Gyerekjóga

gyerekjóga foglalkozások a Hatszínvirág Harmónia Házban

Kalandozások Jógaországban!

Szombat délelőtt mesés Jógakalandokban lehet részetek Zsófival Herenden, a Hatszínvirág Harmónia Házban. A játékos foglalkozások keretein belül megismerhetik a gyerekek a jógázás örömteli, fejlesztő, stresszoldó hatásait, miközben izgalmas kalandokat élnek át a mesés történeteken keresztül.
Sok szeretettel vár Benneteket Zsófi 2 csoportjában szombat délelőttönként:
 
😺 ovisoknak 9:30 - 10:15-ig
🐼isiskolásoknak: 10:30 - 11:15-ig
 
Ára: 1 900 Ft/alkalom
 
A program családias kis csoportban valósul meg. 
A részvételhez bejelentkezés szükséges minden alkalommal a 20/808-7658 telefonszámon.
 
Hétfő délutánonként pedig Veszprémben a 7 Mesedomb Játszóházban van lehetőség résztvenni Zsófi mesés Jógakalandos foglalkozásain.

a gyermek jóga csoportok oktatója

Bátainé Ligeti Zsófia

Bátainé Ligeti Zsófia vagyok, két csodás gyermek édesanyja – jelenleg főállásban-, és feleség. Végzettségemet tekintve általános iskolai tanító, magyar nyelv és irodalom műveltség területtel, valamint nyelv- és beszédfejlesztő tanár vagyok. Hivatásomat már fiatalon kiválasztottam: a gyerekek tanítása, a velük való foglalkozás végig kíséri az egész életemet. Gyermekeim születése után talált rám a jóga, pontosabban a gyerekjóga. Nem is akármilyen formában: mesébe ágyazva. Így két számomra ismerős területen kalauzolhatom és varázsolhatom el a lelkes, kalandra vágyó ifjúságot. A mese, a történet segítségével számtalan élményben lehet részük, és érzelmek sokaságát élhetik át, amikben a mozgással, a jógával szorosan karöltve mélyülünk el.

Miért van szüksége a gyerekeknek jógára?

A jóga által a gyerekek elsajátítanak egy öngondoskodó eszköztárat, amely segíti őket a stresszoldásban, a feszültségoldásban és megtanítja őket a problémák rugalmas kezelésére, valamint arra, hogyan reagáljanak a kihívásokra.

A jóga által fejlődik az érzelmi intelligenciájuk, ami hatással lesz a pozitív személyiségükre.

Megtanulják, hogy mit jelent a test és a lélek közötti kapcsolat.

Segíti az önmaguk megismerését, kialakítani a nyugodt belső világukat.

Az óráim fontos részei a pozitív megerősítések és a relaxáció is, hiszen a gyerekjóga nem csak a testet, hanem a lelket is formálja.

Hogy miért is jó még a gyerekeknek a gyerekjóga? Olvasd el erről szóló írásomat a Hatszínvirág Blogon!

Milyen hatásai vannak a gyerekjógának?

Testi szinten javítja a mozgáskoordinációt és az egyensúlyérzéket. Fejleszti a testtudatot és a koncentrációs készséget. Erősíti az immunrendszert, kompenzálja a sok ülés káros hatásait, ezzel egyidejűleg segíti a helyes testtartás kialakítását.

Lelki és személyiség szinten segít a gyermekeknek az érzelmek megélésében, kezelésében, irányításában és kifejezésében. Támogatja az önismeretet, ezáltal növeli az önbizalmat. Segíti az egészséges testkép, testtudat kialakulását, ezzel szoros összefüggésben pedig a helyes önértékelés kialakulását. Oldja a szorongást és a feszültséget. Nem utolsó sorban pedig táplálja a mentális egészséget, kiegyensúlyozottságot eredményez.

Ha felkeltettem az érdeklődésed és szívesen találkoznál velem személyesen, szeretettel várlak a májusban induló gyerekjóga óráimra a Harmónia Házbanszombat délelőttönként.Az órákra előzetes bejelentkezés szükséges, elérhetőségem: +36 20/ 808- 7658.

Scroll to top