Hogyan hozz egy kis harmóniát a napjaidba?

Az elmúlt hónapokban mindannyiunk életét rengeteg változás érte. Azt hiszem, mind érezzük a mindennapokban, hogy rengeteg a félelem, a frusztráció, a bizonytalanság a világban, ami körülvesz most minket. Hogyan hozhatnánk mégis egy kis harmóniát a mindennapokba?

Sok olyan dolog van most, amire nincs ráhatásunk, viszont úgy gondolom, hogy emellett sok olyan is található, amibe van beleszólásunk. Érdemes erre helyezni a fókuszt. Ha rendelkezel egy biztos, stabil belső erővel, ha ismered magad és a határaidat, ha vannak olyan jól bevált módszereid, amivel tudod támogatni magadat a nehezebb napokon, akkor könnyebb megélni ezeket az időszakokat is. Az elmúlt hónapok szerintem pont erre hívta fel a figyelmet, hogy ne kívül keresd a válaszokat, hanem ülj le kicsit, nézz magadba és indulj el a belső utakon. Ha szeretnél több örömet, elégedettséget az életedbe, akkor azt ne kívül, hanem önmagadban keresd, mert Te magad vagy az, aki ezt elő tudja idézni.
 

Összeállítottunk Nektek olyan programokat a nyárra, amikkel pont ebben szeretnénk segíteni. Ha Te is szeretned megválogatni, hogy milyen információkat engedsz be a tudatodba, és szívesen olvasol, tanulsz olyan dolgokról, amelyek a frusztráció és félelmek helyett a megoldásokra terelik a figyelmedet, inspirálnak és lélekemelőként hatnak Rád, akkor szeretettel ajánljuk figyelmede ezeket a lehetőséget. Olyan programokat álmodtunk meg, amik abban támogatnak, hogy feltöltődj, hozz egy kis békét, inspirációt és örömteli perceket a napjaidba.

Az alábbi programcsokrot állítottuk össze a nyárra. Neked melyik esne a legjobban?

Hatszínvirág nyári önismereti napló - Láss csodát!

 

  • Örülnél egy olyan eszköznek, ami segít lecsendesíteni az elmédet, tisztábban látni a dolgaid és meghallani a belső hangod?
  • Szívesen írsz (vagy legalábbis nyitott vagy rá)  és kalandozol a belső világodban (is)?
  • Örülnél 1-2 nyugi órának az életedben, amikor kapcsolódhatsz önmagadhoz, ellazulhatsz, elcsendesedhetsz kicsit a nagy külső zaj után?
  • Te is hiszel abban, hogy a megoldások kulcsa önmagunkban rejlik a kérdéseinkre és szívesen felkutatnád a benned rejlő válaszokat?
  • Érezted már Te is, hogy írásban, vagy egy szép kép, zene, alkotás segítségével könnyebb kifejezned magad és az érzéseidet, mint szóban?

Ha a fenti kérdéseket a magadénak érezted, ezt Neked találtuk ki!

Hatszínvirág Évszakos Életmód Füzetek - nyári kiadás

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk, fontos, hogy testünkre, az egészségünk megóvására is fordítsunk figyelmet. Szeretnénk népszerűsíteni a preventív életstílust: azt a felfogást, hogy ne csak akkor forduljunk segítségért, amikor már nagy baj van, hanem szenteljünk időt és energiát a megőrzésre, fenntartásra testi és lelki szinteken egyaránt. Nem kell kizsákmányolni a szervezetet! Nem kell kihúzni a végletekig! Figyeljünk magunkra, és az első jelekre, mikor volna itt az ideje a feltöltésre: akár a testünk, akár a lelkünk kér egy kis segítséget.

A nyár rengeteg szezonális friss zöldségel és gyümölccsel kényesztet minket. Érdemes kihasználni ezt a bőséget, és erősíteni az immunrendszerünket a megfelelő táplálkozással.

Dietetikusként az egyik célom, hogy segítsek az embereknek a gyakori és változatos zöldség- és gyümölcsfogyasztás megvalósításában.

A zöldségek és gyümölcsök szerepe egészségünk megőrzésében, a krónikus (pl. szív- és érrendszeri, daganatos) betegségek megelőzésében kiemelten fontos. Fogyasztásukkal az egészségünk szempontjából igen fontos védőfaktoroknak a különböző változataihoz jutunk hozzá, amelyek segítenek a betegségek megelőzésében, és az egészségünk megtartásában. A hazai lakosság általános zöldség- és gyümölcs fogyasztási szokásai sajnos jóval a javasolt mennyiségek alatt vannak. A nyár sok szezonális finomságával remek alkalmat ad arra, hogy ezen változtassunk és növeljük a napi zöldség- és gyümölcs fogyasztásunkat!

Ennek szellemében válogattam össze a receptek zömét, és állítottam össze ezt az életmód füzetet: rövid és gyakorlatias egészség tippekkel és receptekkel, amelyek segítik, hogy ne csak elméleti fejtegetés legyen az egész, hanem a mindennapi életben megvalósításra kerülő, gyakorlatias dolgokat adjak át. Itt tudhatsz meg többet erről!

Személyes programok:

Az élő programjaink Herenden, a Hatszínvirág Harmónia Házban valósulnak meg. Az aktuális lehetőségeket itt találod.

Szeretettel várunk, ha jól esne egy kis feltöltődés és nyugi óra!

Hogyan hozz egy kis harmóniát a napjaidba?
Scroll to top