Mariann

kineziológus, art coach, a Hatszínvirág alapítója

Kiss-Dalmadi Mariann

kineziológus, art coach, a Hatszínvirág alapítója

Kiss-Dalmadi Mariann

Szeretettel köszöntelek!

Kiss-Dalmadi Mariann vagyok - kineziológus, art coach, dietetikus, 2 kisgyerekes anyuka, feleség, hobby kézműves, Balaton imádó, zene- és művészetőrült, született könyvmoly,  grafomán, kártyagyűjtő és társasjátékfüggő. :-) Szeretem a szép képeket, a mandalákat, a színek táncát, az angyal- és tündérvilágot, a lelkemhez szóló zenéket. Szívesen kalandozom belső tájakon: akár a művészetek, az írás vagy a meditáció útjain.

Szenvedélyeim az önfejlesztés, a kreatív alkotás, a játékok, az angyalvilág és egy csipet varázslat. :-) Ezek tükrében álmodtam meg a Hatszínvirágot, amivel a célom, hogy a mindennapi életben könnyen használható ötletekkel és programokkal inspiráljalak Benneteket egy önazonosabb, örömtelibb, és harmonikusabb élet megvalósításához, kreatívan, játékosan, sokszínűen...amolyan Hatszínvirágosan. :-)

  Mottóm:

  "Az embernek minden nap hallgatnia kellene egy kis zenét, olvasnia egy kis költészetet, és néznie egy csodás képet, hogy a világi gondokat kitörölje az elméjéből, és észrevegye a szépet, amit Isten ültetett az ember lelkébe."
  (Goethe)

  Szakmáimat tekintve kineziológus, art coach és dietetikus vagyok. A fő profilomnak, hivatásomnak már a stresszoldást tekintem: akár kineziológiai módszerekkel, akár a művészetek erejével, akár meditációs technikák által. Az ember holisztikus szemlélete alapvetően jellemző a konzultációimra, bármilyen témában, minőségben is keresel fel. A tanulás, fejlődés nagyon fontos az életemben, az élethosszig tartó tanulás híve vagyok, ezért folyamatosan képzem magam.  Imádok tanulni és új dolgokat, eszközöket felfedezni ami teljesebbé tehetik az életet! :-)

  Ha szeretnél jobban megismerni és kíváncsi vagy a történetemre, itt elmesélem azokat a legfontosabb tapasztalataimat, állomásaimat és tanulmányaimat, amik a legtöbbet hozzátettek ahhoz, aki most vagyok, és amik mind hozzájárultak a Hatszínvirág megszületéséhez, és így Te is pontosabb képet kaphatsz arról mi az, amiben hitelesen tudok Számodra is segíteni:

  Az egészség megőrzés és stresszoldás területén:

  • 2008. Pécsi Tudomány Egyetem Egészség Tudományi Kar: dietetikus szak
  • 2014. természetgyógyász alapképzés, “Marianna” Természetgyógyász Képző Stúdió Veszprém
  • 2014. Bach-virág tanácsadó képzés, “Marianna” Természetgyógyász Képző Stúdió Veszprém
  • 2021. - 2022. Kineziológia tanulmányok, one brain 1-7. modul “Marianna” Természetgyógyász Képző Stúdió Veszprém
  • 2023. Ugorj a békákkal! gyermekkineziológia alap és haladó, “Marianna” Természetgyógyász Képző Stúdió Veszprém
  • 2024. Női meditáció vezető képzés - alap és haladó szint Fábián Adélnál

  A diplomám megszerzésétől a gyermekeim születéséig, 5 éven át a Veszprém Megyei Kórházban dolgoztam dietetikusként, ahol a munkám során főként cukorbetegekkel foglalkoztam.

  Az írás mindig közel állt hozzám. 2010-ben készítettem egy tanulmányt a diabetes étrendi kezelésének témájában a Semmelweis-napra, ami 1. helyezést ért el a diplomás szakdolgozói kategóriában. Résztvettem elhízott gyerekek oktatásában, egészség napokon, hazai táplálkozási felmérés kiértékelésében, írtam cikkeket helyi és országos magazinokban.

