Harmónia tipp: decemberi örömök

Szereted a decembert és az adventi időszakot? Vagy inkább görcsbe szorul a gyomrod, és már a gondolatától is stresszes leszel? Érdemes szerintem itt is időt szánni arra, hogy végiggondold, hogy mik azok a dolgok, amelyekkel örömtelibbé, szerethetőbbé, nyugodtabbá teheted ezeket a napokat. A mai bejegyzésben ehhez hoztam egy kis inspirációt!

Arra biztatlak, hogy szánj rá 10-15 nyugodt percet, hogy végiggondold az alábbiakat és készíts egy decemberi örömök listát:

  • Miket szeretsz a legjobban a decemberi, adventi időszakban?
  • Mik azok, amelyeket mindenképp szeretnél átélni?
  • Leírhatod azt is, mik azok ami jó ha összejön, de el is hagyható, és azt is végiggondolhatod, hogy mik azok, amiket szoktál csinálni, de igazából nem is fontosak a számodra?

Én 3 részre szoktam bontani, és összeírom az alábbiak szerint:

  • helyek
  • élmények
  • ízek

Érdemes lehet melléjük időpontot is rendelni, és végiggondolni, hogy mikor fér bele az életedbe, hogy ne merüljenek elfeledésbe. ;-)

Minimalista változatban:

Írj össze legalább 4 számodra fontos és örömszerző dolgot - ezek persze lehetnek akár egyéni, akár másokkal közös események is és válts belőlük valóra minden héten (minimum) 1-et!

Az én mottóm a decemberi időszakra a következő:

Ha szeretnél további inspirációt, töltsd le az adventi élmény megvalósító játékot: egy nyomtatható adventi bingót, ami akár felnőtteknek, akár gyerekeknek/családdal együtt is jó szórakozást nyújt és segít, hogy:
  • végiggondold mik azok az élmények, amiket valóra szeretnél váltani ebben az időszakban - és egyszerűen követhetővé váljon, hogy állsz a megvalósításukkal
  • tudatosítsd, észrevedd és értékeld a most jelen lévő szépségeket és élményeket
  • a figyelmedet azokra a dolgokra fókuszáld, amiket szeretnél az elkövetkező hónapokban átélni
  • elkezd értékelni és megélni a mindennapi apró örömöket.

Ha tetszett ez a gyakorlat, és szívesen végeznél még hasonlókat, nézd meg a Hatszínvirág Naplók téli kiadásait is: az Adventi Naplót és a Téli Naplót. Ha szeretnél eltölteni egy nyugodt órát önmagaddal, és megálmodni az előtted álló hónapok irányát, időt szentelni arra, hogy figyelj önmagadra, a vágyaidra, és hogy mi az, amit szeretnél megteremteni, létrehozni, behívni az életedbe, szeretettel ajánlom figyelmedbe a Hatszínvirág Önimereti Naplóinkat, ahol az írás és a meditáció és pár jól irányzott kérdés és gyakorlat segít, hogy tisztábban lásd az irányt és újra kapcsolódj önmagadhoz. Az Adventi Napló egy karácsonyi slow tervező, ami segít fókuszálni, hogy az Ünnepek előtti időszak necsak egy őrült rohanás legyen, hanem csempéssz a napjaidba egy kis nyugalmat, harmóniát és tudatosságot. A Téli napló az előttünk álló 3 hónapot segít áttekinteni. Itt tudhatsz meg többet erről.
 

Hogy tetszett? Ha inspirálónak találtad, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket, írásokat, és ajándék letölthető tartalmakat az olvasóinknak. Ha van kedved szeretettel várunk az ingyenes Hatszínvirág FB csoportban is.

Békés, örömteli hangoldódást Mindenkinek! 🙂

Szeretettel,

Mariann

Harmónia tipp: decemberi örömök
Scroll to top