Coaching

Hatszínvirág Coaching

bontakoztasd ki a benned rejlő lehetőségeket

Mi a manó az a coaching?

A coaching egy céltudatos fejlesztési folyamat, ami struktúrált, megoldásfókuszú beszélgetésekből áll, segít az életedben előforduló elakadásokra megoldást találni, és arra inspirál, hogy kihozd magadból és a helyzetedből a lehető legjobbat.

A coaching egy tanácsadói műfaj, de konkrét tanácsokat nem adunk. Kérdésekkel és önismereti gyakorlatokkal inspirálunk arra, hogy rájöjj a saját megoldásaidra.

 

Milyen témákkal érdemes hozzám fordulnod?

Témák, amikben segíthetek:

 1. Álomból valóság, kreatív ötletek megvalósítása. Ha van egy álmod, amit régóta dédelgetsz belül a szívedben, de nem tudod, hogyan indulj el, hogyan váltsd valóra, segítek feltérképezni az utadat és a lehetőségeidet, ami elvezet a megvalósításhoz. Ha szeretnéd, útitársad leszek az első lépések megtétele alatt, amíg szükségét érzed a támogatásnak, amíg már egyedül is stabilan és jól haladsz az utadon. Hasznos lehet akkor is, ha úgy érzed, irányt tévesztettél, nem találod a célodat, inkább csak túléled, nem megéled a napokat, illetve ha nincsenek céljaid - vagy túl sok van és gyakran elveszted a fókuszt - segítek megtalálni a helyes irányt.
 2. Önértékelés, önismeret, erőforrások: önbizalom növelése, önismeret mélyítése, pozitív kommunikáció kialakítása önmagunkkal, öngondolskodás. Izgalmas és játékos gyakorlatokkal segítelek, hogy jobban megismerd önmagad, felismerd a szükségleteidet, az erőforrásaidat. Rájöjj, hogyan tudsz töltődni a mindennapokban, mik az erősségeid, a fejlesztendő területeid, hogyan bontakoztasd ki a benned rejlő lehetőségeket, és kezdj el élni egy önazonos, tudatosabb életet.
 3. Időgazdálkodás, rugalmas tervezés, self care: Segítek megtalálni, hogyan alakíts ki olyan életet, rutinokat, szokásokat, amik támogatnak a céljaid elérésében, a testi-lelki egyensúlyod megtartásában, amiktől jól érzed magad a bőrödben. Időkezelési problémák átbeszélése és személyre szabott megoldások felkutatása.
 4. Szakmaváltás, „álom munka”/hivatás megtalálása: GYED/GYES után visszailleszkedés a Babaverzumból újra a „felnőtt” világba; lehetőségek/anya- és családbarát megoldások feltérképezése.
 5. Életmódváltás megvalósítása: tudatosan, NEM gyorsan - cserébe tartósan, végiggondoltan. Igény esetén kiegészíthető dietetikai tanácsadással is: ez esetben a táplálkozás területén adok személyre szabott, de konkrét tanácsokat is. Új szokások hatékony bevezetése.
 6. Kapcsolódás önmagadhoz és a belső világodhoz: ha szeretnéd tisztábban hallani a belső hangodat, és élesíteni a belső iránytűdet.

 

Mi várható tőle?

 • Segít egy elakadt élethelyzet kimozdításában
 • Aktivizálja a saját erőforrásaidat. Támogat, hogy rátalálj a belső bölcsességedre, amely mindannyiunkban ott rejlik.
 • Figyelembe veszi, hogy minden ember egyedi: más temperamentum, más szokások, más háttér, más gondolatok ... ezáltal a nehézségek is mások, és azok megélése és megoldása is. Ebből következik, hogy nincsenek mindenkire érvényes, külső, instant megoldások. Ehelyett arra törekszünk, hogy megtaláld a saját válaszaidat!
 • Célzott kérdésekkel és különböző gyakorlatokkal, tesztekkel, technikákkal segítelek, hogy új szemszögből láss rá a témádra, és megtaláld a számodra megfelelő megoldásokat.
 • Segítek meghatározni a célodat, és felvázolni a térképet, utat, ami a megvalósításhoz vezet.

Azt valljuk, hogy egyéni, személyre szabott megoldásokra van szükség a sablon, mindenkire ráhúzható praktikák helyett. Ami az egyikünknél beválik, nem biztos, hogy a másiknál is megoldást nyújt. Amit kifejezetten szeretünk a coachingban, hogy figyelembe veszi, hogy minden ember egyedi, és abban/úgy nyújt támogatást, ahogy az Neked a legjobb!

