Nyári bakancslista inspiráció

Neked mi szerepel a nyári bakancslistádon? 🙂 Szoktál időt szánni arra, hogy végiggondold mi az, amit meg szeretnél valósítani egy adott hónapban/évszakban? Mit szeretnél... ...átélni... ... megteremteni... ...meglátni... ...meghallani ... ...megízlelni... ...megérinteni... ...megérezni... ...ebben a hónapban? Mi a legszebb reményed a következő hónapokban? A mai bejegyzésben ehhez hozok egy kis inspirációt.

Bevallom, én nagyon szeretem ezt az évszakos körforgásban gondolkodást és a bakancslista készítést, így mindig szánok erre egy kis időt, hogy megálmodjam az útirányt. Ez idő alatt már kialakult egy kis rutinom, amit most megosztok Veletek is. Én így szoktam:

  1. lépés: Először fogok egy nagy papírt és felírok mindent, ami eszembe jut. 3 főbb részre szoktam bontani, és összeírom az alábbiak szerint: helyek, ízek, élmények.
  2. lépés: Bekarikázom a fókuszpontokat, azt a pár legfontosabb dolgot, amit mindenképp szeretném, ha megvalósulna.
  3. lépés: Végiggondolom azt is, hogy mikor fér bele kb. az életembe. Jól látható helyen tartom, és amikor tervezem a programjainkat, végiggondolom az adott hetemet, hónapomat, akkor figyelembe veszem. Ha eszembe jut vmi, akkor kiegészítem. Hajlamos vagyok túlzásba esni és több minden összegyűjteni, mint ami belefér (főleg a helyszínek terén), de ezt úgy fogom fel, mint egy inspirációs lista. Nem baj, ha nem valósul meg mind, ha csak a 70%-ot megvalósítom, már az is tökéletes. A lényeg a mindennapokban megélt élmények. :-)

    +1: Kisgyerekes anyukaként mindig fogalmazok meg saját és családi élményeket is. Az utóbbiba bevonom a többieket is, közös programnak is remek. A gyerekek is élvezik és szeretik ezt.

    Az idei nálam valahogy így néz ki:

    • helyek: minél több Balaton, Vászoly, Richter Safari, a gyerekek kívánságára Sárvár, Harkány
    • élmények: balatoni naplemente, óriáskerekezés, valami táncolós koncert élményt mindenképp szeretnék beiktatni - erre már nagyon vágyik a lelkem (Kowalsky meg a Vega és vagy Karakürt), levendulagyűjtés, csillaglesés a gyerekekkel, olvasás a szabadban, grillparty és egy kis borozás a barátokkal, meditáció a szabadban, érezni a levendula -  a rózsák - és a dinnyék illatát (imádom az illatokat :-D), Hatszínvirág nyári napló kitöltése, piknik az udvaron.
    • ízek: málna, görögdinnye, sárgadinnye, levendula, cukkínipuffancs, barackok, cukkínikrém, padlizsánkrém, grillezett vega burger, dinnyés saláta, rózsavizes limonádék, kovi ubi, csemege kukorica

    Ötletek és néhány inspiráló kérdés a saját listád elkészítéséhez:

    • Miket szeretsz a nyárban?
    • Mik azok, amelyeket szeretnél átélni ebben az évszakban?
    • Mik azok az ízek, amelyeket szeretnél megkóstolni? Mik azok az ételek, amiket szeretnél elkészíteni?
    • Mik azok a helyek, ahova szeretnél eljutni?
    • Kikkel szeretnél időttölteni?

    Gondold végig azt is/jelöld be, hogy mik a legfontosabbak, és hogy mikor volna időd rájuk!

    Valósíts meg a listádból a minden héten legalább egyet!

    Ha szeretnél picit jobban elmélyedni a témában, és eltölteni egy nyugodt órát önmagaddal, és megálmodni az előtted álló hónap irányát, időt szentelni arra, hogy figyelj önmagadra, a vágyaidra, és hogy mi az, amit szeretnél megteremteni, létrehozni, behívni az életedbe, szeretettel ajánlom figyelmedbe a Hatszínvirág Önimereti Naplóink Évszakos kiadását, ahol az írás és a meditáció és pár jól irányzott kérdés és gyakorlat segít, hogy tisztábban lásd az irányt és újra kapcsolódj önmagadhoz. Használhatod évszakonként, 3 hónapra rátekintve, de 1 hónapos időszakra is kiválóan alkalmas. Itt tudhatsz meg többet erről.

    Ha inspirálónak találtad ezt az írást, és szeretnél értesülni az új Hatszínvirágos cikkek megjelenéséről iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat havi 2-4 alkalommal.

    Ha szeretnél hetente többször, rövidebb inspirációkat kapni tőlünk kövess minket FB-on és Instán, ahol rövidebb egészség-, kreatív- és harmónia tippek, könyvajánlók, inspiráló képek, idézetek, zenék, gondolatébresztő kérdések várnak Rád.

    Szeretettel,

    Mariann

    Nyári bakancslista inspiráció
    Scroll to top