Mariann

art coach, dietetikus, a Hatszínvirág alapítója

Kiss-Dalmadi Mariann

art coach, dietetikus, a Hatszínvirág alapítója

Kiss-Dalmadi Mariann

Szeretettel köszöntelek!

Kiss-Dalmadi Mariann vagyok - art coach, dietetikus, kineziológia- és asztrológia hallgató, 2 kisgyerekes anyuka, feleség, hobby kézműves, Balaton imádó, zene- és művészetőrült, született könyvmoly,  grafomán, kártyagyűjtő és társasjátékfüggő. :-) Szeretem a szép képeket, a mandalákat, a színek táncát, az angyal- és tündérvilágot, a lelkemhez szóló zenéket (Vörösmarti Imre, Vazul Vére, Kowalsky meg a Vega imádat :-D ). Szívesen kalandozom belső tájakon: akár a művészetek, az írás vagy a meditáció útjain.

Szenvedélyeim az önfejlesztés, a kreatív alkotás, a játékok, az angyalvilág és egy csipet varázslat. :-) Ezek tükrében álmodtam meg a Hatszínvirágot, amivel a célom, hogy a mindennapi életben könnyen használható ötletekkel és programokkal inspiráljalak Benneteket egy önazonosabb, örömtelibb, és harmonikusabb élet megvalósításához, kreatívan, játékosan, sokszínűen...amolyan Hatszínvirágosan. :-)

  Mottóm:

  "Az embernek minden nap hallgatnia kellene egy kis zenét, olvasnia egy kis költészetet, és néznie egy csodás képet, hogy a világi gondokat kitörölje az elméjéből, és észrevegye a szépet, amit Isten ültetett az ember lelkébe."
  (Goethe)

  Szakmáimat tekintve art coach és dietetikus vagyok. A kineziológia tanulmányaim folyamatban vannak, jelenleg a 7. szintig végeztem el a one brain ágat. Az ember holisztikus szemlélete alapvetően jellemző a konzultációimra, bármilyen témában, minőségben is keresel fel. A tanulás, fejlődés nagyon fontos az életemben, ezért folyamatosan képzem magam.  Imádok tanulni és új dolgokat, eszközöket felfedezni ami teljesebbé tehetik az életet! :-) Ha szeretnél jobban megismerni és kíváncsi vagy a történetemre, itt elmesélem azokat a legfontosabb tapasztalataimat, állomásaimat és tanulmányaimat, amik a legtöbbet hozzátettek ahhoz, aki most vagyok, és amik mind hozzájárultak a Hatszínvirág megszületéséhez, és így Te is pontosabb képet kaphatsz arról mi az, amiben hitelesen tudok Számodra is segíteni:

  Az egészség megőrzés területén:

  • 2008. Pécsi Tudomány Egyetem Egészség Tudományi Kar: dietetikus szak
  • 2014. természetgyógyász alapképzés, “Marianna” Természetgyógyász Képző Stúdió Veszprém
  • 2014. Bach-virág tanácsadó képzés, “Marianna” Természetgyógyász Képző Stúdió Veszprém
  • 2021. Kineziológia tanulmányok kezdete, “Marianna” Természetgyógyász Képző Stúdió Veszprém
  • 2023. Ugorj a békákkal! gyermekkineziológia alap és haladó, “Marianna” Természetgyógyász Képző Stúdió Veszprém

  A diplomám megszerzésétől a gyermekeim születéséig, 5 éven át a Veszprém Megyei Kórházban dolgoztam dietetikusként, ahol a munkám során főként cukorbetegekkel foglalkoztam.

  Az írás mindig közel állt hozzám. 2010-ben készítettem egy tanulmányt a diabetes étrendi kezelésének témájában a Semmelweis-napra, ami 1. helyezést ért el a diplomás szakdolgozói kategóriában. Résztvettem elhízott gyerekek oktatásában, egészség napokon, hazai táplálkozási felmérés kiértékelésében, írtam cikkeket helyi és országos magazinokban.

