Adventi naptár ötletek felnőtteknek

Nemcsak a gyerekeknek kedveskedhetünk adventi naptárral! A párunknak, egy kedves barátunknak, családtagunknak vagy akár saját magunknak is készíthetünk egyet, ha szeretnénk pár örömteli percet szerezni neki! A mai napra összegyűjtöttem egy csokorba az ezzel kapcsolatos ötleteimet:

1. Teaválogatás: Nagy teás vagyok, így nálam ez az egyik kedvenc. :-) A hideg időszak beköszöntével nálam a minden napos teázás amúgy is kéz a kézben jár. Több fajtának van kifejezetten adventi kalendáriumos teaválogatása: minden napra 1 új íz, de készíthetsz saját magad is egyet, amibe összeválogatsz egy-egy filtert a kedvenceidből. Tea kedvelő barátnőknek szoktam ilyen s.k. tea válogatásos meglepetést készíteni.

2. Egy kedves üzenet: akinek az elismerő szavak a domináns szeretetnyelve, annak tuti nagy örömet okoz ez a verzió. Összeírhatsz minden napra például 1-1 pozitív tulajdonságát, és/vagy, hogy mit szeretsz benne.

3. Poénos: minden napra 1 vicc -a vidám ünnepek megalapozásához. Formailag ez – és az előző és az ezt követő ötlet is – mehet például kis borítékba, amiket kicsipeszelhetsz egy szép szalagra.

4. Minden napra egy kedvesség: készíthetsz kuponokat is, amibe rejthetsz kis minden napra 1-1 meglepit, amit akkor válthat be, amikor szeretne. Akinek a szolgálat készség a szeretet nyelve, annak tuti elnyeri tetszését. Például: “ma ágyba kérem a reggelit” kupon, “ma én mosogatok” kupon,  masszázs kupon … az ötleteknek csak a fantáziátok szab határt, rátok bízom 😉

5. Fotós: minden napra egy fénykép. Nagyszülőknek az unokákról tuti befutó tipp.

6. Ünnepekre hangolódós: írj egy 24-es listát, hogy mitől igazán Karácsony Neked a Karácsony – készíthetitek akár közösen a pároddal, a családdal is – írd fel kis cetlikre és valósíts meg belőlük mindig amit az adott napra valót: például hallgass meg egy Karácsonyi számot, küldj képeslapot egy számodra kedves embernek, gyújts egy csillagszórót, süss egy karácsonyi kekszet (…stb.)

7. Gasztro naptár: akinek a szívéhez a gyomrán át vezet az út 🙂 Kerülhet bele bármi, amit szeret, például tea, pici üveges lekvár/méz, édesség, mézeskalács, kávékapszula. Ezt – vagy bármelyik másikat is – kombinálhatjuk persze a fentiekkel – például kiegészíthetjük kuponnal (“megsütöm a kedvenc sütidet”, “ágyba viszem a reggelit”, “megfőzöm a kedvenc ételed”…), vagy írhatunk a finom falatok mellé 1-1 kedves üzenetet is. 

8. Filozófikus: aki szereti a motivációs idézeteket, jöhet belőle minden napra 1-1. Ehhez inspirációt a FB oldalunk képei vagy az Insta oldalunkon is bőven találhatsz. ;-)

9. Beszélgetős: minden napra egy kérdés, amiről beszélgethettek, például: Mi volna a 3 kívánságod, ha kifognád az aranyhalat? Ha megnyernéd a lottó 5-t mit kezdenél vele? Mi az az 5 dolog, amit a legjobban szeretsz a Karácsonyban? ... engedd szabadjára a fantáziád ;-)

10. Női adventi naptárak (a beuty-n túl is): Több kozmetikai cég készít nőknek szóló adventi naptárakat. Szépek és jók persze ezek is, de hogy őszinte legyek a test mellett nekem mindig nagyon fontos volt a lélek ápolása is, így én ennél kicsit többre, másra vágytam. Ezért tavaly készítettem magamnak egy karácsonyra hangolódó slow tervezőt: olyat, ahol szintén nem a külsőségeken van a hangsúly (bár az is kap benne helyet), nem azt irogatom 20 oldalon keresztül, hogy milyen lesz a dekoráció és mikor megyek fordárszhoz, és mennyi sok-sok teendőt halmozzak be ebbe a 4 hétbe; hanem pont az a lényeg, hogy segítsen priorizálni, hogy az igazán fontos dolgoknak maradjanak a fókuszba, lelkileg is megérkezzem az ünnepekre, tudatosítsam mi az, amit szeretnék továbbvinni, megvalósítani, mi az amin már túlnőttem is itt az ideje az elengedésének, és jut idő benne a Számomra olyan fontos dolgoknak is, mint például a meditáció, az írás, az elcsendesedés ... ilyet nem találtam készen a piacon sehol, így csináltam egyet magamnak. Idén már szép formába is öltöttem, így ha esetleg Te is tudsz ezekkel a gondolatokkal, értékekkel azonosulni, és szívesen meglepnéd magadat vagy a szeretteidet egyel, itt meg tudod beszerezni a saját példányod.

 

További tippek, hogy az adventi naptárad pont olyan legyen, amilyennek megálmodtad: itt.

Ha szeretnél 5+1 egyszerű ötletet gyerekeknek adventi naptárhoz, itt találsz.

Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevekre, hogy értesülj a friss információkról (havi 1-2 levél a legfrissebb cikkekkel, programokkal), és/vagy csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol hetente többször harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel várlak a testi-lelki feltöltődés jegyében.

Ha pedig képes inspirációra vágysz, itt gyűjtöttem össze a kedvenceimet 1 csokorba.

Csodás napot és vidám, örömteli készülődést Mindenkinek!

Adventi naptár ötletek felnőtteknek
Scroll to top