Megfázás kezelése Schüssler-sókkal

Több, mint 10 éve már, hogy megismerkedtem a Schüssler-sókkal. Végeztem egy tanácsadói és arcdiagnosztikai tanfolyamot a Homeopátiás Baráti Kör szervezésében. A kisgyerekes évek alatt nálam már sokszor bizonyították hatékonyságukat. Lelkesen használom őket a mindennapokban mind saját célra, mind a gyerekeknél, és nagyon jók a tapasztalataim velük. A Schüssleres tanfolyamon ismertem meg a megfázás egy igen hatékony kezelési módját, amit most megosztok Veletek is: ez az, amit a legtöbbször bevetek. Már ígértem többeteknek, hogy leírom a pontos menetét, most végre sort kerítettem erre is. Íme:

Mik azok a Schüssler-sók?

A Schüssler féle terápiás rendszer 12 ásványi sóból áll, melyet homeopátiás formában gyógyszerkönyvi előírásoknak megfelelően készítenek el. Kidolgozója Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német orvos volt az
1800-as évek második felében.

A 12 fajta ásványi sót névvel és számmal is jelölik, mely az üvegen mindig fel van tüntetve. A hígítást illetőleg a legtöbb csak D6-os hígításban kapható, kivétel ez alól az 1. és a 3. só, amiből létezik D12-es is. Az egyszerűség kedvéért mindegyikhez odaírtam, hogy milyen hígításban érdemes beszerezni.

Ha szeretnénk kipróbálni, szinte bármelyik patikában beszerezhetőek ezek a készítmények. Az a tapasztalat, hogy készleten kevés helyen tartják őket, de általában pár nap alatt beszerzik a szükséges fajtákat.

Hogyan használjuk a Schüssler-sókat megfázás, nátha kezelésére?

Ha még csak észleljük magunkon a megfázás tüneteit, a kezelést legjobb már ekkor elkezdeni. Ha időben alkalmazzuk, az a tapasztalatom sok esetben ki sem jön rajtunk a betegség. Ehhez a Schüssler-sók közül a 3-as sóra, a Ferrum Phosphoricumra lesz szükségünk D12-es hígításban. Ha észleljük a gyulladás első jeleit: kezd eldugulni az orrunk, levertek vagyunk, vizes orrfolyást, esetleg hőemelkedést tapasztalunk, vagy a torkunk kezd begyulladni, mielőbb kezdjük el szedni a ferrumot a következő módon: az első két órában negyed óránként 1 tablettát szopogassunk el, majd csökkenthető az adag napi 3x1 tablettára.
A folytatás: A ferrum phosphorikumot úgy is szokás hívni, hogy a gyulladás 1. szere - addig folytatjuk a szedését, amíg: jobb esetben vagy el is múlik másnapra a probléma. Ha ez nem történik meg, akkor addig használjuk a ferrumot, amíg az orrváladék a vízszerűből kezd átváltani fehéres, opálos, nyúlosra.

Ekkor váltsunk át a 4-es sóra, a kálium chloratumra D6-os hígításban, napi 3x1 tabletta mennyiségben. Ez a szer a nátha 2. szakasza mellett sikeresen alkalmazható még allergiás nátha, influenza, fülkürt-hurut, köhögés csillapítására is.

Ezt követően, amikor elérkezik a gyulladás a harmadik stádiumába, amit onnét észlelünk, hogy a váladékok sárgás színt öltenek. Ekkor váltsunk át a 6-os sóra, a Kalium sulfuricumra D6-os hígításban, napi 3x1 tabletta mennyiségben. Felgyorsítja
a gyógyulási folyamatokat, segíti a szervezet megtisztulását, méregtelenítését - elsősorban a bőr és a nyálkahártyákon keresztül. Hörghurut és köhögés esetén is hasznos segítőnk lehet ez a szer.

Mivel a Schüssler-sók is homeopátiás készítmények, ezért alkalmazásukkor figyelni kell pár szabályra:

  • Kerüljük az erős kávét, teát fogyasztását és a dohányzást, valamint a mentol, kámfor és egyéb aromás anyagok használatát, mert ezek ellensúlyozhatják a hatásukat. Emiatt fogat mosni a szer bevétele előtt és után fél óráig nem tanácsos.
  • Két étkezés közt ideális! Jobb, ha étkezések között vesszük be, vagy legalább evés, ivás előtt 20-30 perccel.
  • A tárolásnál arra figyeljünk, hogy ne tartsuk őket elektromos készülékek (pl. mikro, Tv, számítőgép, laptop, rádió, mobiltelefon...stb) közvetlen közelében és óvjuk a sugárzó hőtől (pl. nap, kályha).
  • Kisgyerekeknek kevés vízben feloldva is beadhatóak a tabletták. műanyag kanállal adagolva.
  • A tabletták laktózt tartalmaznak, laktózérzékenyeknek így nem ajánlott a fogyasztásuk

Akit bővebben érdekel a Schüssler-sók és a homeopátia világa, az alábbi oldalakon hasznos információkat találhat még róluk:
www.hbk.hu - Homeopátiás Öntevékeny Baráti Kör oldala

Ha inspirálónak találtad ezt az írást, és szeretnél értesülni az új Hatszínvirágos cikkek megjelenéséről iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat havi 1-2 alkalommal.

 
Ha szeretnél hetente többször, rövidebb inspirációkat kapni tőlünk kövess minket FB-on és Instán, ahol rövidebb egészség-, kreatív- és harmónia tippek, könyvajánlók, inspiráló képek, idézetek, zenék, gondolatébresztő kérdések várnak Rád.
 

Szeretettel,

Mariann

Megfázás kezelése Schüssler-sókkal
Scroll to top