  2012-ben és 2015-ben a megszülettek a gyermekeim, így egy időre a család és anyaság került az életembe az előtérbe. Igazából most is ez az első számú prioritás.
  Az otthon töltött babázós évek alatt kezdtem el blogolni, egyrészt hogy szakmailag is haladjak (ez adott egy célt, hogy utánaolvassak dolgoknak), valamint bár imádtam a gyerekeimmel otthon töltött éveket, de szükségem volt rá, hogy valahol kiélhessem a szellemi és kreatív energiáimat, és használjam az agytekervényeimet a mondókázáson túl, így született meg az első blogom 2012.12.31-én,  KreDieSz (Kreatív Dietetika ... Szívből) néven. Ha szívesen beleolvasnál, sok-sok cikk és recept megtalálható még ezekből az időkből itt.

  2014-ben elvégeztem az alap természetgyógyász képzést, egy Bach-virág tanácsadó tanfolyamot, és egy Schüssler-só tanácsadó tanfolyamat. Mindig is érdekeltek az alternatív, természetközeli megoldások, amivel megőrizhetjük az egészségünk, és támogathatjuk magunkat egy harmonikus életvitel kialakításában. Második gyermekem születése miatt a természetgyógyászati szakirány választás kicsit váratott magára. 2021-ben jött el az idő, hogy folytassam ezt az utat: így a kineziológia tanulmányaim most vannak folyamatban: jelenleg a one brain irány 7. szintjéig végeztem el a tanfolyamokat,2023-ban kiegészítve a gyermekkineziológia Ugorj a békákkal! tanfolyam elvégzése. Most készülök a záró vizsgám letételére.

  Egészségmegőrzés területén egy arany középutat képviselek a nyugati szemlélet és az alternatív irányzatok közt. Úgy gondolom mindegyiknek megvan a helye, előnye/hátránya, és ha betartjuk a kompetencia határokat, mindegyik sokat segíthet az életünkön.

  Coaching, önismeret, önfejlesztés irányban:

  • 2018. és 2020. Life coach, team coach és haladó coach képzés Polgár Lilinél, VUCA Consulting Bt.
  • 2019. Art coach képzés Sudár Györgyinél, Indigo Coaching
  • 2020. Karrier coaching továbbképzés, Indigo Coaching
  • 2021. Mother Nature kártyák módszertani képzés
  • 2021. Ébredés konzulensi képzés

  Nagyon fontosnak tartom népszerűsíteni azt a szemléletet, hogy a mentális egészségünk megőrzése, önfejlesztés nem luxus és nem szégyen, hanem alapvető fontosságú ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, elégedett életet éljünk. Ha a lélek rendben van, az nagyon szorosan öszefügg a testi egészségünk állapotával is. 

  Hiszek a coaching és a tudatos életvitel áldásos hatásaiban, elkötelezett híve vagyok a megoldásfókuszú gondolkodásnak, a rugalmas tervezésnek. Sokan tudják, hogy mit kellene tenniük, de a megvalósításnál elakadnak. Ha csak tudod, de nem teszel semmit az nagyjából a semmivel egyenlő. Az a tapasztalatom, hogy ha valaki kész beleállni a változásba, vállalja a felelősséget az életéért és lépésről-lépésekben haladva, de hajlandó változtatni az életén, és energiát beletenni a dologba, csodás megoldások születhetnek a régóta húzódó elakadások továbblendítésére. Ezek megvalósításában támogat, segít egy coach. Ha szeretnél pontos képet kapni arról, hogy mi a manó is pontosan ez és hogy miben segíthet Neked is, a Coaching menüpont alatt olvashatsz róla.

  Az art coaching irány az, ahol összekapcsoljuk a művészetek hegyeket megmozgató erejét az önfejlesztéssel, hogy elősegítsük a gondolkodásunk terének kitágítását, mélyítsük az önismeretet, hogy friss és eredeti felismerésekhez juthassunk általa.  Az alkotás – kézügyességtől és gyakorlattól függetlenül – kimozdít a szürke hétköznapok és az unalom börtönéből, segít kapcsolódnod a benned rejlő tudással és kreativitással.

