Gyömbértea

A ködös, hűvös, káoszos napokon jól eshet egy finom testet-lelket átmelegítő ital. Mit szólnál például egy gyömbérteához? Nemcsak azért jó választás ez az ital, mert finom, hanem a gyömbért a népgyógyászat már régóta használja különböző problémák kezelésére. A tapasztalatok szerint csökkenti például a nyálkahártyák irritációját, és gyulladáscsökkentő hatású, melyet ki lehet használni megfázás és hörghurut esetén is. Szeretitek?

Gyömbértea

Hozzávalók:

  • 1 darabka gyömbér
  • 1 liter víz
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 citrom leve
  • 1-2 csipet fahéj

Elkészítése:

Reszeljük le a gyömbért, majd forrázzuk le forrásban lévő vízzel. Kb 5-7 percig áztassuk, majd szűrjük le. Mézzel, friss citrommal, kis fahéjjal ízesítjük, melyeket azután érdemes hozzáadni, hogy 70 fok alá hűlt, hogy a vitamintartalom ne károsodjon.

Mellékhatások: Vannak olyan esetek, amikor a gyömbér fogyasztása nem ajánlott. Például epegyulladás, epekő betegség esetén, és azoknál az eseteknél, amikor kerülni ajánlott a túl fűszeres ételeket-italokat (pl. májbetegségek, hasnyálmirigy gyulladás). Túlzott mennyiségű fogyasztása gyomorbántalmat okozhat, az arra érzékenyeknél válthat ki gyomorégést, hányingert. Akik szívgyógyszereket szednek, vagy véralvadási problémájuk van jobb ha előzetes orvosi konzultáció után fogyasztanak csak gyömbért, ugyanis a gyömbér a vérhígító gyógyszerek hatását túlfokozhatja.

Mindig vegyük figyelembe a testünk jelzéseit!

Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevekre, hogy értesülj a friss információkról (havi 1-2 levél a legfrissebb cikkekkel, programokkal), és/vagy csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol hetente többször harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel várlak a testi-lelki feltöltődés jegyében.

Szeretettel,

Mariann

Gyömbértea
Scroll to top