Hatszínvirág Meditációk

egyéni meditációk a testi-lelki egyensúly helyreállításához és fenntartásához

Ha elköteleződtél a változás mellett, és szeretnéd hatékony technikával megújítani az életed, és visszaállítani a testi-lelki egyensúlyodat, szeretettel várlak az alábbi egyéni mély meditációs lehetőségekkel:

Szolgáltatásaim

Egyéni meditációk a testi és lelki egyensúlyért

ellazuláshoz, feltöltődéshez

Relaxációk

stressz- és blokkoldáshoz

Oldó meditációk

ha rendet tennél az életedben

A tudatalatti háza

ismerd meg a benned működő energiákat

Bolygó meditációk

7-11 éves gyerekeknek

Kalandozás az érzelmek tengerén

elérhető szolgáltatások

Milyen típusú meditációk érhetőek el a Hatszínvirágban?

Több típusú meditációt megtalálhatsz a szolgáltatásaink között. Mindegyikről elmondható, hogy  a saját belső világodban, a tudatalattidban dolgozunk. Tudományosan is megalapozott háttérrel rendelkezik, működésének elméleti alapja a neuroplaszticitás. A módszer lényege röviden, hogy az agy/idegrendszer képes változni, újrahuzalozódni, regenerálódni. Ami például gyermekkorunkban kialakult, nem kell, hogy úgy maradjon! Rendszeres gyakorlással az új szokások maradandó lenyomatot képeznek, így van lehetőségünk új minták és eszközök kialakítására. Ebben tudnak segíteni például a meditációk.

Sokan vallási irányzatokkal kötik össze a meditáció fogalmát, és a meditáció mint eszköz valóban több vallás gyakolatai között fontos szerepet tölt be. Nálunk itt a Hatszínvirágban vallási hovatartozástól független gyakorlatokat értünk alatta.

A jelenleg a Hatszínvirágnál elérhető meditációkban megkülönböztethetünk 2 fő típust a szerint, hogy milyen célt szolgálnak:

1. Relaxációs technikák:

az ellazulást, pihenést, töltődést segítik elő.

Jól használhatóak  erőforrásgyűjtéshez, tudatos teremtéshez: ha szeretnél valamit behívni, megteremteni az életedben Ha úgy érzed túl sok minden van a válladon, szeretnél kicsit lenyugodni, feltöltődni, kikapcsolódni, megpihenni, de Balira most nincs reális esélyed gyere el relaxációra, és fedezd fel a saját nyugalom szigetedet a belső világodban. Már egy 30-45 perces belső utazás és pozitív energiákkal való töltekezés is csodás megújító erővel bír.  A relaxáció végén van lehetőség arra, hogy tanítok egy egyszerű ellazulást segítő légzőgyakorlatot is, amit magaddal vihetsz és használhatsz a mindennapokban ha töltődésre vágysz.

2. Oldó meditációk:

blokkok, stresszek oldására, múlt beli terhek lerakásához, régi hitrendszerek felülírásához, beakadt élethelyzetek kimozdítására. 

Valamint 2 komplett folyamat is elérhető, amellyel kalandozhatunk a belső tájaidon:

 • A tudatalatti háza: ha rendet tennál az életedben. Ez alatt a folyamat alatt végigjárjuk a főbb életterületeket. Hogy mik kerüljenek bele, azt egyénileg alakítjuk ki a Te jelenlegi élethelyzetednek megfelelően. A folyamat tartalmaz 8 meditációt és 1 art coaching alkalmat, ahol a legvégén egy vision board formájában a belső képeket megjelenítjük látható formában is.
 • Bolygó meditációk: dolgozhatunk az asztrológiai képleted segítségével az önismereted mélyítésén, hogy megismerd milyen minőségű energiákból tevődik össze a személyiséged, ezáltal tudatosabban használva a képességeid és oldva a nehézségeket. Ez utóbbi szerintem egy nagyon izgalmas és mély önismereti folyamat: kb. 26. éve foglalkozom önismerettel, és az egyik legmélyebb felismréseket és megértéseket számomra ez adta az utamon, amikor végigcsináltam ezt a teljes folyamatot és megismerkedtem a bennem élő kis csapattal. Sokkal mélyebben megértettem milyen energiák dolgoznak bennem, képet kaptam a fény és árnyék részeimről egyaránt, és összeállt a kép, mint amikor a kirakós darabokból elkészül a nagy puzzle. :-) Nem volt bennem kérdés, hogy ezt a technikát én is meg szeretném tanulni, hogy utána másoknak is átadhassam ezt az élményt.

