ellazult tudatállapot kialakítását.

A mandalafestés egy út önmagadhoz, ami az önismeret mélyítésének is kiváló eszköze lehet.

Nem szükséges kimagasló kézügyesség, és semmilyen előképzettség hozzá. Ne tartson vissza a kipróbálástól az a tévhit, hogy úgy gondolod, Neked ez úgysem menne. Szinte mindenki így kezdi ;-)

A cél az alkotás örömének megtapasztalása, és hogy megajándékozd magad néhány nyugodt órával, és kipróbálj olyan kiváló stresszoldó módszereket, mint a mandalázás és a relaxáció.

Hogyan zajlik?

Kb. két-három havonta egyszer tartunk mandala workshopokat fix időpontban. Ezeken kívül van lehetőség jelentkezni egyéni, páros és saját csoportos festésekre egyénileg egyeztett időpontokban.

A foglalkozás két részből áll. Az első fél órában egy kis előadás - beszélgetés várható az aktuális témában, majd egy hangolódó meditáció után kezdünk bele az alkotásba.

A workshopokon 15 cm-es átmérőjű kör mandala, vagy gyertyatál készítésére van lehetőség.

  ha jól esne egy kis feltöltődés és nyugalom

  Nőnapi mandala élményworkshop

  A foglalkozást mindig egy közös meditációval indítjuk, hogy magunk mögött hagyjuk a mindennapos rohanást, megérkezzünk, elcsendesedjünk, és egy kellemesebb, ellazultabb tudatállapotban kezdjük el az alkotást.

  A mandala készítése, a színek játéka mind segíti a feltöltődést, és hogy kapcsolódj önmagadhoz.
  Ha jól esne néhány színes, alkotós, feltöltődős nyugi óra, szeretettel várunk a Hatszínvirág Harmónia Házban, a megújulás szigetén.
   
   
  • időpont: 2024. március 8. péntek 16:00 - 20:00
  • helyszín:Hatszínvirág Harmónia Ház, Herend Park sétány 3.
  • formája: kis csoportos, maximum 6 fő
  • ára: 15 000/főAz árak tartalmazzák az összes anyagköltséget.
  • a foglalkozásokat tartja:  a Hatszínvirág csapatából Mariann, Zsuzsi, Melinda
  • jelentkezés: e-mailben info@hatszinvirag.hu vagy messenger üzenetben

   

   

   

   

  Olvasd el a Hatszínvirág Blogon!

  6 dolog, amiért érdemes kipróbálni a mandalázást

  kalandozás a mandalák csodálatos világába

  Hatszínvirág Mandalatanoda

  A Hatszínvirág Mandala Tanoda egy 3 részes alapozó sorozat, ahol 3 fajta mandalás tárgy elkészítésére van lehetőséged, miközben ellazulhatsz és feltöltődhetsz egy kellemes helyen, megtapasztalhatod a színek erejét, bepillantást nyerhetsz a szimbólumok világába, és kipróbálhatod az alap eszközöket, technikákat, festékeket.

  Akkor is bátran jelentkezz, ha azt gondolod magadról, hogy nincs elég kézügyességed, Te nem vagy az a kreatív típus. A mi workshopjainkon pont az a cél, hogy megmutassuk, az alkotás öröme azok számára is elérhető, akik nem született őstehetségek. Rengeteg technika van, ami teljesen átlagos képességekkel is élvezhetőek, feltöltődést és kikapcsolódást nyújtanak. A cél az alkotás örömének megtapasztalása, az ellazulás és lecsendesedés, nem a profi művészképzés. ;-)

  feltöltődés - élmény - flow

  Hogy zajlik?

  A Hatszínvirág mandalafestések célja, hogy hozzon az életedbe pár óra nyugalmat és elcsendesülést, amikor kapcsolódhatsz önmagadhoz. Ezért mindig egy közös relaxációval kezdünk, hogy megérkezz a jelenbe, és lélekben is ráhangolódj az alkotás folyamatára.

  • Színvarázs: Az első Mandalatanodán megismerkedünk a különböző színekkel: az általános jelentésekkel és egy kis játék és meditáció segítségével a saját, ránk gyakorolt hatásukkal egyaránt. A második felében mindenki elkészíti a saját mandaláját egy 15 cm-es átmérőjű üvegre.
  • Kalandozás a szimbólumok világában: A második Mandalatanodán beszélgetünk a különböző szimbólumok jelentéséről, majd mindenki elkészítheti a saját gyertyatálát az általa választott erősítő motívummal.

  • Pontozott mandalakészítés kezdőknek: itt a foglalkozás első felében bemutatjuk a pontozáshoz használt eszközöket, festékeket, gyakoroljuk az alap technikát, a mandala elkészítését, a pontozást, majd a workshop végére egy 10x10-es vászonkép lesz a végeredmény.

  Az egyes alkalmak témái nem épülnek szorosan egymásra, önállóan is elvégezhetőek a szabad helyek függvényében. Ha szívesen részt vennél mind a 3 alkalmon, van lehetőség kedvezményes bérlet vásárlására is.

  Ízleld meg az alkotás örömét!

  Hatszínvirág Mandalatanoda

  1. alkalom - 15 cm-es kör készítése üvegre

  Színvarázs

  2. alkalom - gyertyatál készítése

  Kalandozás a szimbólumok világában

  3. alkalom: 10x10-es vászon kép

  Pontozott mandala készítése kezdőknek

  évszakos Mandala Workshopok

  Gyertyatál vagy 15 cm-es körmandala készítése

  Ízleld meg az alkotás örömét!