  2012-ben és 2015-ben a megszülettek a gyermekeim, így egy időre a család és anyaság került az életembe az előtérbe. Igazából most is ez az első számú prioritás.
  Az otthon töltött babázós évek alatt kezdtem el blogolni, egyrészt hogy szakmailag is haladjak (ez adott egy célt, hogy utánaolvassak dolgoknak), valamint bár imádtam a gyerekeimmel otthon töltött éveket, de szükségem volt rá, hogy valahol kiélhessem a szellemi és kreatív energiáimat, és használjam az agytekervényeimet a mondókázáson túl, így született meg az első blogom 2012.12.31-én,  KreDieSz (Kreatív Dietetika ... Szívből) néven. Ha szívesen beleolvasnál, sok-sok cikk és recept megtalálható még ezekből az időkből itt.

  2014-ben elvégeztem az alap természetgyógyász képzést, egy Bach-virág tanácsadó tanfolyamot, és egy Schüssler-só tanácsadó tanfolyamat. Mindig is érdekeltek az alternatív, természetközeli megoldások, amivel megőrizhetjük az egészségünk, és támogathatjuk magunkat egy harmonikus életvitel kialakításában. Második gyermekem születése miatt a természetgyógyászati szakirány választás kicsit váratott magára. 2021-ben jött el az idő, hogy folytassam ezt az utat: így a kineziológia tanulmányaim 2021-ben kezdtem el: a one brain irány 7. szintjéig végeztem el a tanfolyamokat. 2023-ban kiegészítve a gyermekkineziológia Ugorj a békákkal! tanfolyam elvégzése. A kineziológus szakmai záróvizsgámat 2023. őszén tettem le, amivel régi álmomat váltottam valóra.

  Hivatásomnak már inkább a kineziológiát tekintem, de ha a folyamat úgy kívánja szívesen kombinálom a két szakmámat, és adok életmód tanácsokat is.

  Dietetikai tanácsadást már nagyrészt csak folyamat részeként vállalok, ahol a mentális és energetikai blokkok oldására is sor kerül!
  Életmódváltás esetén kidolgoztam egy 4 lépcsős programot, ahol a táplálkozási kérdések mellett közösen végiggondoljuk a mentális és lelki vonalon is milyen változások szükségesek a kívánt eredmény eléréséhez. Nem gyors csodaszer. Bele kell tenni az időt és energiát. Viszont ha végigmész ezen az úton valóban tartós eredményt érhetsz el. Hamarosan írok még erről itt az oldalon is, addigis ha érdekes ez Számodra keress bátran a megadott elérhetőségeimen. 😉
   
  Táplálkozási tanácsadást önmagában csak 1 témában vállalok, ami a szívügyem: vegetáriánus, növényi alapú étrendek kérdéseben keressetek bátran továbbra is. Én magam is évek óta nagyrészt húsmentes, és egy ideje tejmentes táplálkozást is folytatok, így nemcsak a szakmai tudásomat, de a gyakorlati tapasztalataimat is szívesen megosztom a hozzám fordulókkal, akik nyitottak a téma iránt. A munkám és az életem során is arra törekszem, és személyiségemből fakadóan is igyekszem úgy alakítani a világom, hogy az erőszakmentességet képviseljem, így nem célom senkit erőszakkal megtéríteni ebbe az irányba, de ha valaki érez magában elhívást és nyitottságot a téma iránt, örömmel segítek, mint dietetikus. Keressetek bátran ez ügyben.
   

  Egészségmegőrzés területén egy arany középutat képviselek a nyugati szemlélet és az alternatív irányzatok közt. Úgy gondolom mindegyiknek megvan a helye, mindegyik sokat segíthet az életünkön.

  A herendi Hatszínvirág Harmónia Házon kívül Veszprémben, a Szófia Magánklinikán is találkozhatsz velem, ahol sok szeretettel várlak, mint természetgyógyász-kineziológus.

  A stresszoldások mellett nagyon fontosnak tartom azt is, hogy tudjak olyan eszközöket javasolni a hozzám fordulóknak, amivel otthon meg tudják őrizni az egészségüket mind testi, mind lelki szinteken. Ezért születtek a Hatszínvirág Önismereti Naplók, a Hatszínvirág Megerősítés Kártyák és a 2024-es évben tervezem elmélyedni minél jobban a meditációs technikák tovább adásában is. Én magam már évek óta rendszeresen használok főként imaginációs technikákat saját magam életének rendben tartására, és mivel nekem is ez az egyik kedvelt eszközöm, megszületett bennem a vágy, hogy szeretném ezt másoknak is továbbadni. A 2024-es évben elkezdtem egy továbbképzést Fábián Adélnál, ahol további ismereteket szerezhettem a Női meditáció vezetésben, a tavasz folyamán fogom elvégezni a professional szintet az alap és a haladó után, így az idei évben nagy vágyam, hogy elkezdjek életre hívni a Harmónia Házban egy meditációs csoportot, ahol a résztvevők átfogó ismereteket kaphatnának a különböző meditációs technikákról, és lenne lehetőség ki is próbálni ezeket. Az idei évre tervezem még otthon használható meditációs és relaxációs hanganyagok készítését is, bevonva ebbe a többi Hatszínvirág Csapat Tagot is ... ha követed a FB oldalunkat és/vagy feliratkoztál hírlevélre biztosan értesülni fogsz az első anyag megszületéséről, a csoportok indulásáról . :-)