Mi nem coaching, mit NE várj:

 • Nem tanácsadás, nem mentorálás: nem fogom megmondani a „tuti”-t, mit tegyél
 • Nem pszihoterápia: nem boncolgatjuk a múltbéli eseményeket. A jelenlegi helyzettel foglalkozunk, és hogy hogyan tudnád ebből a legjobbat kihozni.
 • Nem jóslás
 • Nem tanítás
 • Nem gyógyítunk, nem kezelünk betegségeket: depresszió, pánikbetegség, függőségek vagy bármely pszichés betegség kezelésére ez a módszer NEM alkalmas.

 

Amiért én vállalom a felelősséget:

 • Legjobb szakmai tudásommal kísérlek az úton.
 • Empátiával és megértéssel fordulok feléd. 100% előítélet és kritikamentes környezetben, nyíltan beszélhetsz a témádról.
 • Kötelez a titoktartás. Az ülésen elhangzott dolgok ott maradnak.
 • Tartom a kompetencia határokat. Csak abban az esetben vállalom el, ha a coaching hatáskörén belüli a témád és a helyzeted (lásd fent: "mi nem coaching, mit ne várj").

 

A gödörből Te fogsz tudni kimászni, de én hozom hozzá a létrát ;-)

 

Amiért Te vállalod a felelősséget:

 • Csinálod a megbeszélteket. Minden ülést vállalással zárunk. Ettől nem kell megijedned, nem házi feladatot adunk, mint egy tanár néni. Te magadnak vállalod. Mindig ügyelünk arra, hogy a vállalások megvalósíthatóak legyenek, és csak annyi/olyan, ami számodra előremozdító és összeegyeztethető a jelenlegi lehetőségeiddel, élethelyzeteddel.
 • Legyen egy erős vágy benned ahhoz, hogy változtass az életeden. És hajlandó is legyél tenni ezért! A coaching egy „csinálós műfaj”, cselekvés nélkül nincs változás!

A coaching folyamat akkor lehet eredményes, ha felismerjük, hogy a saját életünkért mi magunk vagyunk a felelősek, befejezzük a hárítást, mások hibáztatását. Azzal foglalkozunk, ami a kompetenciánk, amit mi magunk tudunk megtenni saját magunkért. Panaszkodás és a sérelmek sorolása helyett figyelmünket a megoldásokra, lehetőségekre fókuszáljuk.

Készen állsz?

Ami a coaching ülést megkülönbözteti a barátnőkkel/szomszéd Rózsika nénivel való tereferétől:

 • megoldás központúság
 • irányított beszélgetés, egy céltudatos fejleszési folyamat
 • fontos a megfelelő célok kitűzése, megismerni a vágyaidat és az ahhoz vezető út, a lehetőségek feltérképezése, kidolgozása
 • a beszélgetés mellett használunk egyéb eszközöket sokszínűen: képkártyákat, teszteket, gyakorlatokat, hogy minél jobban megmozgassalak a témádban
 • az üléseket mindig vállalással zárjuk, mert az hozza el a változást az életedbe, ha teszel is érte

 

 

visszajelzések

Mit mondanak akik már kipróbálták?

"Nagyon örülök, hogy a részese lehettem ennek a folyamatnak, mert úgy érzem új ablakok nyíltak meg előttem. Mariann több szemszögből világít rá a problémákra és jól használható, könnyen beépíthető eszközöket mutat meg, a folyamatban való előrébb jutás érdekében. Rugalmas, türelmes és megbízható vezető, akit érdemes követni."
Csonkáné Niki, Veszprém
dekoratőr
"Ez egy nagyon összetett lehetőség volt számomra, ugyanis a kedves, megbízható hozzáállásod mellett nagyon tetszett, hogy a folyamat elindulása által olyan próbatételek elé állított az élet, amit tudtam, hogy bekövetkezik, mégis elsőre meglepett, aztán élveztem, hogy meg tudom oldani, fel tudom ismerni és helyén tudom kezelni. A coaching által sokat erősödtem ismét, nyilván a sok tapasztalat, az általam felismerésre került dolgok is előre vittek, de a legjobb az egészben, hogy tudtam sikerrel fogjuk zárni a folyamatot! Hálával tartozom neked, hogy megint épp jókor érkeztél az életembe, illetve, hogy finoman, elfogadóan fordultál a „problémám” felé! Sok kitartást kívánok továbbra is a munkádhoz Mariann!„
Bódi Betti, Litér
irodavezető
„Mariann sokféle technikát mutatott nekem, amivel a komfort zónámból előre mozdított.
Hétről hétre mellettem volt, amikor nehézségeim adódtak a folyamattal, de végülis sikerült.
Jobb képet kaptam az erősségeimről, amiből tovább tudok építkezni.

