Kreatív feltöltődés

Hatszínvirág Kreatív Feltöltődés

motiváció - feltöltődés - lélekemelő pillanatok

A Hatszínvirág Kreatív Feltöltődés foglalkozásokon az önismereti, coaching gyakorlatokat ötvözzük az alkotás hegyeket mozgató erejével. A kreatív tevékenységek segítik a befelé figyelést, a belső csend megteremtését, segítségükkel bekapcsoljuk a jobb agyféltekés működést, így újabb, mélyebb válaszokhoz juthatunk általuk. Nem szükséges hozzá kézügyesség és rajztudás, elég ha nyitott vagy és kíváncsi. :-) Egyéni, páros és családias kis létszámú csoportos formában kerülnek megrendezésre.

Miért érdemes kipróbálnod?

 1. A kreatív alkotás stressz csökkentő, és hatékonyan oldja a szorongást.
   
 2. A művészetek, az alkotás segítségével könnyebben ki tudod fejezni ami benned van, sokszor egyszerűbb, mint szavakban megfogalmazni az érzéseinket, gondolatainkat. Időnként amikor leülök írni, vagy festeni néha még számomra is meglepő tud lenni, amik feljönnek.
   
 3. Amikor képes vagy elmerülni egy alkotói folyamatba, és egy dologra fókuszálsz, az agyad megszabadul a mindennapi élet nyűgjei alól, segít kiszállni a gondolati mókuskerékből és belekerülsz az úgynevezett “flow” – magyarul áramlás – állapotbába. Elengedettebb, könnyebb, pozitívabb és örömtelibb leszel.  Mérő László így fogalmazta ezt meg: “A flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől örömmel töltődik fel, abban teljesen feloldódik, minden más eltörpül mellette, bármi áron folytatni törekszik.”
   
 4. Segít a szép és pozitív dolgokra terelni a fókuszod. Azáltal, hogy egy pozitívabb tudatállapotba kerülsz, más dolgokra irányul a figyelmed. Képessé tesz felfedezni az életben azokat a szépségeket, értékes és pozitív dolgokat, amelyek eddig fel sem tűntek, mert a negatív dolgok voltak a fókuszban. Persze ez egy folyamat, nem arról van szó, hogy színezel 10 percet és hirtelen megváltozik varázsütésre körülötted a világ, de elindít benned egy folyamatot. És minél többször, többet engeded be az életedbe ezeket a dolgokat, annál érezhetőbb a hatása. Ahogy nem leszel attól MissFittEuropa, ha lemész egyszer a konditerembe, bár az aznapi hangulatodat és energiaszintedet megdobja; de ha a heti rutinodba beépíted a rendszeres testedzést, annak alakformáló hatása meg fog látszani, ugyanúgy itt is: ha rendszeresen alkotsz az nagyban hozzájárul lelki és mentális egészséged fenntartásához, de már 1 alkalom is lélekemelő tud lenni.
   
 5. Növeli az önbizalmad. Azáltal, hogy tanulsz valami újat, és a kezedben tarthatod a saját kezed által készített munkát, nő az önbizalmad, jó érzéssel tölt el, hogy erre is képes voltál!
   
 6. A művészeti tevékenységek aktivizálják az agy jutalomközpontját, ezért értékes eszköze lehet a művészet a mentális egészség megőrzésének. Én ezt magamban csak úgy szoktam megfogalmazni, hogy akkor vagyok az egyik legboldogabb, ha alkotok. ❤️ Bár gyerekkorom óta szeretem a művészeteket és régóta éreztem magamban késztetést a különböző kreatív tevékenységek iránt, ám csak a huszas éveim végén kezdtem el velük aktívabban foglalkozni, mert sokáig gátoltak berögzült negatív hitrendszereim, mint például hogy úgysem vagyok elég ügyes hozzá és féltem még kipróbálni is. Kb. 7 éve, hogy elkezdtem magam beleengedni ezekbe a csodás folyamatokba,  és nagyon sokat tanultam általuk önmagamról és a világról is. Az a tapasztalatom – és a kutatások is alátámasztják – hogy a művészeti tevékenységek önmagukban is örömet okoznak, függetlenül az eredménytől. Néha hajlamosak vagyunk túl kritikusan szemlélni magunkat és az alkotásainkat,de maga ez is egy hasznos felismerés, ami szépen tükrözi az önmagunkhoz és a világhoz való viszonyunkat is – és ezek tudatosítása lehetőséget ad a fejlődésre, változásra.

