változás a dietetikai szolgáltatásokban 2024-től

Táplálkozási tanácsadás holisztikus szemléletben

2023. novemberében egy fontos mérföldkőhöz érkeztem: letettem a sikeres záróvizsgát kineziológiából, amivel régi álmomat váltottam valóra. Mivel 2 szakmában nem tudok folyamatosan fejlődni és az összes területen naprakészen tartani a tudásom, ezért úgy döntöttem, hogy a dietetikai rendelésemet leszűkítem az érdeklődésemnek megfelelően a prevenciós dietetikára.
 
A dietetikai tanácsadásra a lehetőségek a következőképpen változnak:

 

 

  ami a szívügyem

  Vegetáriánus és növényi alapú táplálkozás

  Vegetáriánus, növényi alapú étrendek kérdéseben keressetek bátran továbbra is. Én magam is évek óta nagyrészt húsmentes, és egy ideje tejmentes táplálkozást is folytatok, így nemcsak a szakmai tudásomat, de a gyakorlati tapasztalataimat is szívesen megosztom a hozzám fordulókkal, akik nyitottak a téma iránt. A munkám és az életem során is arra törekszem, és személyiségemből fakadóan is igyekszem úgy alakítani a világom, hogy az erőszakmentességet képviseljem, így nem célom senkit erőszakkal megtéríteni ebbe az irányba, de ha valaki érez magában elhívást és nyitottságot a téma iránt, örömmel segítek, mint dietetikus. Keressetek bátran ez ügyben!

   

  ha tartós változásra vágysz

  életmódváltás holisztikus szemléletben

  Dietetikai tanácsadást - a fent leírt témán kívül -  már elsősorban csak folyamat részeként vállalok, ahol a mentális és energetikai blokkok oldására is sor kerül!

  Életmódváltás esetén kidolgoztam egy 4 lépcsős programot, ahol a táplálkozási kérdések mellett közösen végiggondoljuk a mentális és lelki vonalon is milyen változások szükségesek a kívánt eredmény eléréséhez. Nem gyors csodaszer. Bele kell tenni az időt és energiát. Viszont ha végigmész ezen az úton valóban az alapoktól kezdheted az újraépítkezést, ami a tartós változás egyik fontos kulcsa.

  Van lehetőség 1 alkalmas életmód tanácsadást kérni életmódváltáshoz, ahol részletesen átbeszéljük a jelenlegi helyzetedet, felvázoljuk a változás útján a legfontosabb lépéseket, és utána el tudod dönteni, hogy szeretnél-e belevágni egy teljes folyamatba.

   

  A tanácsadásaimra jellemző a coaching szemlélet, ami azt jelenti, hogy

  • Nemcsak abban tudlak segíteni, hogy elmondom mik az életmódváltás alapjai, abban is tudlak támogatni, hogy mindezt hogyan tudod beépíteni, megvalósítani az életedbe. Ehhez kidolgozunk közösen egy olyan megoldási tervet, ami a Te jelenlegi élethelyzetedbe, állapotodhoz a legjobban megvalósítható.
  • Segítek meghatározni a céljaidat úgy, hogy azok a legjobban támogassanak a megvalósításban.
  • Empátiával fordulok feléd: azért vagyok, hogy segítsek rátalálni a megoldásaidra, nem azért, hogy számonkérjelek, szégyent/bűntudatot okozzak benned. Nyugodtan lehetsz velem őszinte, kritika- és ítélkezésmentesen állok Hozzád és a témádhoz. Abszolut partneri viszonyban állok melletted, és kísérlek a változás útján - ameddig az Számodra szükséges.
  • Ha tartós változást szeretnél elérni, és egy folyamatos támogatás mellett megtenni az első lépéseket a változás útján, akkor ahogy a mostani minták kialakulása sem 90 perc alatt jött létre, az újak bevezetésére sem lesz elég 1 alkalom. Ez esetben érdemes folyamatban gondolkodni. Ilyen téma például egy életmódváltás. A folyamat ideje egyéntől, helyzettől, céltól függően változik. Általánosságban az elmondható, hogy kb. 4-6 alkalmas találkozásban érdemes gondolkozdni, ami a folyamat dinamikáját tekintve időben kb. 2 hónapot vesz igénybe. Ha szeretnél többet tudni arról, hogy mi is pontosan a coaching, mit várhatsz tőle és mit nem, részletesebben itt olvashatsz róla

  Dietetikai szolgáltatások

  Az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

  Életmód tanácsadás coaching szemléletben

  segítség az életmódváltáshoz, ha fogyni szeretnél vagy "csak" egészségesebben étkezni

