6+1 lépés a sikeres kezdetekhez

Újra itt a szeptember, az ősz, az ovi/iskolakezdés, így a héten itt a Hatszínvirágon is a fókusz a kezdetekre helyeződik. Új tervem itt a blogon, hogy minden héten kiválasztok egy fő témát, ami köré csoportosítom a bejegyzéseket, és a mindennapi harmónia és egészségtippeket a FB oldalamon. Tartsatok velem!

Hello ősz!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretek évszakokban gondolkozni. Évszakváltásokkor szívesen megállok számot vetni az elmúlt 3 hónapommal, és végiggondolni, hogy a következő 3-at mire szeretném fordítani.

Nemrég olvastam arról, hogy a legtöbb ember nem azért nem éri el a céljait, mert túl nehéz a megvalósítása, hanem mert igazából azt sem tudja mit akar, maximum valami homályos elképzelése van róla, például: „Gazdag akarok lenni.” „Boldog akarok lenni” „Több örömet szeretnék az életembe.” De mi az, ami örömet okoz? Mennyi az a több? Mit jelent számára a boldogság? Mit jelent számára a gazdagság? Van aki egy kedves kis 2 szobás lakással is tökéletesen elégedett volna, míg van aki a luxus villában, 3 működő céggel a háta mögött sem érzi magát elég anyagi biztonságban... Nincs "jó" és "rossz" megoldás, de az nagyon fontos, hogy Te tisztába legyél azzal, hogy Te mit akarsz, Neked mi jelenti a megoldást.

Ha az életed bármely területén szeretnél változást elérni, vagy új dologba belekezdeni, az első és legfontosabb lépés a tudatosítás. Erről már beszéltünk az Ezzel kezdj, ha változást szeretnél az életedben bejegyzésben. A következő lépés, hogy kitaláld mit is szeretnél elérni, merre tartasz. Sokat segít ha mindezt le is írod. Ezzel az emberek ritka 3%-ba fogsz tartozni, és sokkal nagyobb eséllyel fogod tudni megvalósítani is. Vágj bele, szánj rá a héten egy nyugodt fél órát és próbáld ki ezt a gyakorlatot:

Heti harmónia gyakorlat: 6+1 lépés a sikeres kezdetekhez

  1. Gondold végig az előtted álló 3 hónapot. Érdemes kijelölni 1 fókuszpontot, az életed azon terültetét, ahol változást szeretnél elérni idén ősszel. Minek a 3 hónapja lesz az elkövetkező? Életmódváltás? A párkapcsolatod szorul javításra? Karrier, munkaváltás? Család? Költözés? Egészség? Anyagi helyzet? Mi az, ami a legnagyobb pozitív változást hozná az életed összes területére? Érdemes csak 1 fókuszpontot választani, hogy ne szórd szét az energiáidat. Gondold végig, melyik az életednek az az 1 területe, amin szeretnél dolgozni a következő 3 hónapban.
  2. Most fogalmazd meg azt a célt, amelyet amikor elérsz, a legnagyobb pozitív különbségeket hozná az életedbe. Olyasmiben gondolkozz, ami:

• saját magad által megvalósítható (a "rendbehozom a párkapcsolatom, megváltoztatom a Bélát" például nem megfelelő cél - mindig csak a saját nevedben tegyél vállalást)
• mérhető (pl. az álomsúly helyett fogalmazz konkrétan mennyi az: 55 - 65 - vagy 75 kg?)
• legyen igazán vonzó a számodra (a legjobb, ha már az lelkesedéssel tölt el ha márcsak rágondolsz :-))
• reális (vagy akár kis csodás segítséggel is), de elérhetőnek mondható
• határidőhöz kötött
• pozitív, örömmel tölt el

Ha megnézed ezt a célodat, szemedet lehunyva (ha komfortos) nézd meg magadat is! Figyeld meg, hogyan érzed magad, mi és ki vesz körül, miket mondanak, csinálnak, Te miket mondasz, hallasz, látsz, és csinálsz ott a célban? Hogyan viselkedsz? Milyen hatással van ez a környezetedre, kapcsolataidra? Milyen érzések jöttek elő belőled? Éld át minél mélyebben! Ha nem esik jól mégsem, negatív érzéseid jönnek, vagy esetleg rájösz hogy ez nem is a Te célod, inkább elvárás, de Neked nem okoz örömet, térj vissza a cél megalkotásához és formáld addig, amíg a legjobban inspirál és jó érzésekkel tölt el!

    3. Legyenek mérföldkövek a céljaidhoz, amikhez határidőt is rendelsz!

    4. Írj egy listát a teendőkről, amik segítenek elérni, majd készíts egy tervet a lista alapján! Prioritásokat jelöld be, állítsd sorrendbe a teendőket!

    5. Tedd meg az első lépést!

    6. Foglalkozz vele minden nap!

+1: Ha sikerült kitalálni merre tartasz, sokat segít a motiváció fenntartásában, ha mindezt le is írod és/vagy keresel egy hozzá illő képet, készítesz egy kollázst, és kiragasztod egy (vagy több) jól látható helyre, hogy akkor is emlékeztesd magad erre, amikor lankad a lelkesedésed, és hogy folyamatosan motiváld magad/fókuszban maradj. Választhatsz egy pozitív megerősítést is, ami segít haladni az utadon.

Támogató megerősítések a témában

Képes vagyok rá!

***

Megújítom az elmém, hogy megújuljon az életem.

***

Úton vagyok afelé, hogy megvalósítsam az álmaim / megteremtsem azt az életet amire vágyok (helyettesíthető az általad választott konkrét céllal.)

A megerősítések választásánál fontos, hogy csak olyat válassz:

  • amit ha elolvasol valóban erősít, jó érzéssel tölt el
  • pozitívan megfogalmazott (pl. nem félek helyett biztonságban vagyok)
  • jelen időben, egyes szám első személyben

Vágj bele! Tudod: ha változást akarsz, változtass!

Ha tetszettek az itt olvasottak iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevélre, és csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol minden nap harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel, receptekkel várlak. Ha van olyan barátnőd, akinek úgy gondold, hogy tetszene, köszönöm ha Őt is meghívod. 🙂

Szeretettel,
Mariann

6+1 lépés a sikeres kezdetekhez
Scroll to top