Tízmilliószoros napi teremtő gyakorlat

Tízmilliószoros napoknak a tibeti kultúrában a “nagy” Buddha napokat hívják. Úgy tartják, hogy ezeken a napokon minden teremtés, minden gondolat tízmilliószoros erővel hat: jó és rossz egyaránt.
Egy évben 4 ilyen tízmilliószoros nap van, amik mindig másik dátumra esnek: a Hold járása alapján számolják ki. Az idei, 2021-es évben jövő hét szerdára, július 14-re esik a 3. ilyen alkalom. A 4. tízmilliószoros nap pedig október 27-én lesz esedékes.
 

Mire figyeljünk ezeken a tízmilliószoros napokon (is)?

  • Érdemes ilyenkor tudatodan a pozitív gondolatokra koncentrálni, illetve jót kívánni mind magunknak, mind másoknak és a világnak.
  • Jó ötlet kicsit elcsendesedni, befelé figyelni, elcsitítani az elménket, hogy meghalljuk a szívünk valódi hangját. 
  • Végiggondolhatjuk mik azok a dolgok, amelyeket szeretnénk megteremteni az életünkben, segítséget kérni a nehezebb helyzetekhez, elakadásokhoz hitünk szerint
  • Természetesen vegyük számba azokat is, amikért hálásak lehetünk, köszönjük meg azt, amit az élettől kapunk.
 

Ez valóban működik?

Hogy valóban így van-e, sokszoros erővel hatnak-e illyenkor a gondolataink, azt figyeld meg Te magad ;-) Én úgy gondolom, hogy már önmagában az, hogy egy évben 4x szánunk arra időt, hogy leüljünk és végiggondoljuk az életünket, hogy milyen irányba tartunk és mit szeretnénk valóra váltani, hálát adunk és köszönetet, az már önmagában segítség egy tudatos, szerethető életvitel kialakításában. Ártani biztos nem fog szánsz erre időt és energiát :-D
 
 

Tízmilliószoros napi teremtő gyakorlat - a kreatív írás erejével:

Keress egy nyugodt 20-30 percet és próbáld ki az írás lélekemelő hatását. Ne egy szépirodalmi remekműre gondolj, a lényeg, hogy írj kézzel, szabadon, folyamatosan, ezáltal kapcsolódj önmagadhoz. Engedd nyugodtan szabadjára a fantáziád és a gondolataidat. Nem kell most senkinek megmutatni, megfelelni. Magadnak írod. Ha nem jut semmi eszedbe, írd le ezt, hogy "nem jut semmi sem az eszembe...mit is írhatnék...mi a fenének is csinálom én ezt .... bármit", és próbálj meg túllendülni az elakadáson. Érdemes egy nyugodtabb lelkiállapotban végezni ezt a gyakorlatot. Jó, ha kezdésnek elvégzel egy relaxációt, vagy tegyél be az írás mellé aláfestőzenének egy kellemes számot ami segíti, hogy egy kellemesebb, ellazultabb tudatállapotba kerülj.

Íme 6 kérdés, írj mindegyikre válaszolva 3-3 percig, folyamatosan:
 
  1. Miért vagy hálás az életedben?
  2. Mik azok a területek, ahol jól jönne egy kis frissítés, megújítás?
  3. Mi a legszebb reményed az idei évre?
  4. Mi az, amit VALÓJÁBAN szeretnél?
  5. Ha jönne egy jó tündér, aki teljesíti 3 kívánságodat, mik volnának azok?
  6. 3 év múlva hogyan szeretnéd látni magad? Ha van kedved, írhatsz akár egy levelet is. Írj egyes szám első személyben, jelen időben: mintha mindez már valóság volna, és mesélnél egy jó barátodnak róla. Ennél az utolsó kérdésnél már nincs időkorlát, írj annyit és ameddig jól esik.
 
+1: Erősítheted az írás hatását egy vizualizációs gyakorlattal. Vagy válogathatsz képeket is a témádhoz és készíthetsz egy vision boardot a terveidről, amit érdemes olyan helyre kihelyezni, ahol gyakran a szemed elé kerül - ha szeretnél ez utóbbihoz segítséget, gyere el a Hatszínvirág Harmónia Házba egy krempi készítésre vagy egy lélekápoló órára, ahol csak Rád fókuszálunk és a Te személyes kérdéseidre keressük közösen a megoldást.
 

Hatszínvirág tízmilliószoros napi teremtő workshop

Ha otthon nehéz megteremteni a megfelelő környezetet és/vagy szívesen szánnál több időt a témának, jól esne pár órát kellemes környezetben töltődni, emelni a rezgés szintedet és kipróbálni pár lélekemelő technikát, szeretettel várunk a Hatszínvirág Harmónia Házban a tízmilliószoros napi programunkon, ahol a meditáció, egy kis írás és egy festés lesznek a segítségünkre ehhez.
 

A foglalkozás első felében egy kis meditáció és írásos gyakorlatok segítenek a hangolódásban, tudatosításban, és hogy kapcsolódjunk önmagunkhoz. Majd mindenki elkészítheti a saját, támogató szimbólumos gyertyatálát, ami a mindennapokban is segítségedre lesz és emlékeztet az itt megélt és megálmodott dolgokra.
Nem szükséges kimagasló kézügyesség, ne tartson vissza az a tévhit, hogy Te nem tudsz festeni, ez úgysem menne. Szinte mindenki így kezdi. ;-)
A lényeg az élmény, az elmélyülés, nem a végeredény (bár persze annak is örülünk :-))
 
Időpont: 2021. július 14. 16:00 - 20:00
Helyszín: Hatszínvirág Harmónia Ház, Herend Park sétány 3.
A programot tartják: Kiss-Dalmadi Mariann - art coach, Palicska Zsuzsanna - jógaoktató
Kis csoportban, maximum 6 fővel kerül megrendezésre a program.

Részvételi díj: 10.000 Ft/fő

Jelentkezésed a foglaló befizetésével válik véglegessé, amit banki átutalással tudsz megtenni.

Ha szeretnéd, hogy a Tiéd legyen az egyik hely, itt tudsz jelentkezni.

Az űrlap kitöltését követően 24 órán belül e-mailben küldjük a fizetési információkat.

Ha szimpatikus a program, de nem jó az időpont, és/vagy jobban szeretnél egyedül, párosan vagy saját kis csoporttal érkezni, egyénileg egyeztetett időpontban erre is van lehetőség, bármelyik Mandalatanodás témánkban:

  • Színvarázs: kalandozhatsz a színek világába: beszélgetünk az általános jelentésekről és megnézzük a Te saját kapcsolódásodat a különböző színekkel a foglalkozás első felében, majd készíthetsz egy klasszikus 15 cm-es kör mandalát üvegre
  • Gyertyatál készítés támogató szimbólummal: megismerkedhetsz a leggyakrabban használt szimbólumokkal, és alkothatsz egy gyertyatálat az általad választott erősítő motívummal, ami csodás kísérője lehet a mindennapoknak
  • Pontozott mandala készítése kezdőknek: begyakorlojuk a technikai alapjait, majd egy 10x10-es vászonra megfestheted az első saját pontozott mandaládat

A mandalafestés menüben minden részletet megtalálsz:
https://www.hatszinvirag.hu/mandalafestes

 
Ha szeretnél értesülni az új Hatszínvirágos cikk megjelenéséről iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat.
 
 
Ha inspirálónak találtad ezt a bejegyzést, köszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljusson!
Csodás hétvégét!
Szeretettel,
Tízmilliószoros napi teremtő gyakorlat
Scroll to top