  Szenvedélyeim az önfejlesztés, a kreatív alkotás, a játékok és egy csipet varázslat. :-) Ezeket ötvözve alkottam meg a Kreatív Műhely foglalkozásokat, készítem nagy örömmel a Hatszínvirág Önismereti Naplókat és kártyákat, és alapítottam meg Herenden a Hatszínvirág Harmónia Házat egy kedves jógaoktató barátnőmmel, Palicska Zsuzsival közösen.

  Társasjátékfüggőként a munkámban is előszeretettel használok kártyákat, és önismereti játékokat, amelyek segítenek a feszültségek oldásában, és új nézőpontok könnyedebb meglátásában. Néha egy-egy kép többet mond száz szónál. A Shop-bantöbb saját késztésű kártyámat is megtalálhatjátok; és a konzultációkon, workshopokon is mindig találkozhattok velük (és várhatóan a kínálat még bővülni fog, mert mindig elcsábulok egy-egy új játék láttán. :-D)  2021. tavaszán elvégeztem az Ébredés - az önismeret útján konzulens képzését és megismerkedtem a Mothet Nature - az anyák útján kártyák módszertanával is, így mostmár ezekkel a módszerekkel is tudom támogatni a hozzám fordulókat.

   

  Művészeti irányok:

  festés

  Imádom a különböző kreatív technikákat, például mandalafestés, üvegfestés, selyemfestés, scrapbook, fotókönyv készítés, felnőtt színezők, írás gyakorlatok, táncok és most kacérkodom a pasztell rajzokkal. Kb. 10 éve jelent meg ez a vonal az életembe, mert sokáig nem mertem semmibe se belekezdeni, mondván hogy úgysincs hozzá elég kézügyességem. Aztán rájöttem, hogy  gyakorlással sok minden fejleszthető; vannak olyan technikák, amik kezdőknek is jól alkalmazhatóak és hogy ha nem is vagyok egy született Picasso, fejleszthetem magam ezen a területen is és az alkotás hatalmas életerőt/örömöt ad - eredménytől függetlenül. Az egyik legjobb feltöltő tevékenység, amit ismerek, és nagyon kár lenne ezt kihagyni számos áldásos pozitív hatását a fenti hiedelmek miatt. Ez lenne az egyik legfontosabb üzenete is annak, amit átadni szeretnék.

  Ezen a területen akiknél tanultam, és a legnagyobb hatással voltak az utamra:

  • Sárhidai Zsófia online tanfolyamai sokat segítettek, hogy egyáltalán el merjek indulni a kreatív alkotás irányába
  • 2015. és 2020. Magyar mandala festő tanfolyamok Németh Líviánál
  • Akiknek az alkotásait nagyon szeretem, és egy-egy workshop, alkotónap erejéig tanulhattam Tőlük: Csizmadia Klára selyemfestő, Albrechtné Hajós Erika (Era-Art) angyalfestményei, Scrapfellow csapata Kit Klubok (scarpbook), Ónodi Réka A Kézművesbolt alkotós workshopjai Veszprémben, Szalóki Ildikó Pontozott világ 

  A munkámban a két kedvencem: a festés és az írás az, ami megjelenik. Hatalmas erő van mind a kettőben. Ha szeretnél erről többet tudni, szeretettel ajánlom figyelmedbe mandalafestő foglalkozásainkat és a Hatszínvirág Önismereti Naplókat. A kreatív feltöltődés foglalkozásokon vision board és lélekvitamin készítésére is nyílik lehetőség.

