5 tipp, hogyan töltődj a színek erejével

Megfigyelted már, hogy a színek micsoda hatással vannak a mentális és érzelmi állapotunkra? Segítségükkel képesek vagyunk befolyásolni a hangulatunkat, érzésvilágunkat. Ez működhet tudatosan vagy tudat alatt is.

Gondolj csak egy percre egy szép, napsütéses, tavaszi színpompás kertre, vagy egy borús, esős délutánra.

 

 

A színek erejét használhatjuk tudatosan is a kedvünk alakításához.


Ehhez hoztam mára néhány inspiráló, gondolatébresztő ötletet. Ha van kedved, természetesen nyugodtan folytasd a felsorolást a saját ízlésed szerint. ;-)

1. Öltözködés, ruhák, smink. Kiválaszthatod a ruháidat, a sminkedet úgy, hogy a napod már derűsebben induljon, amikor tükörbe nézel! Melyik szín az, amelyik a legjobban esne a lelkednek a mai nap?
Felteheted úgy is a kérdést, hogy szeretnéd érezni magadat a nap folyamán? Ha például abszolút borús-szürke, "semmihez sincs kedvem" állapotban ébredsz, szeretnél-e ebben megmaradni, vagy jól jönne egy kis lendület, életerő? Ha igen a válaszod, akkor - még ha az elején soknak is tűnik - választhatod a szürke helyett az élettel telibb árnyalatokat, hogy ehhez idomuljon a hangulatod, és ne fordítva. ;-) Lehet egy élénk színes felső ilyenkor soknak tűnik – de mit szólnál például egy szép színű sálhoz vagy ékszerhez?

2. Dietetikusként óhatatlanul eszembe jut, hogy a színeknek a tányérunkon is ott a helye: így nemcsak a lelkedet töltöd fel a színek erejével, hanem a testedet is jót teszel. Mit szólnál egy színes salátához vagy egy élénk színű turmixhoz?

3. Díszítsd a környezetedet, szobádat egy szép, színes momentummal, például tegyél egy csokor színes virágot a vázába, ültess a kertbe egy új színes tavaszi virágcsodát, tölts le egy új színes háttérképet a telefonodra és/vagy a laptopodra, helyezz ki az irodádba egy mandalát vagy egy vision boardot, vagy válassz bármilyen Számodra szimpatikus - jól eső - elérhető megoldást.

4. Egy szép, napsütéses tavaszi délután ülj ki a teraszra - vagy ha nincs, akkor egy parkba - élvezd az ébredező természet sokszínűségét, és adj egy kis időt magadnak az ellazulásra, hogy rendezd magadban a dolgaid és megálmodd az előtted álló időszakot. Ha jól jönne egy kis segítség ehhez, szerezd be a Hatszínvirág Tavaszi Naplóját, amit pont ezért találtunk ki. ;-)

5. Fess, rajzolj, színezz!
Ha közel áll hozzád a kreatív alkotás – vagy ha eddig azt is gondoltad magadról, hogy nem, de van kedved ezen változtatni, kipróbálni új dolgokat – vegyél elő papírt, ceruzákat, filceket vagy festéket, és készíts egy színes képet: csak színekben, színárnyalatokban kell gondolkodnod. Engedd szabadjára a fantáziádat, rakj be egy kellemes zenét, és hagyd hogy előjöjjenek azok a színek, amikre most a legnagyobb szükséged van. Ha szeretsz színezni, itt letölthetsz hozzá pár mandalás - pozitív megerősítéses színező lapot is, amit Nektek készítettünk ajándékba. ;-)

Ha van kedved mélyebben belemerülni, és megtapasztalni az alkotás és a színek lélekemelő hatását, és szívesen megajándékoznád magad néhány nyugodt - feltöltődős-alkotós órával, szeretettel várunk a pénteki Színvarázs mandala workshopunkon!

Mandala készítő foglalkozásainkon:

  • ellazulhatsz és feltöltődhetsz egy kellemes helyen
  • feltöltődhetsz a színek erejével
  • a foglalkozás első felében beszélgetünk a színek általános jelentéséről
  • egy kis játék során rátekintünk a Te személyes kapcsolatodra is a különböző színekkel
  • az alkotás segítségével kapcsolódhatsz önmagadhoz, elcsendesedhetsz és megtapasztalhatod a mandalázás lélekemelő hatását
  • a foglalkozás végére a kezedben tarthatod az első, saját kezed által készített mandaládat

Akkor is bátran jelentkezz, ha azt gondolod magadról, hogy nincs elég kézügyességed, Te nem vagy az a kreatív típus. A mi mandalafestésinken pont az a cél, hogy megmutassuk, az alkotás öröme azok számára is elérhető, akik nem született őstehetségek. Rengeteg technika van, ami teljesen átlagos képességekkel is élvezhetőek, feltöltődést és kikapcsolódást nyújtanak. A cél az alkotás örömének megtapasztalása, az ellazulás és lecsendesedés, nem a profi művészképzés. ;-)

Szeretettel várunk a Hatszínvirág Harmónia Házban, a megújulás szigetén, ha Te is szívesen kipróbálnád ezt az élményt!

Ha szimpatikus a program, de nem jó az időpont, jöhetsz egyénileg, páros festésre vagy saját kis csoporttal is ettől eltérő, egyénileg egyeztetett időpontban is.Itt találod az aktuális időpontokat és lehetőségeket!

Ha inspirálónak találtad ezt az írást, és szeretnél értesülni az új Hatszínvirágos cikkek megjelenéséről iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat havi 2-4 alkalommal.

Ha szeretnél hetente többször, rövidebb inspirációkat kapni tőlünk kövess minket FB-on is, ahol rövidebb egészség-, kreatív- és harmónia tippek, könyvajánlók, inspiráló képek, idézetek, zenék, gondolatébresztő kérdések várnak Rád.

Szeretettel,

Mariann

5 tipp, hogyan töltődj a színek erejével
Scroll to top