  18 000 Ft/90 perc
  • felveszem a táplálkozási anamnézist, átbeszéljük a jelenlegi helyzetedet
  • segítek, hogy kitűzd a megfelelő és reális célokat
  • közösen megfogalmazzuk az első lépéseket a változáshoz
  • komplexen ránézünk az életmódod főbb pilléreire, nemcsak a táplálkozásra
  • igény esetén tovább kísérlek a változás útján, amíg szükségét érzed

  Hatszínvirág Életmód Program

  4 vagy 8 alkalmas megoldás bérlettel

  egyéni megállapodás szerint
  • régóta küzdesz a témával, de egyedül nem sikerült megvalósítani
  • ha úgy érzed túl sok az információ, és nehezen igazodsz ki rajtuk
  • ha Te is úgy gondolod, hogy a testi-lelki-mentális folyamataink közt szoros összefüggés van és nem egy sablon étlappal vagy újabb divatdiétával szeretnéd megoldani a helyzetet, ami az első akadály után a kukában landol, mert hosszú távon nem illeszthető be a mindennapjaidba
  • ha megérted, hogy a változáshoz idő kell: és el tudod fogadni, hogy évek szokásait és feleslegét nem lehet 1 hónap egyik napról a másikra felülírni, és szívesen haladnál lassabban, és tudatosabban - cserébe a tartós eredményért
  • ha megérett benned az elhatározás, hogy valóban változtatni szeretnél, és olyan élethelyzetben vagy, hogy tudsz ezzel a kérdéssel foglalkozni, időt és energiát szánni rá a következő hónapokban
  • ha nyitott vagy arra, hogy megreformáld a gondolkodásmódodat is és kész vagy beletenni a folyamatba a belső, lelki munkát, időt és energiát is

  Táplálkozási tanácsadás

  vegetáriánus és növényi alapú táplálkozás témájában

  18 000 Ft/90 perc
  • dietetikus végzettséggel
  • több éves saját gyakorlati tapasztalattal

  Visszajelzések

  Rólam mondták

  "Kedves Mariann!

  Kb. egy évtizede foglalkoztat a vércukrom. Két terhességi diabéteszen vagyok túl, és a második után sajnos nem állt vissza a normál vércukor érték. Jópár kiló is felszaladt. Örömmel osztom meg veled, hogy ma elértem a -10kilót, amiben hatalmas részed volt. A várandósságaim alatt voltak nehézségeim, állandó paráim a mérlegtől, ami olykor hihetetlen számokat mutatott. Sajnos az ellátás nagy része a terhesgondozás során a kioktatásról és bűntudatkeltésről szólt. Az étrend nemhogy nem volt rám alakítva, de még csak meg sem beszéltük. Kaptam egy listát, hogy ezt egyem. Stresszes volt nagyon. Aztán pár hónappal ezelőtt már nagyon elegem volt, hogy nem tudom kordában tartani a cukrom, hipózom, és a mérleg is felfelé megy. Hihetetlen volt számomra, ahogy te álltál hozzám. Minden stresszt azonnal elfelejtettem, és egy közös utazásba kezdtünk, ahol figyelemmel és támogatással voltál mellettem. Megtaláltuk a számomra járható, bűntudatmentes és vércukorbiztos utat, és nem csak fizikailag. Sok mindent tanultam magamról, a túlevésről, az érzelmi evésről, és ebben mind nagy részed volt, amiért végtelenül hálás vagyok. Nagyon köszönöm! Te nem csak mondod, hogy egyénre szabod az étrendet, mint az előző 4 dietetikusom, hanem valóban minden támogatást megadtál, hogy elérjem a célom. Mindig számíthattam rád, kedves és figyelmes és profi voltál minden pillanatban. Velem örültél, nekem drukkoltál, ami nagyon jól esett. Éreztem, hogy most először nem vagyok egyedül, és nem kell megfelelnem, nem ítélnek el, hanem valódi segítséget kapok.

  Köszönöm neked!"