  Coaching, önismeret, önfejlesztés irányban:

  • 2018. és 2020. Life coach, team coach és haladó coach képzés Polgár Lilinél, VUCA Consulting Bt.
  • 2019. Art coach képzés Sudár Györgyinél, Indigo Coaching
  • 2020. Karrier coaching továbbképzés, Indigo Coaching
  • 2021. Mother Nature kártyák módszertani képzés
  • 2021. Ébredés konzulensi képzés

  Nagyon fontosnak tartom népszerűsíteni azt a szemléletet, hogy a mentális egészségünk megőrzése, önfejlesztés nem luxus és nem szégyen, hanem alapvető fontosságú ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, elégedett életet éljünk. Ha a belső világunk rendben van, az nagyon szorosan öszefügg a testi egészségünk állapotával is. 

  Hiszek a coaching és a tudatos életvitel áldásos hatásaiban, elkötelezett híve vagyok a megoldásfókuszú gondolkodásnak, a rugalmas tervezésnek. Sokan tudják, hogy mit kellene tenniük, de a megvalósításnál elakadnak. Ha csak tudod, de nem teszel semmit az nagyjából a semmivel egyenlő. Az a tapasztalatom, hogy ha valaki kész beleállni a változásba, vállalja a felelősséget az életéért és lépésről-lépésekben haladva, de hajlandó változtatni az életén, és energiát beletenni a dologba, csodás megoldások születhetnek a régóta húzódó elakadások továbblendítésére. Ezek megvalósításában támogat, segít egy coach. Ha szeretnél pontos képet kapni arról, hogy mi a manó is pontosan ez és hogy miben segíthet Neked is, a Coaching menüpont alatt olvashatsz róla.

  Az art coaching irány az, ahol összekapcsoljuk a művészetek hegyeket megmozgató erejét az önfejlesztéssel, hogy elősegítsük a gondolkodásunk terének kitágítását, mélyítsük az önismeretet, hogy friss és eredeti felismerésekhez juthassunk általa.  Az alkotás – kézügyességtől és gyakorlattól függetlenül – kimozdít a szürke hétköznapok és az unalom börtönéből, segít kapcsolódnod a benned rejlő tudással és kreativitással.

  Szenvedélyeim az önfejlesztés, a kreatív alkotás, a játékok és egy csipet varázslat. :-) Ezeket ötvözve alkottam meg a Kreatív Műhely foglalkozásokat, készítem nagy örömmel a Hatszínvirág Önismereti Naplókat és kártyákat, és alapítottam meg Herenden a Hatszínvirág Harmónia Házat egy kedves jógaoktató barátnőmmel, Palicska Zsuzsival közösen.

  Társasjátékfüggőként a munkámban is előszeretettel használok kártyákat, és önismereti játékokat, amelyek segítenek a feszültségek oldásában, és új nézőpontok könnyedebb meglátásában. Néha egy-egy kép többet mond száz szónál. A Shop-bantöbb saját késztésű kártyámat is megtalálhatjátok; és a konzultációkon, workshopokon is mindig találkozhattok velük (és várhatóan a kínálat még bővülni fog, mert mindig elcsábulok egy-egy új játék láttán. :-D)  2021. tavaszán elvégeztem az Ébredés - az önismeret útján konzulens képzését és megismerkedtem a Mothet Nature - az anyák útján kártyák módszertanával is, így mostmár ezekkel a módszerekkel is tudom támogatni a hozzám fordulókat.

