7 tipp a megfelelő folyadék fogyasztáshoz

Ne feledkezz meg a megfelelő folyadék fogyasztásról ebben a hőségben! Íme 7 tipp, ami segít a megvalósításban:

  1. Kezd a reggelt egy pohár vízzel, majd a reggeli részeként fogyassz el egy-egy pohárral. Ezt kedved szerint színesítheted, például teával vagy friss gyümölcslével, smoothieval, tejjel vagy magtejekkel.
  2. Egész nap legyen kéznél folyadék! Pakold be a táskádba, vidd magaddal, ha elmész otthonról.
  3. A munkahelyeden is tarts magadnál innivalót. Ha feledékeny vagy, érdemes magad mellé készíteni egy kancsóba/üvegbe a szükséges mennyiséget.
  4. Ha utazol, legyen Nálad a kocsiban kéznél. Ebben a melegben jól jön hozzá egy kisebb hűtőtasak/táska.
  5. Ha sportolsz, a szervezetednek fokozatosan szüksége van a megfelelő hidratálásra. Mozgás előtt 1-2 órával igyál meg kb. 0,5 liter vizet, és lehetőség szerint sportolás közben is – főként 45 percet meghaladó mozgás esetén – igyál 1-1 kortyot.
  6. A gyerekek hajlamosak megfeledkezni az ivásról, ebben a melegben fokozottan figyeljünk a kicsikre is! Az idősek hajlamosak a kiszáradásra, és sokszor nem is érzik a szomjúságot, figyeljünk az idősebb családtagokra is!
  7. A legjobb szomjoltó a víz, a napi folyadék szükségletet legjobb, ha ezzel biztosítod, de ezt nyugodtan színesítheted a változatosság kedvéért. Tehetsz bele idény gyümölcsöket, menta levelet, citromot, citromfüvet is. Ha jól jönne konkrét recept ötlet, például egy gyümölcsvíz, vagy limonádé a nyári idény szerint. Ha szeretnél pár konkrét recept ötletet, szeretettel ajánlom figyelmedbe a Hatszínvirág Évszakos Életmód Füzetek nyári kiadását, ahol az idény kincseit felhasználva összegyűjtöttük egy csokorba a kedvenc nyári receptjeinket és abban is kapsz ötleteket, hogyan színesítsd meg a táplálkozásodat, és valósítsd meg az egészséges életmódot: lépésről-lépésre. Több, mint egy receptes füzet. Hogy mivel? Itt megtudhatod!

 

Ha tetszettek az itt olvasottak iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevélre, és csatlakozz a FB oldalunkhoz, ahol minden nap harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel, receptekkel várunk Benneteket.

Szeretettel,

Mariann

7 tipp a megfelelő folyadék fogyasztáshoz
Scroll to top