Miért fontos, hogy kapcsolódj önmagadhoz?

Itt a Hatszínvirágnál gyakran hangzik el, hogy abban szeretnénk támogatni, hogy kapcsolódj önmagadhoz. De mire jó ez? Miért is fontos, hogy kapcsolódj a belső világodhoz? Ebből a blog bejegyzésemből megtudhatod. ;-)

A kinti világban elég nagy a zűrzavar - az utóbbi hónapokban ez hatványozottan tapasztalható, de amúgy is ez egy elég indoványos talaj, amire csak részben van ráhatásunk. Hogy hogy éled meg a változásokat, a külső helyzeteket, úgy gondolom nagyban függ attól, hogy:

  • mennyire erős a belső stabilitásod, van-e egy erős belső központod
  • mennyire ismersz - és főként HASZNÁLSZ - olyan technikákat, amelyekkel vissza tudod állítani a megborult egyensúlyod, erőt tudsz meríteni belőle
  • van-e hatékony eszközöd a feszültségek levezetésére
  • ismered-e magad és a határaidat, és mindezeket figyelembe véve alakítod-e a napjaidat
  • tudod-e hogyan támogasd önmagadat, hogy mire van szükséged a stabilitáshoz, hogy jól működj a mindennapokban

Itt a Hatszínvirágnál az egyik célunk, hogy olyan programokat és eszközöket hozzunk létre, amelyek ezeket támogatják!

Mondok néhány konkrétumot. Mi is ezeket használjuk a mindennapokban, és szeretettel ajánljuk figyelmedbe, ha jól jönne a támogatás a fenti kérdésekben, és a saját rutinod kialakításában.

  1. Írás
  2. Meditáció
  3. Megoldásfókuszú beszélgetés támogató, empatikus környezetben
  4. Jóga (vagy bármilyen testmozgás
  5. Alkotás, festés
  6. Rugalmas tervezés

Az alábbi módokon tudunk támogatni, ha úgy érzed, jól jönne a segítség az első lépések megtételében, és a saját megoldásaid, válaszaid felkutatásában:

Hatszínvirág Önismereti Naplók - az írás és a meditáció erejét használva

A Hatszínvirág Önismereti Naplók olyan self coaching munkafüzetek, melyek azért születtek, hogy

  • támogasson az önismeret mélyítésében
  • segítségükkel az életed rendszeres részévé tedd az önmagadra fordított minőségi időt, az önreflexiót
  • a bennük szereplő kérdéseken, gyakorlatokon keresztül kapcsolódhass önmagadhoz

Az írás egy csodás eszköz ehhez. Minden napló mellé jár 2 hanganyag is, ami segíti az ellazulást, és a vizualizáció erejével támogatja az írás alatt megfogalmazott felismeréseid megvalósulását.

A jelenleg elérhető témákról itt tájékozódhatsz.

 

Lélekápoló órák - megoldásfókuszú beszélgetések empatikus környezetben

Jól esne beszélgetni a dolgaidról valakivel őszintén egy kellemes, ítélkezésmentes környezetben?

Úgy érzed túl sok minden van a válladon és szeretnéd jobban átlátni, tudatosabbá tenni az életedet?

Jól jönne egy kis támogatás, egy új nézőpont ami segít egy elakadt élethelyzet kimozdítására?

Nem találod az egyensúlyt, és szeretnéd harmóniába hozni az életed?

Vagy egyszerűen csak jól esne kipróbálni olyan dolgokat, amelyek segítenek a feltöltődésben, és hogy újra jól érezd magad a bőrödben?

Számos eszközzel és technikával tudlak támogatni, amelyekből mindig egyénre szabottan választjuk ki közösen azt, ami a legpozitívabb változást hozná a helyzetedre, és ami a legjobban passzol a személyiségedhez. A reális, tudományos alapokon nyugvó pozitív pszichológia, coaching technikák mellett több spirituális szemléletű eszköz szerepel a palettán. Ha célzottan egy módszer érdekel, kérheted kifejezetten azt is, de rám is bízhatod a választást.

Itt tudod megnézni mivel dolgozom és pontosan miben tudok segíteni Neked.