   

  Művészeti irányok:

  festés

  Imádom a különböző kreatív technikákat, például mandalafestés, üvegfestés, selyemfestés, scrapbook, fotókönyv készítés, felnőtt színezők, írás gyakorlatok, táncok. Kb. 10 éve jelent meg ez a vonal az életembe, mert sokáig nem mertem semmibe se belekezdeni, mondván hogy úgysincs hozzá elég kézügyességem. Aztán rájöttem, hogy  gyakorlással sok minden fejleszthető; vannak olyan technikák, amik kezdőknek is jól alkalmazhatóak és hogy ha nem is vagyok egy született Picasso, fejleszthetem magam ezen a területen is és az alkotás hatalmas életerőt/örömöt ad - eredménytől függetlenül. Az egyik legjobb feltöltő tevékenység, amit ismerek, és nagyon kár lenne ezt kihagyni számos áldásos pozitív hatását a fenti hiedelmek miatt. Ez is az egyik legfontosabb üzenete is annak, amit átadni szeretnék.

  Ezen a területen akiknél tanultam, és a legnagyobb hatással voltak az utamra:

  • Sárhidai Zsófia online tanfolyamai sokat segítettek, hogy egyáltalán el merjek indulni a kreatív alkotás irányába
  • 2015. és 2020. Magyar mandala festő tanfolyamok Németh Líviánál
  • Akiknek az alkotásait nagyon szeretem, és egy-egy workshop, alkotónap erejéig tanulhattam Tőlük: Csizmadia Klára selyemfestő, Albrechtné Hajós Erika (Era-Art) angyalfestményei, Scrapfellow csapata Kit Klubok (scarpbook), Ónodi Réka A Kézművesbolt alkotós workshopjai Veszprémben, Szalóki Ildikó Pontozott világ 

  A munkámban a két kedvencem: a festés és az írás az, ami megjelenik. Hatalmas erő van mind a kettőben. Ha szeretnél erről többet tudni, szeretettel ajánlom figyelmedbe mandalafestő foglalkozásainkat és a Hatszínvirág Önismereti Naplókat. A kreatív feltöltődés foglalkozásokon vision board és lélekvitamin készítésére is nyílik lehetőség.

  Spirituális út

  Életem meghatározó része a spiritualitás, a lelki gyakorlatok. Kiskamasz korom óta, kb. 25 éve aktívan foglalkozom a témával. Ha visszagondolok a gyerekkoromra, az első dolog, ami szerettem volna lenni, az a varázsló volt. Az elmúlt években megjártam a hazai ezo világ igen sok bugyrát: mélységeket és magasságokat egyaránt. Régen rengeteget olvastam a témában, és szívesen részt vettem tanfolyamokon is, de ezeket az infokat mindig átszűrtem magamon - kevés az, amit teljes mértékben a magaménak érzek, de mindenhol kaptam 1-1 gondolatot, ami válasz az épp foglalkoztató kérdésre vagy tanultam olyan technikát, amire épp szükségem volt.

  Az elmúlt néhány évben már keveset olvasok, inkább csak meditálok ha valami információra van szükségem. Ha nagyon nem látom a fától az erdőt, akkor pedig asztrológia- és meditáció oktatómtól, Kalmár Ildikól kérek segítséget egy-egy vezetett meditáció, oldás formájában. Végtelenül hálás vagyok Ildikónak, az Ő angyal tanfolyamai és a tőle tanult technikák nagy változást hoztak az életemben:

  • egyrészt megtanultam együtt élni az érzékenységemmel és elkezdtem felfedezni ennek áldásos hatásait
  • sikerült megtalálnom egy olyan stabil, belső központot, ami megtart és ahova bármikor visszatérhetek töltekezni. Az angyalvilág, és a velük való kapcsolat, belső munka az életem mindennapos részévé vált immár 6. éve.Végtelenül hálás vagyok, hogy ezt az utat járhatom.

   

   

   

  hálásan köszönöm ezúton is :-)

  Akiktől a legtöbbet tanultam, akik inspirálnak és sokat segítettek abban, ahol most vagyok:

  • Kalmár Ildikó angyalos és Életfa tanfolyama, asztrológia csoport, egyéni meditációi, oldásai és mentorálása, Életfa Coven
  • Kálazi Ági reiki és Ébredés tanfolyamai, a gyerekek előtt 1-2 évig önkéntes voltam Ági veszprémi reiki körében
  • Dr. Czeizel Beatrix és Gresko Anikó könyvei és meditációi
  • Vörösmarti Imre meditációi és zenéje: Imre zenéje és hangja számomra egy csoda, ami nagyon izgalmas kulcsokat ad át és kapukat nyit meg

  - ezúton is hálás köszönet érte.