  új kreatív irányok

  Grafikai vonal

  A Hatszínvirágos munkám kapcsán elkezdtem magam fejleszteni a grafikai, és kiadvány szerkesztési irányokba. Először csupán praktikai okokból: például nagyon szerettem volna elkészíteni a Hatszínvirág Naplókat, de a kiadványszerkesztésre számomra megfizethetetlen árajánlatokat kaptam. Időben ugyan hosszabb út volt, de azt a lehetőséget találtam járhatónak a Naplóink megszületéséhez, hogy én magam elvégeztem egy kiadvány szerkesztő online tanfolyamot.

  A Hatszínvirág social media megjelenéséhez és a Harmónia Ház működéséhez számos kreatív anyagra van szükségünk nap, mint nap: posztok, plakátok, órarendek, ajándékkártyák ... ezek elkészítéséhez elmélyedtem a Canva használatába: már több, mint 1200 tervet készítettem ezzel a programmal. Időközben rájöttem arra, hogy engem ez az irány is nagyon érdekel, a kreatív energiáim levezetésének ez is egy csodás módja. Amikor a kártyákat, munkafüzeteket és egyéb anyagokat állítom össze, az számomra nem "munka": kikapcsol, feltölt és abszolút be tud szippantani, és rántani a flow-ba. :-D

  Ha tetszik a Hatszínvirág megjelenése, és szívesen vennél ez irányú segítséget a saját vállalkozásod, projekted kapcsán, örömmel vállalom ajándékkártyák, plakátok, poszt sablonok, névjegykártyák és egyéb anyagok elkészítését, illetve segítségedre lehetek a Canva program használatának betanítása kapcsán is, szívesen megosztom Veled az eddigi tapasztalataim. Leírás ezekről a lehetőségekről még nem készült itt a weboldalon, de ha érdekes ez Számodra írj egy e-mail-t az info@hatszinvirag.hu-ra és kérj egy ajánlatot. ;-)

  Tanulmányaim, tanfolyamok ezen a területen:

  • 2022. Canva Workshop - Bodó Renáta Anna
  • 2021. Design Akadémia, kiadványszerkesztő tanfolyam
  • 2015. Színek és Szavak - online digitális scrapbook tanfolyam - 7színdizájn
  • 2015. Kezdő, és Haladó online digitális scrapbook tanfolyam - 7színdizájn

   

  Spirituális út

  Életem meghatározó része a spiritualitás, a lelki gyakorlatok. Kiskamasz korom óta, kb. 25 éve aktívan foglalkozom a témával. Ha visszagondolok a gyerekkoromra, az első dolog, ami szerettem volna lenni, az a varázsló volt. Az elmúlt években megjártam a hazai ezo világ igen sok bugyrát: mélységeket és magasságokat egyaránt. Régen rengeteget olvastam a témában, és szívesen részt vettem tanfolyamokon is, de ezeket az infokat mindig átszűrtem magamon - kevés az, amit teljes mértékben a magaménak érzek, de mindenhol kaptam 1-1 gondolatot, ami válasz az épp foglalkoztató kérdésre vagy tanultam olyan technikát, amire épp szükségem volt.

  Az elmúlt pár évben már keveset olvasok, inkább csak meditálok ha valami információra van szükségem. Ha nagyon nem látom a fától az erdőt, akkor pedig asztrológia- és meditáció oktatómtól, Kalmár Ildikól kérek segítséget egy-egy vezetett meditáció formájában. Végtelenül hálás vagyok Ildikónak, az Ő angyal tanfolyamai és a tőle tanult technikák nagy változást hoztak az életemben:

  • egyrészt megtanultam együtt élni az érzékenységemmel és elkezdtem felfedezni ennek áldásos hatásait
  • sikerült megtalálnom egy olyan stabil, belső központot, ami megtart és ahova bármikor visszatérhetek töltekezni. Az angyalvilág, és a velük való kapcsolat, belső munka az életem mindennapos részévé vált. Végtelenül hálás vagyok, hogy ezt az utat járhatom.