Hatszínvirág Jóga - ajándék a testnek és a léleknek

Gyakorlatok a Te igényeidre szabva! Ezen az órán Te vagy a középpontban.

Jógagyakorlatokkal erősítjük, nyújtjuk, regeneráljuk a tested és nyugalommal töltjük fel a lelked.

Részletekért keresd telefonon Palicska Zsuzsi jógaoktatót: 30/940-6283

Hatszínvirág Mandalafestések - Ízleld meg az alkotás örömét és kapcsolódj önmagadhoz!

Mandala készítő foglalkozásainkon:

  • ellazulhatsz és feltöltődhetsz egy kellemes helyen
  • megtapasztalhatod a színek erejét
  • bepillantást nyerhetsz a szimbólumok világába
  • kipróbálhatod az alap eszközöket, technikákat, festékeket
  • az alkotás segítségével kapcsolódhatsz önmagadhoz, elcsendesedhetsz és megtapasztalhatod a mandalázás lélekemelő hatását

Akkor is bátran jelentkezz, ha azt gondolod magadról, hogy nincs elég kézügyességed, Te nem vagy az a kreatív típus. A mi mandalafestésinken pont az a cél, hogy megmutassuk, az alkotás öröme azok számára is elérhető, akik nem született őstehetségek. Rengeteg technika van, ami teljesen átlagos képességekkel is élvezhetőek, feltöltődést és kikapcsolódást nyújtanak. A cél az alkotás örömének megtapasztalása, az ellazulás és lecsendesedés, nem a profi művészképzés. ;-)

Szeretettel várunk a Hatszínvirág Harmónia Házban, a megújulás szigetén, ha Te is szívesen kipróbálnád ezt az élményt! Itt találod az aktuális időpontokat és lehetőségeket!

Kreatív Feltöltődés Foglalkozások - motiváció - feltöltődés - lélekemelő pillanatok

A Hatszínvirág Kreatív Feltöltődés foglalkozásokon az önismereti, coaching gyakorlatokat ötvözzük az alkotás hegyeket mozgató erejével. A kreatív tevékenységek segítik a befelé figyelést, a belső csend megteremtését, segítségükkel bekapcsoljuk a jobb agyféltekés működést, így újabb, mélyebb válaszokhoz juthatunk általuk. Nem szükséges hozzá kézügyesség és rajztudás, elég ha nyitott vagy és kíváncsi. :-) Egyéni, páros és családias kis létszámú csoportos formában kerülnek megrendezésre.

  • Vision board készítés - ... hogy ne csak álom maradjon: Ha szeretnél segítséget kapni abban, hogy pontosabb belső képed legyen arról az életről, amit valóban élni szeretnél és jól jönne egy emlékeztető, ami mint egy varázsszer tartja benned a hitet a hozzá vezető úton, és segít a mindennapi motiváció fenntartásában, gyere és készítsd el a saját álomtábládat!
  • Lelki vitamin készítés - csemege a lelkednek az örömtelibb és elégedettebb mindennapokért. Ha szeretnél több időt fordítani arra, hogy olyan dolgok is helyet kapjanak a mindennapjaidban, amik a lelkedet ápolják, jó érzésekkel töltenek el, és hozzásegítenek a kiegyensúlyozottabb életvitelhez, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe a lelki vitamin készítő foglalkozásunkat.  Itt a feltöltődés és az önmagunkkal való jó viszony építése lesz a központban. Egy kis játékos önismeret - egy kis kreativitás - örömteli alkotós percek és már kész is ez a különleges csemege, amit magaddal vihetsz, hogy otthon a mindennapokban is segítsen megvalósítani az önmagadról való gondoskodást, pozitív kommunikációt és megfűszerezze a hétköznapokat 1-1 jó szóval, feltöltő élménnyel.
  • Mandalafestés - Ha Téged is megérint a mandalák csodálatos világa, jól esne egy kicsit lelassulni, feltöltődni, pár órát nyugodtan alkotni, akor gyere el és fesd meg a saját támogató mandalád vagy gyertyatálad.

 

Szeretettel várunk! :-)

Miért fontos, hogy kapcsolódj önmagadhoz?
Scroll to top