  Aktuális időpontok

  Következő tervezett Mandalatanoda időpontja szervezés alatt. Ha szeretnél róla értesülni, írj erről egy emailt nekünk az info@hatszinvirag.hu-ra  és/vagy iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre

  Árak:

  • 1 alkalom ára: 15 000 Ft/fő
  • 3 alkalom Mandala bérlet egy összegben: 40 000 Ft

  Az egyes alkalmak témái nem épülnek szorosan egymásra, önállóan is elvégezhetőek a szabad helyek függvényében. A bérlettel rendelkezőknek biztosított a helyük az összes alkalomra. Maximális létszám: 6 fő/csoport

   

    

   Hatszínvirág Mandalafestések

   Élmény - feltöltődés - flow

   Ajándékozd meg magad egy kis nyugalommal és töltsd le ingyen!

   Mandalás színező lapok

   Amit várhatsz tőle:

   feltöltődés - énidő - motiváció - életöröm - élmény - flow

   Mit adhat egy ilyen alkalom?

   Amikor képes vagy elmerülni egy alkotói folyamatba, és egy dologra fókuszálsz, az agyad megszabadul a mindennapi élet nyűgjei alól, segít kiszállni a gondolati mókuskerékből és belekerülsz az úgynevezett “flow” – magyarul áramlás – állapotbába.
   Elengedettebb, könnyebb, pozitívabb és örömtelibb leszel.

   Mérő László így fogalmazta ezt meg:
   “A flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől örömmel töltődik fel, abban teljesen feloldódik, minden más eltörpül mellette, bármi áron folytatni törekszik.”

   A művészeti tevékenységek aktivizálják az agy jutalomközpontját, ezért értékes eszköze lehet az alkotás a mentális egészség megőrzésének. Én ezt magamban csak úgy szoktam megfogalmazni, hogy akkor vagyok az egyik legboldogabb, ha alkotok.

   A foglalkozást mindig egy közös meditációval indítjuk, majd egy hangolódó gyakorlat segít a képek, kártyák, és az írás erejével, hogy magunk mögött hagyjuk a mindennapos rohanást, megérkezzünk, elcsendesedjünk, és egy kellemesebb, ellazultabb tudatállapotban kezdjük el az alkotást.

   A mandala készítése, a színek játéka mind segíti a feltöltődést, és hogy kapcsolódj önmagadhoz.

   Ha jól esne néhány színes, alkotós, feltöltődős nyugi óra, szeretettel várunk a Hatszínvirág Harmónia Házban, a megújulás szigetén.

   Benned is felmerült ez a kérdés?

   Tévhitek a mandalafestésről

   Sokan azt gondolják, hogy a mandalafestés csak a nagyon nyugodt, precíz és türelmes embereknek való elfoglaltság, és hogy nekik ez úgysem menne.

   A Hatszínvirág mandalafestések egyik célja pont az, hogy előhívjuk az ellazulás élményét, és hogy rájöjj, hogy egy kis segítséggel, jó hangulatban Te is mennyi mindenre képes vagy! ❤ Lehet nem lesz tökéletes, de a Tiéd, és szerethető pont így, ahogy van 🥰

   Az alkotás egy remek tevékenység, ami segít lecsendesíteni az elmédet, és kiszállni a mindennapos mókuskerékből. Ha szeretnéd megtapasztalni ezt az élményt, szeretettel várunk a Hatszínvirág Harmónia Házban.

   Szeretnél a lakhelyeden egy Hatszínvirág Kreatív Feltöltődés workshopot?

   Legyél a szervezőnk!

   ? Szívesen eljönnél egy Hatszínvirág Kreatív Műhelyre, de Herend túl messze van számodra?

   ? Vannak olyan jó ismerőseid, barátaid, akikkel együtt szeretnétek részt vennétek egy foglalkozáson, csak a saját csoportotokkal/helyeteken?

   Legyél a szervezőnk!

   Nyitottak vagyunk arra a megoldásra is, hogy házhoz vigyük Nektek a megbeszélt workshopot Herend max. 100 km-es körzetében. Ebben az esetben szükség van egy olyan helyszínre, ahol kényelmesen elférünk: van stabil asztal, szék, és fény és minimum 8 - maximum 12 résztvevő. A szervező a munkájáért cserébe ingyen vehet részt a workshopon.

   Remek ötlet lehet akár egy kreatív lánybúcsú programjaként is!

   Ha érdekel ez a lehetőség, további részletekkel kapcsolatban keress az info@hatszinvirag.hu e-mail címen vagy messenger üzenetben!

   Ezt már láttad?

   Nézd meg a többi Hatszínvirág Kreatív Műhely foglalkozást is:

   • Ha szeretnél segítséget kapni abban, hogy pontosabb belső képed legyen arról az életről, amit valóban élni szeretnél és jól jönne egy emlékeztető, ami mint egy varázsszer tartja benned a hitet a hozzá vezető úton szeretettel ajánlom figyelmedbe a vision board készítést!
   • Ha szeretnél több időt fordítani arra, hogy olyan dolgok is helyet kapjanak a mindennapjaidban, amik a lelkedet ápolják, jó érzésekkel töltenek el, és hozzásegítenek a kiegyensúlyozottabb életvitelhez, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe a lélekvitamin készítő foglalkozásunkat. 

   Szeretettel várunk!

   Scroll to top