A tudatalatti háza és a bolygó meditációk is kérhetőek 1-1 részletet kiragadva is, ha célzottan csak 1 résszel szeretnél dolgozni (pl. megnézzük a Vénuszodat, mint a benned élő Nőt; vagy rendet teszünk a Te, mint feleség szobában, ha a házasságodnál áll fent probléma. Ha szeretnél teljes képet kapni önmagadról és az életedről, érdemes végigmenni a teljes folyamaton.

oldó meditációk a neuroplaszticitás erejével

Témák, amikben segíthet:

 • Női témájú meditációk: önbizalom, önértékelés, nőiesség megélése, megfelelési kényszer, szégyenérzet, szexualitás, babaváró meditáció
 • Stressz- és szorongás oldó meditációk: érzelmi stresszek oldása, csökkentése.
 • Testtudati, méhtudati meditációk: egészség helyreállításának támogatása, pszichoszomatikus problémák gyökerének felkutatása és oldása, a gyógyulási folyamat kiegészítésére, az öngyógyító folyamatok beindításához.
 • Életmódváltáshoz, idális testsúly eléréséhez is nagyon jól használhatóak. Táplálkozási problémáknál, a táplálékkal kapcsolatos stresszek oldására (dietetikusként az a tapasztalatom, hogy az utóbbi években erre az utóbbira nagyon nagy szükség van.) Természetesen ez csak egy kiegészítő elem lehet a komplementer medicina kincsestárából, nem diagnosztizál, és nem helyettesít semmilyen terápiát és orvosi ellátást.
 • Emberi kapcsolatok rendezése: családi, párkapcsolati, bármilyen kommunikációs problémák oldása 
 • Kontrollmánia: megfelelni vágyás, megfelelési kényszer átformálása
 • Bűntudati programok oldása
 • Harag- és dühkezelés megszelidítése
 • Elengedés, megengedésben lenni
 • Félelmek oldása, megszelidítése
 • Bizalmatlanság, bizonytalanság, döntésképtelenség
 • Egyedüllét, magány oldása
 • Életuntság, motiválatlanság, reménytlenség, tehetetlenség, csalódások oldása

a meditációkat vezeti

Kiss-Dalmadi Mariann - kineziológus, női meditáció vezető

Szeretettel köszöntelek! Kiss-Dalmadi Mariann vagyok - kineziológus, art coach, dietetikus, 2 kisgyerekes anyuka, feleség, hobby kézműves, Balaton imádó, zene- és művészetőrült, született könyvmoly,  grafomán, játékos lelkületű: kártya-és társasjátékfüggő. :-) Szeretem a szép képeket, a mandalákat, a színek táncát, az angyal- és tündérvilágot, a lelkemhez szóló zenéket. Szívesen kalandozom belső tájakon: akár a művészetek, az írás vagy a meditáció útjain.

Gyakorlatilag gyerekkorom óta érdekelnek az emberi lélek rejtelmei és foglalkozom az önismeretem mélyítésével. A meditáció is sok éve a mindennapjaim részét képezi. Egyik küldetésemnek tekintem, hogy segítsek az erre nyitott embereknek felfedezni, hogy mennyi csodát rejt a belső világunk, és támogatást nyújtani az első lépések megtételében.

