Hogyan szedd otthon a Bach-virág cseppeket?

A Hatszínvirág Harmónia Házban előszeretettel alkalmazzuk a Bach-virág cseppeket, ami a holisztikus gyógyászat egyik gyöngyszeme. A Bach-virágterápia rendszerében 38 vadon élő virágból és növényből készült eszenciát találunk, amelyek mindegyike egy adott lelkiállapothoz kapcsolódik. Ezekből készülnek az egyéni keverékek, személyre szabottan öszeállítva: amit gyakran javasolok Nektek a stresszoldások kiegészítéseként, az eredmények lehorgonyzásának támogatásáért. Ebben a bejegyzésben leírom emlékeztetőül az otthoni helyes adagolást, és tárolást, hogy a legtöbbet kihozd a cseppjeidből.

A Bach-virágcseppek - a homepopátiához hasonlóan - információ alapú hatásmechanizmussal működő készítmények, így biztonsággal alkalmazhatóak bármely életkorban, nem lép interakcióba gyógyszerekkel, mellékhatásoktól mentesek.

 

Adagolás

Az egyénileg összeállított eszencia keverékedből napi 16 csepp fogyasztása javasolt folyadékban feloldva. Elsősorban a vizet javasolom, de ha ez valamiért nem megoldható, nyugodtan beleteheted teába, gyümölcslébe vagy egyéb folyadékba is.

Ezt a 16 cseppet oszd el egy nap folyamán több részletbe, szedheted például:

  • 4x4 cseppel, ez az, amit  eredetileg ajánlott Bach doktor, a Bach-virág eszenciák atyja
  • az a tapasztalatom, hogy a 4x4 elég nehezen kivitelezhető mai rohanó világunkban, így ha a 3x5 könnyebben megvalósítható, az is tökéletesen megfelelő  szokott lenni mondhatom ezt a saját, és a kliensek visszajelzései alapján ;-)
  • ha úgy könnyebb, belecseppentheted a napi 16 cseppedet beleteheted egy kulacs vízbe is, amit a nap folyamán több részletben elkortyolgatsz

Tárolás

Hűvös helyen érdemes tárolni, ahol nincs közvetlen elektromágneses sugárzásnak kitéve. Ne tegyük például a mikro tetejére, ne tartsuk közvetlenül laptop, számítógép, mobil telefonok mellett.

A hogy fent is írtam, a Bach-virágeszenciák a homeopátiához hasonlóan, információ alapú hatásmechanizmussal műdödnek, de nem olyan érzékenyek, mint a homeopátiás szerek, ezért a tárolásuk és a fogyasztásuk során nem kell annyi szabályra figyelnünk. A különböző ízek, erős aromák nem befolyásolják, így a fogmosásra, étkezésre nem szükséges külön figyelmet fordítanunk.

A megerősítések használata

Mindig választunk támogató, megerősítő mondtokat is az egyéni keverékedben szerepelő virág eszenciák mellé, melyek otthoni használata sokat segít a régi minták felülírásában. A pozitív megerősítések használatánál fontosak a személyre szabottan, jól megfogalmazott mondatok, erre mindig nagy hangsúlyt fektetünk nálam a Bach-virág konzultációkon, hogy úgy menjetek haza, hogy legalább 1 olyan varázsmondatnak a birtokában legyél, amivel tudod magad támogatni a változás útján. A pozitív megerősítések megfogalmazásáról olvashatsz egy cikket itt a Blogon is, valamint a kreatív felhasználásukról is írtam már egy bejegyzést, amit itt megtalálsz.

Röviden itt a lényeg: hogy érdemes őket minél többször ismételni, elolvasni magadnak. Reggel-este 3x ismételve, legjobb, ha tükörbe nézve, hangosan el tudod mondani magadnak a mondataid, és javaslom, hogy egészítsd ki egy izom mozdulattal is. Például, ha az a mondatod, hogy "Szeretem és elfogadom magam." akkor megöleled magad a végén, vagy válassz bármilyen számodra szimpatikus mozdulatot, hogy minél előbb rögzülhessen az új, és felülíródhasson a régi minta.

 

A Bach-virágeszenciákkal a természetgyógyász alapképzésem után ismerkedtem meg: ez volt az első irány, amerre elindultam a holisztikus gyógymódok világában. Már több, mint 10 éve használom őket először csak a saját, belső körömben, majd egy jó ideje az egyéni konzultációim kiegészítéseként is az eredmények stabilizálásának érdekében. Amit különösen szeretek bennük, hogy szerintem egy jól összeállított rendszer, nagyon találó ahogy Dr.Bach bemutatja, és leírja az egyes lelkiállapotokat, és párhuzamba állítja az adott növénnyel, virággal. Már önmagában az, hogy ezeket megismerjük és tudatosítjuk szerintem fél siker a gyógyulás útján, az önismeretünk mélyítésének egy kiváló lehetősége. Maguk a Bach-virágeszencia keverékek csodás kiegészítői, kísérői lehetnek egy-egy folyamatnak, amik támogatnak minket a változás útján.

Ha szeretnél rólam többet megtudni, megismerni az utamat, és hogy milyen egyéb módokon, technikákkal tudlak támogatni olvasd el itt a bemutatkozásom. Ha magáról a Bach-virág konzultációkról szeretnél még olvasni, hogy hogyan zajlik egy ilyen nálunk a Hatszínvirág Harmónia Házban, miben tud segíteni, arrról pedig itt találsz leírást. Kérdés esetén fordulj hozzám nyugodtan, örömmel válaszolok!

Ha inspirálónak találtad ezt az írást, és szeretnél értesülni az új Hatszínvirágos cikkek megjelenéséről iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat havi 1-2 alkalommal.

Szeretettel,

Mariann

 

Hogyan szedd otthon a Bach-virág cseppeket?
Scroll to top