Őszi bakancslista inspiráció

Neked mi szerepel az őszi bakancslistádon? 🙂 Szoktál időt szánni arra, hogy végiggondold mi az, amit meg szeretnél valósítani egy adott hónapban/évszakban? A mai bejegyzésben ehhez hozok egy kis inspirációt. :-)

Én 3 részre szoktam bontani, és összeírom az alábbiak szerint:
🍂 helyek
🤎élmények
🍇 ízek

Először fogok egy nagy papírt és felírok mindent, ami eszembe jut.

Utána bekarikázom a fókuszpontokat, azt a pár legfontosabb dolgot, amit mindenképp szeretném, ha megvalósulna.

Jól látható helyen tartom, és amikor tervezem a programjainkat, végiggondolom az adott hetemet, hónapomat, akkor figyelembe veszem. Ha eszembe jut vmi, akkor kiegészítem.

Kisgyerekes anyukaként mindig fogalmazok meg saját és családi élményeket is. Az utóbbiba bevonom a többieket is, közös programnak is remek. A gyerekek is élvezik és szeretik ezt. A Férjem nem az az álmodozós-tervezgetős típus, Ő inkább csak megszokta és beletörődött az efféle hóbortjaimba :-D, de a megvalósulás talán neki is hoz némi élményt :-D

Hajlamos vagyok túlzásba esni és több minden összegyűjteni, mint ami belefér (főleg a helyszínek terén), de ezt úgy fogom fel, mint egy inspirációs lista. Nem baj, ha nem valósul meg mind, ha csak a 70%-ot megvalósítom, már az is tökéletes. A lényeg a mindennapokban megélt élmények. :-)

Az idei nálam valahogy így néz ki:

🍂 helyek: Keszthely, Pécs, Zalaszántó Béke Sztupa (esetleg Dobogókő jó volna, de az már nem biztos, hogy bele is fér)
🤎élmények: séta az őszi erdőben legalább 2x, séta az őszi Balaton-parton, gesztenyegyűjtés a gyerekekkel, tökfaragás a gyerekekkel, őszi dekor készítése itthonra, őszi virág ültetés, kuckós olvasás, társas délután, Halloween party a barátokkal, séta Iregszemcsén a kertben a szülőházban, jóga a szabadban, meditáció a szabadban, Hatszínvirág őszi napló kitöltése a teraszon kuckózva
🍇 ízek: szilva, szilvalekvár projekt, szőlő, kék szőlő! (imádom), sok-sok sütőtök, egy új sütőtökös recept kipróbálása, sütőtökös leves, sütőtökös forróital, sült sütőtök sajttal (imádom a sütőtököt, itt a Blogon találtok pár receptet is hozzá ;-), gesztenyepüré tejszínhabbal

Ötletek és néhány inspiráló kérdés a saját listád elkészítéséhez:

  • Miket szeretsz az őszben?
  • Mik azok, amelyeket szeretnél átélni ebben az évszakban?
  • Mik azok az ízek, amelyeket szeretnél megkóstolni? Mik azok az ételek, amiket szeretnél elkészíteni?
  • Mik azok a helyek, ahova szeretnél eljutni?
  • Kikkel szeretnél időttölteni?

Gondold végig azt is/jelöld be, hogy mik a legfontosabbak, és hogy mikor volna időd rájuk.

Valósíts meg a listádból a héten legalább egyet!

Ha szeretnél további inspirációt, töltsd le az őszi élmény megvalósító játékot: egy nyomtatható őszi bingót, ami akár felnőtteknek, akár gyerekeknek/családdal együtt is jó szórakozást nyújt és segít, hogy:
  • végiggondold mik azok az élmények, amiket valóra szeretnél váltani ebben az évszakban - és egyszerűen követhetővé váljon, hogy állsz a megvalósításukkal
  • tudatosítsd, észrevedd és értékeld a most jelen lévő szépségeket és élményeket
  • a figyelmedet azokra a dolgokra fókuszáld, amiket szeretnél az elkövetkező hónapokban átélni
  • elkezd értékelni és megélni a mindennapi apró örömöket.
 

Ha szeretnél eltölteni egy nyugodt órát önmagaddal, és megálmodni az előtted álló hónapok irányát, időt szentelni arra, hogy figyelj önmagadra, a vágyaidra, és hogy mi az, amit szeretnél megteremteni, létrehozni, behívni az életedbe, szeretettel ajánlom figyelmedbe a Hatszínvirág Önimereti Naplóinkat, ahol az írás és a meditáció és pár jól irányzott kérdés és gyakorlat segít, hogy tisztábban lásd az irányt és újra kapcsolódj önmagadhoz. Itt tudhatsz meg többet erről.
 

Hogy tetszett? Ha inspirálónak találtad, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol havi 3-4 alkalommal egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket, írásokat, és ajándék letölthető tartalmakat az olvasóinknak. Ha van kedved szeretettel várunk az ingyenes Hatszínvirág FB csoportban is.

Szeretettel,

Mariann

Őszi bakancslista inspiráció
Scroll to top