  Polgár Lili - közgazdász, szervezetfejlesztő

  További visszajelzések:

  "Én nagyon hálás vagyok, hogy megismerhetem ezeket a technikákat, és beépíthetem az életembe. Bátran ajánlom mindenkinek, aki az élete bármely területén fejlődni szeretne."
  Juhász Anita
  Veszprém
  "Mariann segített a helyes étrendem összeállításában, amiért nagyon hálás vagyok, mert azóta megszűntek mindennapi panaszaim. Nagyon felkészült, lelkiismeretes, kedves, így én csak ajánlani tudom mindenkinek."
  Gyenei Kristóf
  Szentgál
  "A várandósságom alatt terhességi cukorbetegség lépett fel. Mariann segített megtanulni az étrendem helyes összeállítását. Alaposan, nagyon körültekintetően, gyakorlatiasan körbejártuk a témát. Minden kérdésemre választ kaptam, és az eredményeim is végig jók voltak. Szeretettel ajánlom.
  Lajtafalvi Tímea
  Herend

  további szolgáltatásaim

  Szeretettel várlak az alábbi lehetőségekkel:

  • Stresszoldás sokszínű eszköztárral Herenden, a Hatszínvirág Harmónia Házban
  • Veszprémben a Szófia Magánklinikán megtalálsz, mint természetgyógyász kineziológus
  • Bach-virág tanácsadás: A Bach-virág tanácsadás egy alternatív, természetgyógyászati módszer, a holisztikus gyógyászat egyik gyöngyszeme. A tanácsadás során megfigyeljük az adott lelkiállapotot, és gondolati mintákat, amik jellemzik a jelenlegi élethelyzetünket. Kiválasztjuk a harmonizálásához szükséges virágeszenciákat, megfogalmazzuk a változtatáshoz szükséges lépéseket és egy-egy támogató mondatot az ügyünk előre mozdítására.
  • Életfa életút elemzés - ha szeretnéd mélyebben megismerni önmagad, az erősségeidet, tehetségeidet, tanuló folyamataidat, és jól jönne egy személyes térkép a Lelkedhez,  ami tartalmaz megoldókulcsokat ahhoz, hogy kerülj egyensúlyba és jobban megértsd önmagadat és az életedet.
  • Kreatív feltöltődés foglalkozások, art coaching: Ezeken az alkalmakon az önismereti, coaching gyakorlatokat ötvözzük az alkotás hegyeket mozgató erejével. A kreatív tevékenységek segítik a befelé figyelést, a belső csend megteremtését, segítségükkel bekapcsoljuk a jobb agyféltekés működést, így újabb, mélyebb válaszokhoz juthatunk általuk. Nem szükséges hozzá kézügyesség és rajztudás, elég ha nyitott vagy és kíváncsi. :-) Mandalafestés, vision board készítés, lelki vitamon készítés, varázsmondatok... a különböző témákról és lehetőségekről itt tájékozódhatsz.
  • Ébredés konzultáció:Az Ébredés önismereti módszer azzal a céllal született meg, hogy segítsen rátalálni a saját, belső, önismereti válaszaidra.

   Segít fókuszálni a jelenlegi helyzetedre, a Benned zajló folyamatok felismerésére. Az Ébredéssel feltérképezzük, hogy mivel rombolnád és ezzel szemben mivel tudod építeni a most jelen levő élethelyzetedet. Vele az önfejlesztés legelső pillérét is gyakorolhatod: az őszinte kommunikációt Önmagaddal. Ezen felül jól használható személyiségfejlődésed támaszaként, belső konfliktusok feloldására és többek között az érzelmi intelligenciád fejlesztésére is.

  Rólam

  Kiss-Dalmadi Mariann vagyok - kineziológus, art coach, dietetikus, asztrológia hallgató, 2 kisgyerekes anyuka, feleség, hobby kézműves, Balaton imádó, zene- és művészetőrült, született könyvmoly, grafomán, játék-/kártya- és társasjátékfüggő. :-)

  Rólam, mint dietetikus

  Dietetikusi diplomámat 2008-ban szereztem a Pécsi Tudomány Egyetem Egészség Tudományi Karán.
  2008. - 2012. a Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórházban dolgoztam dietetikusként, ahol a munkám során főként cukorbetegekkel foglalkoztam a 2. belgyógyászaton.
  Az írás mindig közel állt hozzám. 2010-ben készítettem egy tanulmányt a diabetes étrendi kezelésének témájában a Semmelweis-napra, ami 1. helyezést ért el a diplomás szakdolgozói kategóriában.
  Vettem részt elhízott gyerekek oktatásában, egészség napokon, hazai táplálkozási felmérés kiértékelésében, írtam cikkeket.
  De valahogy mindig azt éreztem, hogy valami hiányzik, minden igyekezetem ellenére nem tudok elég hatékony lenni a munkámban, ezt valamivel még ki kellene egészíteni, hogy kerek legyen a történet. Az emberek és az egészség holisztikus szemlélete mindigis közel állt hozzám, ezért elkezdtem magam továbbképezni.

  Ha kíváncsi vagy a történetem folytatására, és szeretnél rólam többet megtudni, a dietetikán kívül mik azok a témák, amikben segíthetek: itt találod a bemutatkozásom.

  Scroll to top