Legfontosabb ide kapcsolódó végzettségeim:

 • 2024. Női meditáció vezető képzés (a neuroplaszticitás módszerével): alap, haladó és professional szint Fábián Adélnál
 • 2024. Kalandozás az érzelmek tengerén - gyerek meditációs foglalkozások vezetése - Kollar Alíznál - folyamatban
 • 2023. Ugorj a békákkal! gyermekkineziológia alap és haladó, “Marianna” Természetgyógyász Képző Stúdió Veszprém
 • 2021. - 2023. One brain kineziológia tanfolyamok 7. szintig “Marianna” Természetgyógyász Képző Stúdió Veszprém - Kőszeginé Titz Mariann-nál + OKFŐ Kineziológia szakvizsga
 • 2019. - 2020. A meditáció vezetés alapjait Kalmár Ildikótól tanultam (tudatalatti háza és bolygó meditációk + karma asztrológia alapok + angyalos technikák )
 • 2019. Art coach képzés Sudár Györgyinél, Indigo Coaching
 • 2018. - 2020. Life coach, team coach és haladó coach képzés Lukács Lilinél

Ha szeretnél jobban megismerni, és kíváncsi vagy a történetemre, részletesebb bemutatkozásomra, itt találod.

  Amiért én vállalom a felelősséget:

  • Legjobb szakmai tudásommal kísérlek az úton: rendszeresen járok továbbképzésekre és szupervízióra is
  • Empátiával és megértéssel fordulok feléd. 100% előítélet és kritikamentes környezetben, nyíltan beszélhetsz a témádról.
  • Kötelez a titoktartás. Az ülésen elhangzott dolgok ott maradnak.
  • Tartom a kompetencia határokat. Csak abban az esetben vállalom el, ha kompetenciámon belüli az ügy. Ha úgy látom nem én vagyok az az ember, akit keresel és/vagy érdemes volna bevonni más technikákat is a folyamatban, szívesen ajánlok más segítőt, aki a Te témádban megfelelőbb.

  A gödörből Te fogsz tudni kimászni, de én hozom hozzá a létrát ;-)

  Amiért Te vállalod a felelősséget:

  • Csinálod a megbeszélteket. Minden ülést vállalással zárunk. Ettől nem kell megijedned, nem házi feladatot adunk, mint egy tanár néni. Te magadnak vállalod. Mindig ügyelünk arra, hogy a vállalások megvalósíthatóak legyenek, és csak annyi/olyan, ami számodra előremozdító és összeegyeztethető a jelenlegi lehetőségeiddel, élethelyzeteddel, de fontos tudatosítanod, hogy a folyamat része otthoni gyakorlás, mert a célom az, hogy olyan eszközöket adjak át és tanítsak meg, amivel Te a mindennapokban otthon, egyedül is jól fogsz tudni működni hosszútávon. A folyamat sikere nagy részben azon múlik, hogy a hétköznapokban mennyire sikerül lehorgonyzni az elért eredményeket.
  • Legyen egy erős vágy benned ahhoz, hogy változtass az életeden. És hajlandó is legyél tenni ezért! A meditáció alatt megalapozzuk a megfelelő talajt a változáshoz, nyerhetsz új eszközöket és erőforrásokat amik segítenek az utadon, itt vagyok és segítő, értő figyelemmel támogatlak az utadon, de igazán hatékony akkor lesz a folyamatod, ha Te is beleteszed az időt, energiát.

  A meditációs folyamat - mint minden segítő technika - akkor lehet igazán eredményes, ha felismerjük, hogy a saját életünkért mi magunk vagyunk a felelősek, befejezzük a hárítást, mások hibáztatását. Azzal foglalkozunk, ami a kompetenciánk, amit mi magunk tudunk megtenni saját magunkért, és meg is tesszük ezeket, egy támogató, segítő kísérés mellett.

  Milyen hatásai vannak a rendszeres meditációnak?

  Miért érdemes folyamatban gondolkodni?

  Egy alkalom abban segíthet, hogy oldódik a jelen stressze, jöhetnek új felismerések, és egy könnyedebb, nyugodtabb állapotba kerülsz. A relaxációs technikák hatása abszolút érezhető már az első alkalom után is.

  Ha komolyabban szeretnél foglalkozni 1 témával, és nem csak a felszínt kapargatni, érdemes rászánni az időt és az energiát. Ahogy nem lesz izmos tested attól, ha alkalmanként lemész edzeni a konditerembe, ugyanígy a stabil belső központ kialakítása is időbe, energiába telik.

