5 tipp, hogyan töltődj a színek erejével

Megfigyelted már, hogy a színek micsoda hatással vannak a mentális és érzelmi állapotunkra? Segítségükkel képesek vagyunk befolyásolni a hangulatunkat, érzésvilágunkat. Ez működhet tudatosan vagy tudat alatt is.

Gondolj csak egy percre egy szép, napsütéses, tavaszi színpompás kertre, vagy egy borús, esős délutánra.

 

 

A színek erejét használhatjuk tudatosan is a kedvünk alakításához.


Ehhez hoztam mára néhány inspiráló, gondolatébresztő ötletet. Ha van kedved, természetesen nyugodtan folytasd a felsorolást a saját ízlésed szerint. ;-)

1. Öltözködés, ruhák, smink. Kiválaszthatod a ruháidat, a sminkedet úgy, hogy a napod már derűsebben induljon, amikor tükörbe nézel! Melyik szín az, amelyik a legjobban esne a lelkednek a mai nap?
Felteheted úgy is a kérdést, hogy szeretnéd érezni magadat a nap folyamán? Ha például abszolút borús-szürke, "semmihez sincs kedvem" állapotban ébredsz, szeretnél-e ebben megmaradni, vagy jól jönne egy kis lendület, életerő? Ha igen a válaszod, akkor - még ha az elején soknak is tűnik - választhatod a szürke helyett az élettel telibb árnyalatokat, hogy ehhez idomuljon a hangulatod, és ne fordítva. ;-) Lehet egy élénk színes felső ilyenkor soknak tűnik – de mit szólnál például egy szép színű sálhoz vagy ékszerhez?

2. Dietetikusként óhatatlanul eszembe jut, hogy a színeknek a tányérunkon is ott a helye: így nemcsak a lelkedet töltöd fel a színek erejével, hanem a testedet is jót teszel. Mit szólnál egy színes salátához vagy egy élénk színű turmixhoz?

3. Díszítsd a környezetedet, szobádat egy szép, színes momentummal, például tegyél egy csokor színes virágot a vázába, ültess a kertbe egy új színes tavaszi virágcsodát, tölts le egy új színes háttérképet a telefonodra és/vagy a laptopodra, helyezz ki az irodádba egy mandalát vagy egy vision boardot, vagy válassz bármilyen Számodra szimpatikus - jól eső - elérhető megoldást.

4. Egy szép, napsütéses tavaszi délután ülj ki a teraszra - vagy ha nincs, akkor egy parkba - élvezd az ébredező természet sokszínűségét, és adj egy kis időt magadnak az ellazulásra, hogy rendezd magadban a dolgaid és megálmodd az előtted álló időszakot. Ha jól jönne egy kis segítség ehhez, szerezd be a Hatszínvirág Évszakos Naplók aktuális példányát, amit pont ezért találtunk ki. ;-)

5. Fess, rajzolj, színezz!
Ha közel áll hozzád a kreatív alkotás – vagy ha eddig azt is gondoltad magadról, hogy nem, de van kedved ezen változtatni, kipróbálni új dolgokat – vegyél elő papírt, ceruzákat, filceket vagy festéket, és készíts egy színes képet: csak színekben, színárnyalatokban kell gondolkodnod. Engedd szabadjára a fantáziádat, rakj be egy kellemes zenét, és hagyd hogy előjöjjenek azok a színek, amikre most a legnagyobb szükséged van. Ha szeretsz színezni, itt letölthetsz hozzá pár mandalás - pozitív megerősítéses színező lapot is, amit Nektek készítettünk ajándékba. ;-)

Ha van kedved mélyebben belemerülni, és megtapasztalni az alkotás és a színek lélekemelő hatását, és szívesen megajándékoznád magad néhány nyugodt - feltöltődős-alkotós órával, szeretettel várunk a Színvarázs mandala élményfestésünkön: akár egyéni, páros, vagy saját csoportos formában.

Mandala készítő foglalkozásainkon:

  • ellazulhatsz és feltöltődhetsz egy kellemes helyen
  • feltöltődhetsz a színek erejével
  • a foglalkozás első felében beszélgetünk a színek általános jelentéséről
  • egy kis játék során rátekintünk a Te személyes kapcsolatodra is a különböző színekkel
  • az alkotás segítségével kapcsolódhatsz önmagadhoz, elcsendesedhetsz és megtapasztalhatod a mandalázás lélekemelő hatását
  • a foglalkozás végére a kezedben tarthatod az első, saját kezed által készített mandaládat

Akkor is bátran jelentkezz, ha azt gondolod magadról, hogy nincs elég kézügyességed, Te nem vagy az a kreatív típus. A mi mandalafestésinken pont az a cél, hogy megmutassuk, az alkotás öröme azok számára is elérhető, akik nem született őstehetségek. Rengeteg technika van, ami teljesen átlagos képességekkel is élvezhetőek, feltöltődést és kikapcsolódást nyújtanak. A cél az alkotás örömének megtapasztalása, az ellazulás és lecsendesedés, nem a profi művészképzés. ;-)

Szeretettel várunk a Hatszínvirág Harmónia Házban, a megújulás szigetén, ha Te is szívesen kipróbálnád ezt az élményt!

Ha inspirálónak találtad ezt az írást, és szeretnél értesülni az új Hatszínvirágos cikkek megjelenéséről iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat havi 2-4 alkalommal.

Ha szeretnél hetente többször, rövidebb inspirációkat kapni tőlünk kövess minket FB-on is, ahol rövidebb egészség-, kreatív- és harmónia tippek, könyvajánlók, inspiráló képek, idézetek, zenék, gondolatébresztő kérdések várnak Rád.

Szeretettel,

Mariann

5 tipp, hogyan töltődj a színek erejével
Scroll to top