   

   

   

  hálásan köszönöm ezúton is :-)

  Akiktől a legtöbbet tanultam és sokat segítettek abban, ahol most vagyok:

  • Kalmár Ildikó angyalos és Életfa tanfolyama, asztrológia csoport, egyéni meditációl és mentorálás, Életfa Coven a Harmónia Házban
  • Kálazi Ági reiki és Ébredés tanfolyamai, a gyerekek előtt 1-2 évig önkéntes voltam Ági veszprémi reiki körében
  • Pozsgai Nikoletta online tanfolyamai, előadásai, meditációi
  • Dr. Czeizel Beatrix és Gresko Anikó könyvei és meditációi
  • Vörösmarti Imre meditációi és zenéje

  - ezúton is hálás köszönet érte.

  2021-ben elkezdtem tanulni Kalmár Ilikónál karma asztrológiát, ami egy nagyon izgalmas utazás: hatalmas segítséget tud nyújtani, ha ismerjük a képletünket, ami mint egy térkép sok támogatást, iránymutatást és megértést adhat az utunk során. Szintén Ildikótól tanultam a meditáció vezetés alapjait, csakraharmonizáló technikákat, Életfa-életút elemzést és az angyalokkal való kommunikációt és fénymunkát, amelyeket szívesen használok a munkámban is aki nyitott ezekre a technikákra, valamint a mindennapjaim szerves részét is képezi. Ha érdekel ez a téma kérdezz bátran, szívesen mesélek róla.

  Közel áll a szívemhez az angyal- és tündérvilág, erős bennem a hívás a magyar gyökerek felé is. Ez utóbbi egyre erőteljesebben megjelenik az életemben. Az a tapasztalatom, hogy ezek az ősi magyar szimbólumok hatalmas energiával rendelkeznek, és érdemes őket a mindannapjaink részévé tenni, megismerni és tudatosan használni őseink örökségét - a Hatszínvirág Mandalatanodákon többet is megtudhatsz erről.

  Az elmúlt hónapokban nagy hatással volt rám és sok mindenre fényt derített önmagammal kapcsolatban Vörösmarti Imre zenéi és meditációi. Szeretettel ajánlom figyelmedbe őket.

  Személyes szösszenetek

  A fent leírtak mellett a család az, ami jelenlegi élethelyzetemben a prioritást élvezi. Van egy 10 éves nagy fiam és egy 7 éves lánykám. Mivel én is a kisgyerekes mindennapokat élem, így írásaim közt, a blogon és a Hatszínvirág FB oldalán is időnként megjelennek az anyukákat-gyerekeket-családot érintő témák. Mivel továbbra is a család a legfontosabb és az elsődleges prioritás az életemben, így hétvégi és késő esti konzultációkat csak nagyon korlátozott számban vállalok: köszönöm ez irányú megértéseteket. :-)

  Ezek mellett szívesen olvasok mindenféle korok és népek történeteit: imádom például Fábián Janka regényeit. Érdekel a magyar ős gyökereink, a történelem (bár inkább ott is maguk az emberek és az élet, mint a száraz adatok), imádom a fantázia világokat (Harry Potter, Gyűrűk Ura és társaik), a Vazul Vérét, Bon Jovit és a Kowalsky meg a Vegát, a természetet, kirándulni (geocaching), fontos szempont számomra a környezetvédelem, a fenntartható táplálkozás. Én magam évek óta vegetáriánus táplálkozást folytatok, így ha nyitott vagy arra, hogy ebbe az irányba változtass az étrendeden, akkor nemcsak dietetikusként a szakmai tudásom, hanem a gyakorlati tapasztalataimat is meg tudom osztani Veled. ;-)

  Ezt a sokszínű érdeklődésemet ötvözve álmodtam meg a Hatszínvirág Programokat, amiben ezek mind helyet kapnak - Te pedig azt a részt emeled ki, és használod belőle, ami a Te világoddal összeegyeztethető.
  A fenti módszereket önállóan vagy ötvözve itt találod egy csokorba összegyűjtve a Konzultációk menüpontban.

  Szeretettel,

  Mariann

  Scroll to top