  Az oldó meditációk esetén érdemesebb folyamatban gondolkodni. Ahogy a problémák sem 60 perc alatt jöttek létre, ugyanígy az oldásukra, az új sémák, szokások kialakítására sem lesz elegendő ennyi idő. Bár előfordult már olyan oldás, ahol 1 alkalom után megoldódott az ügy (például egy kevésbé mély anya-gyermek konfliktusnál), de azért általánosságban inkább az a tapasztalatom, hogy 1 témához 3-5 alkalom a legtöbbször szükséges, de vannak olyan életterületek is, ahol akár 2-3 év önismereti, belső munkát is rá kell szánni a hosszú távú, tartós változás eléréséhez. Én is rendszeresen dolgozom magamon: nagyrészt már otthon magamban, de a mélyebb témáimban én is kérek segítséget és vezetést kollegáktól. Saját tapasztalatból is azt írhatom, hogy a változáshoz idő kell, és bizony van olyan téma, amit éveken keresztül dolgozhatunk, mire stabilizálódni tudnak az új szokások és hitrendszerek.

  A meditáció rendszeres gyakorlásával elkezdhetjük kioldani a testben és a belső világunkban tárolt feszültségeket, eredménye lehet egy lazább test, és erős lélek-szellem jelenlét, ami megadhatja a belső stabilitásunkat az élet viharai közepette.

   

  Hatszínvirág Meditációk

  Árak

  60 perces konzultáció- 12.000
  90 perces konzultáció- 16.000
  120 perces konzultáció- 20.000
  - első alkalommal ajándék +30 perc segítő beszélgetéssel
   

  Elérhető helyszínek:

  • Hatszínvirág Harmónia Ház, Herend Park sétány 3.
  • Online az ország bármely részéről. Online konzultációkra időpontot csak hétköznapokon 9:00 - 13:00 között tudok biztosítani.

  Bejelentkezés:

  • e-mailben: info@hatszinvirag.hu
  • telefonon: 20/290-1160

  Ha elköteleződsz a változás mellett és belevágsz a folyamatba megajándékozlak egy VIP kártyával, amivel kedvezményes lehetőségek és ajándékok várnak Rád, amivel további segítséget szeretnék nyújtani Neked a változás útján.

  meditációs foglalkozások gyerekeknek

  Kalandozás az érzelmek tengerén

  Már elérhető egy kisiskolás gyerekek részére összeállított meditációs folyamat is a Hatszínvirág Harmónia Házban: Kollár Alíz kineziológus Kalandozás az érzelmek tengerén módszere alapján. Egyelőre egyéni vagy páros foglalkozás keretein belül, 2024. őszétől pedig várhatóan csoportos formában is lesz lehetőség csatlakozni.

  A foglalkozások egy képzeletbeli utazás köré épülnek, ahol a gyerekek megismerkedhetnek az érzelmeikkel, azok kezelésével, és korosztályuknak megfelelően elsajátíthatják a meditáció és stresszkezelés alapjait.

  Ez egy 10 alkalmas foglalkozás sorozat 7-11 éves gyermekek részére, ahol havi 1 alkalommal közösen kalandozunk az érzelmek tengerén.

   

    

    

   Kalandozás az érzelmek tengerén - gyerek meditációs foglalkozások kisiskolásoknak

   Témák

   1. Kalandozás az érzelmek tengerén

   2. A FÉLelem megszelídítése

   3. A harag magja

   4. A természet ereje

   5. Barátom a testem

   6. Fénygömb

   7. Fényes fonál másokhoz

   8. Védőpajzs

   9. Bátorság, nyugalom

   10. Saját szigetem

   A közös gyakorlás mellett javaslom otthoni használatra megvásárolni a programhoz tartozó Fénygömb és Védőpajzs munkafüzeteket, amelyek segítik az otthoni gyakorlást, és a tanultak hétköznapokba való átültetését. A technikákat kipróbálják, megtanulják a gyerekek a foglalkozáson, de a tanultak rögzítésére és a mindennapokba való beillesztéséhez fontos az otthoni gyakorlás, alkalmazás is, amiben nagy segítséget nyújtanak ezek a munkafüzetek és a hanganyagok.

   Mit ad ez a gyerekeknek?