  2021-ben elkezdtem tanulni Kalmár Ilikónál karma asztrológiát, ami egy nagyon izgalmas utazás: hatalmas segítséget tud nyújtani, ha ismerjük a képletünket, ami mint egy térkép sok támogatást, iránymutatást és megértést adhat az utunk során. Szintén Ildikótól tanultam a meditáció vezetés alapjait, csakraharmonizáló technikákat, Életfa-életút elemzést és az angyalokkal való kommunikációt és fénymunkát, amelyeket szívesen használok a munkámban is aki nyitott ezekre a technikákra, valamint a mindennapjaim szerves részét is képezi. Ha érdekel ez a téma kérdezz bátran, szívesen mesélek róla.

  Közel áll a szívemhez az angyal- és tündérvilág, a 2024-es évben szeretném ezt a vonalat is erősíteni a Harmónia Házban. Megjelent az idei évben az első saját készítésű Angyal Kártyám, és útjára indult az első Angyalos Csoportom is a Harmónia Házban - hosszú távon egy rendszerse angyal klubnak is örülnék, ha megszületne összefogva a hasonló érdeklődésű embereket és segítve, teret adva a csoportos fénymunkára. Ha érdekelnek az aktuális lehetőségek, ebben a bejegyzésben olvashatsz az első szárnypróbálgatásokról.

  Erős bennem a hívás a magyar gyökerek felé is, abszolút érzem a szívemben az Őseink erejét, de ez a tudás még ébredő fázisban van jelen bennem. Az a tapasztalatom, hogy például az ősi magyar szimbólumok hatalmas energiával rendelkeznek, és érdemes őket a mindannapjaink részévé tenni, megismerni és tudatosan használni őseink örökségét - a Hatszínvirág Mandalatanodákon többet is megtudhatsz erről.

  Személyes szösszenetek

  A fent leírtak mellett a család az, ami jelenlegi élethelyzetemben a prioritást élvezi. Van egy 11 éves nagy fiam és egy 8 éves lánykám. Mivel én is a kisgyerekes mindennapokat élem, így írásaim közt, a blogon és a Hatszínvirág FB oldalán is időnként megjelennek az anyukákat-gyerekeket-családot érintő témák. Mivel továbbra is a CSALÁD a legfontosabb és az elsődleges prioritás az életemben, így hétvégi és késő esti konzultációkat csak nagyon korlátozott számban vállalok: köszönöm ez irányú megértéseteket. :-)

  Ami mostanában nagyon lelkesít, hogy a tavalyi évben elkezdtem csikungozni, ami szintén egy csodás módszer, hogy megóvjuk az egészségünk és energikusak maradhassunk a mindennapok forgatagában. Jelenleg Lakatos István tanfolyamain keresztül tanulok és építem be az életembe ezeket a technikákat, jó szívvel ajánlom Nektek is az onlinecsikung.hu Tudástárát, egy hatalmas kincsesbánya. :-)

  Ezek mellett szívesen olvasok mindenféle korok és népek történeteit: imádom például Fábián Janka regényeit. Érdekel a magyar ős gyökereink, a történelem (bár inkább ott is maguk az emberek és az élet, mint a száraz adatok), imádom a fantázia világokat (Harry Potter, Gyűrűk Ura és társaik), a Vazul Vérét, Bon Jovit és a Kowalsky meg a Vegát, a természetet, kirándulni (geocaching), fontos szempont számomra a környezetvédelem, a fenntartható táplálkozás. Én magam évek óta nagyrészt húsmentes táplálkozást folytatok, így ha nyitott vagy arra, hogy ebbe az irányba változtass az étrendeden, akkor nemcsak dietetikusként a szakmai tudásom, hanem a gyakorlati tapasztalataimat is meg tudom osztani Veled. ;-)

  Ezt a sokszínű érdeklődésemet ötvözve álmodtam meg a Hatszínvirág Programokat, amiben ezek mind helyet kapnak - Te pedig azt a részt emeled ki, és használod belőle, ami a Te világoddal összeegyeztethető.
  A fenti módszereket önállóan vagy ötvözve itt találod egy csokorba összegyűjtve a Konzultációk menüpontban.Amit esetleg nem, arról pedig kérdezz bátran, örömmel válaszolok. :-)

  Szeretettel,

  Mariann

  Scroll to top