Melinda

a KristályTűz gyertyák alkotója, 2024. nyarától erdőfürdő vezetőnk

Cserményiné Váradi Melinda

Cserményiné Váradi Melinda vagyok, okleveles erdőmérnök, 3 kislány édesanyja és egy szintén erdőmérnök férj felesége, hamarosan erdőfürdő vezető :-) A természet szeretete, annak közelsége és a környezetünk védelme egész életemben a szívem csücske volt. Kislány korom óta imádtam a természetben lenni, ami aztán egészen odáig vezetett, hogy a szakmámat is annak a szellemében választottam, hogy minél közelebb lehessek a természethez. A gyerekekkel itthon töltött éveim alatt kerültem kapcsolatba a Hatszínvirág Harmónia Házzal, melyet Kiss-Dalmadi Mariann és Palicska Zsuzsanna szívvel és lélekkel működtetnek, itt Herenden, ahol én is élek. Az évek során számtalan mandalafestésen és egyéb önfejlesztő, relaxációs és spirituális programon vettem részt a Harmónia Házban és most már a jógaórák látogatója is lettem. Sokat köszönhetek ennek a csodálatos helynek.

Jelenleg főállásban az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskola és Turistaszálló vezetője vagyok, mellette hobbyként foglalkozom a KristályTűz szójaviasz gyertyák készítésével. Elkezdtem a tanulmányaimat erdőfürdő vezetőként is, így várhatóan 2024. nyarától ezzel a szolgáltatással színesíthetem a Hatszínvirág palettáját.

Hogy is jött létre a KristályTűz szójaviaszgyertyák ötlete?

Én és a KristályTűz

Ez is, mint, ahogy az utóbbi időben sok pozitív dolog az életemben, Mariannak köszönhető, hiszen az ő elképzelése inspirált arra, hogy valami igazán kreatív dolgba kezdjek. Tudat alatt már egy ideje arra készültem, hogy az eredeti
szakmámat megtartva, valami olyan tevékenységet is folytassak, amelynek során magával az anyaggal dolgozhatok, úgy, hogy eközben a szívemet és a lelkemet is beletéve az anyagba, egyedi és más emberek szívét is megmelengető alkotást hozhassak létre. Ezekután természetes volt, hogy a legelső gyertyámat a Hatszínvirág Harmónia Ház fogja ihletni. Aztán jöttek sorra az ötletek, az elképzelések, a témák és úgy érzem, tényleg sikerült egy olyan értékteremtő tevékenységbe belekezdenem, melyben önmagam is igazán meg tudom mutatni.

A gyertyákról
Szójaviasz gyertyáimat kizárólag vegán és GMO mentes, minőségi szójaviaszból készítem fa és pamut kanóccal, letisztult stílusban. A fa kanócok természetéről és legoptimálisabb használatáról egy külön cikkben olvashattok majd. A természetes hatású gyetyákat 100% tisztaságú illóolajokkal illatosítom,
ezalól néhány illat kivételt fog képezni, de ilyen esetekben ez az információ mindig fel lesz tüntetve a pontos termékleírásnál. A gyertyákat szárított növényekkel és/vagy valódi ásványkristályokkal hangolom, de igény szerint természetesen készítek díszítés nélküli gyertyákat is.

De miért éppen szójaviasz?

A szójababból nyert növényi viasz a legjobb természetes és megújuló alternatívája a paraffinviasznak. Ellentétben a paraffinnal, a szójaviasz égése során semmilyen káros anyag nem távozik a levegőbe, valamint nem elhanyagolható az a kedvező tulajdonsága, hogy 30-40%-kal tovább ég. A gyertyák készítése során törekszem a hulladékmentességre és az újrahasznosításra.

Miért éppen KristályTűz?

Az ásványok szeretete kisgyermek korom óta jelen volt az életemben. Az, hogy gyertyáimon keresztül más emberek otthonába is becsempészhetem jótékony hatásukat, hatalmas öröm számomra. Már maga az, hogy kristályokkal foglalkozhatok egy csodálatos élményt ad a mindennapokban. Gyertyáimba kizárólag természetes eredetű kristályokat helyezek, melyeket megtisztítva és feltöltve tudatosan is használhatod otthonodban, vagy egyszerűen csak gyönyörködj bennük!

Varázsolj a KristályTűz természetes fényével melegséget otthonodba, hangulatot a családi asztalra, plusz színt és illatot a nyári teraszra, vagy csak gyújts egyet jógázás, olvasás közben! Hagyd, hogy a gyertya természetes illata betöltse a teret, miközben az ásványok szétszorják ragyogásukat a térben!

Scroll to top