   A foglalkozások során a gyerekek:

   • megtanulják megnevezni és oldani az érzéseiket
   • meditációval segítjük az érzelmek kezelését
   • elsajátítanak a hétköznapokban is jól használható stresszoldó technikákat
   • megtapasztalják a vizualizációk hatását a feszültségek oldására
   • a pozitív képeket, érzelmeket rögzítjük rajzzal, kreatív feladatokkal is
   • felfedezhetik saját erejüket
   • megtanulhatják, hogyan lehet töltekezni
   • megtanulják meghallani testük üzeneteit
   • felismerik, hogy mi befolyásolhatja a viselkedésüket
   • felfedezik a saját értékeiket
   • elősegítjük a társakkal való kapcsolódást
   • beszélünk a környezetvédelemről
   • tanulássegítő technikákat is elsajátíthatnak

   Aktuális lehetőségek gyerekeknek

   Árak - Kalandozás az érzelmek tengerén gyerek foglalkozásokra

   • egyéni foglalkozás keretében: 16.000 Ft/alkalom
   • páros lehetőség: 12 000 Ft/fő
   • csoportos ár - várhatóan 2024. őszétől: 90 000 Ft/10 alkalom

   + ajánlott egyszeri költség a munkafüzetek és hanganyagok megvásárlása, melyek kedvezményes ára 9.000 Ft

   Részlet fizetés megoldható 2-3 részletben, vagy akár alkalmankénti fizetéssel is, de egyéb fizetési opció választása is elköteleződést jelent a 10 alkalomra, hiszen úgy áll össze a csoport létszáma, és a csoport programját egymásra építem. Tehát ebben az esetben is szükséges a foglalkozás árát MINDEN hónapban kiegyenlíteni. Ha a gyermek valamelyik foglalkozásról hiányzik azt az alkalmat a munkafüzetből és a hanganyagokkal be tudja pótolni.

   Csoport indulása 2024. őszén várható. Ha érdekel ez a lehetőség és nem szeretnél lemaradni az indulásról írj egy e-mailt, és értesíteni foglak a pontos időpontokról.

   Ha szeretnéd, hogy gyermeked elsajátítsa  a fent leírtakatjelenleg egyéni vagy páros foglalkozás keretein belül van lehetőség erre.  Ezek előnye, hogy teljesen a gyermek igényeire és személyiségére tudom szabni a folyamatot. Ha szeretnél erre jelentkezni, vagy kérdésed van az alábbi elérhetőségeimen szeretettel várom megkeresésedet - van lehetőség kérni egy ingyenes 30 perces szülői konzultációt is akár személyesen, akár telefonon, ahol közösösen megbeszéljük mit szeretnél és erre milyen megoldást tudok javasolni:

   tel: 20/290-1160, email: info@hatszinvirag.hu

   Hatszínvirág Meditációk

   Mi is az a meditáció?

   A meditáció egy olyan lelki, szellemi tevékenység, aminek rendszeres gyakorlása mellett kialakíthatunk egy stabil belső központot, kapcsolódhatunk a belső világunkhoz, és a segítségével pozitív irányba befolyásolhatjuk az életünk alakulását.

   A meditáció egy olyan eszköz, aminek gyakorlásával erősebb kapcsolatot teremthetünk a test, a lélek, és a szellem között. Megértést kaphatunk életünk történéseire, rálátást a problémáinkra egy magasabb, új nézőpontból és eszközt az esetleges elakadások feloldására.

   A meditáció típusától függően relaxáltat, kikapcsolhat, vagy pont fókuszunkat növelhetjük vele: amelyikre az adott esetben épp szükségünk van. Léteznek oldó típusú meditációk is: a meditáció az oldások alfajtájához tartozik (az oldásokból is számos egyéb módszer létezik, például kineziológia), de nem minden meditáció oldás.

    ezért érdemes...

    Milyen hatásai vannak a meditációnak?

    Számos pozitív hatását élvezhetjük a rendszeres meditáció gyakorlásának. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem egy csokorba mit nyerhetünk vele. Íme 13 ok, amiért érdemes:

    olvasd el a teljes cikket a Hatszínvirág Blogon

    Scroll to top