Ha van kedved kipróbálni az alkotás lélekemelő hatását és elkalandozni az önismeret útján belső világunkba, szeretettel várunk a Hatszínvirág Kreatív Feltöltődés  Fogalalkozásokra, ahol akár egyénileg, akár barátnőddel együtt vagy kisebb, családias csoport keretein belül van lehetőséged kipróbálni ezt.

Jelenleg elérhető formák:

feltöltődés - élmény -flow

Mandalafestés

Ha Téged is megérint a mandalák csodálatos világa, jól esne egy kicsit lelassulni, feltöltődni, pár órát nyugodtan alkotni, akor gyere el és fesd meg a saját mandalád.

A mandalafestő foglalkozás 2 részből áll:

- Az első 30-40 percben ráhangolódunk a témádra, ami most a legjobban foglalkoztat, amire megoldást szeretnél találni az életedben, vagy amit erősíteni szeretnél magadban.

- A második részben megalkotjuk a témádhoz kapcsolódó mandaládat, amibe belesűrítjük mindazt ami az első részben megfogalmazódott. Az a tapasztalatom, hogy az önismereti gyakorlatok kombinálva a kreatív alkotás erejével igen ütős párosítás ;-)

További részleteket és árakat itt találsz.

...hogy ne csak álom maradjon

Vision board készítés

Ha szeretnél segítséget kapni abban, hogy pontosabb belső képed legyen arról az életről, amit valóban élni szeretnél és jól jönne egy emlékeztető, ami mint egy varázsszer tartja benned a hitet a hozzá vezető úton, és segít a mindennapi motiváció fenntartásában szeretettel ajánlom figyelmedbe a vision board készítő foglalkozást. Miben segíthet egy ilyen alkalom? Itt megtudhatod!

 

az örömtelibb mindennapokért

Lelki vitamin készítés

Csemege a lelkednek az örömtelibb mindennapokért. :-) Ha szeretnél több időt fordítani arra, hogy olyan dolgok is helyet kapjanak a mindennapjaidban, amik a lelkedet ápolják, jó érzésekkel töltenek el, és hozzásegítenek a kiegyensúlyozottabb életvitelhez, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe a lélekvitamin készítő foglalkozásunkat.  Itt a feltöltődés és az önmagunkkal való jó viszony építése lesz a központban. Egy kis játékos önismeret - egy kis kreativitás - örömteli alkotós percek és már kész is ez a különleges csemege, amit magaddal vihetsz, hogy otthon a mindennapokban is segítsen megvalósítani az önmagadról való gondoskodást, pozitív kommunikációt és megfűszerezze a hétköznapokat 1-1 jó szóval, feltöltő élménnyel. Részleteket és árakat itt találsz róla!

Hatszínvirág Kreatív Feltöltődés Foglalkozások a Te lakhelyeden

Legyél a szervezőnk!

 • Szívesen eljönnél egy Hatszínvirág Kreatív Feltöltődés Foglalkozásra, de Herend túl messze van számodra?
 • Vannak olyan jó ismerőseid, barátaid, akikkel együtt szeretnétek részt vennétek egy foglalkozáson, csak a saját csoportotokkal/helyeteken?

Nyitott vagyok arra a megoldásra is, hogy házhoz viszem Nektek a megbeszélt workshopot Herend max.100 km-es körzetében. Ebben az esetben szükség van egy olyan helyszínre, ahol kényelmesen elférünk: van stabil asztal, szék, és fény és minimum 8 - maximum 12 résztvevő. A szervező a munkájáért cserébe ingyen vehet részt a workshopon.

Ha érdekel ez a lehetőség, további részletekkel kapcsolatban kérlek keress meg az hatszinviragprogram@gmail.com e-mail címen!

motiváció - feltöltődés - lélekemelő pillanatok

Kreatív feltöltődés foglalkozások

Scroll to top