Köszönet a bátorításért, és az (úti-)társ szerepért, amit a nyugodt, jó hangulatú üléseiden kaptam :-)”
Borbély Viktor, Herend
vállalkozó

Hogyan zajlik?

Coaching esetén alapvetően folyamatban érdemes gondolkodni. Egy téma feldolgozásához általában 4-6 alkalom szükséges. Ha szeretnél megoldást találni az elakadásaidra, és támogatást kapni a változás útján, szeretettel várunk.

Coaching konzultáció:

1 alkalom abban segíthet, hogy lendületet ad, és segít tisztábban látni a helyzetedet, megfogalmazni a célodat. Évek óta fennálló elakadásokra tuti megoldást 90 perc alatt biztos nem fogunk találni, de ha támogatásra, lendületre van szükséged, vagy szeretnél pár új nézőpontból rátekinteni a témádra, jól esne kibeszélni magadból a terheidet, arra alkalmas lehet. Az 1 alkalmas konzultációt első sorban azoknak ajánljuk, akik már végigcsináltak nálunk egy folyamatot, valamelyest ismerjük egymást, már látod az utat, csak szükséged van támogatásra, vagy merültek fel új helyzetek amelyeket jól esne átbeszélni.

Coaching folyamat - megoldás bérletek:

Ha tartós változást szeretnél elérni, és egy folyamatos támogatás mellett megtenni az első lépéseket a változás útján, ezt a megoldást ajánlom. Egy folyamat alatt 1 témával foglalkozunk, és egy élethelyzetből való továbblépés általában 4-6 alkalmas találkozást igényel. Az első 3 ülésre általában hetente kerül sor, majd - helyzettől függően - 2-2 hét után folytatjuk a továbbiakat. A folyamat dinamikáját tekintve az első pár alkalom lelkesedése után általában előfordul egy hullámvölgy. Ezt jó, ha tudatosítjuk előre, hogy a normális folyamat része, és folytatjuk az utunkat, hogy végül valóban sikert érhessünk el a téma megoldásában. 

Bérlet vásárlás esetén az első alkalmon átbeszéljük, milyen témával érkeztél, pontosan megbeszéljük hogyan tudunk együtt működni. Ezután ha mindketten úgy döntünk szeretnénk egymással tovább dolgozni "szerződünk"a folyamatra. Ezt nem kell ott helyben eldöntened, nem akarlak sürgetni, gondold át nyugodtan: a második találkozáskor is választhatod a kedvezményes, bérletes opciót. Részlet fizetés megoldható, ez irányú igényedet jelezd bátran és megtaláljuk a megfelelő megoldást. ;-)

 • Ha csak simán feltöltődésre, és egy nyugodt, alkotós órákra vágysz, coaching folyamattól függetlenül is bejelentkezhetsz hozzám egy 1 alkalmas kreatív feltöltődés foglalkozásra. 
 • Életvezetési játék: Ha szeretnél kipróbálni egy játékos, coaching alapú, kreatív önismereti módszert, ami segíthet a beakadt élethelyzetek kimozdításában szeretettel várlak egy körre a saját fejlesztésű Hatszínvirág Játékommal. A személyes találkozón túl a játékot kiegészíti egy hangolódó munkafüzet, és a játék után 4 hetes utókövetés, hogy fokozzuk a hatékonyságot és az új felismerések beépülését. További részletekért klikk ide!

 

Ki tartja?

Kiss-Dalmadi Mariann - art és life coach, dietetikus

Kiss-Dalmadi Mariann vagyok - art coach és dietetikus, 2 kisgyerekes anyuka, feleség, hobby kézműves, Balaton imádó, Vazul Vére és Kowalsky meg a Vega rajongó és társasjátékfüggő. :-) Szenvedélyeim az önfejlesztés, a kreatív alkotás és a játékok. Ezek tükrében álmodtam meg a Hatszínvirágot, amivel a célom, hogy a mindennapi életben könnyen használható ötletekkel és programokkal inspiráljalak Benneteket egy örömteli, egészséges és harmonikus élet megvalósításához, kreatívan, játékosan, sokszínűen...amolyan Hatszínvirágosan. :-) Ha szeretnél többet tudni rólam, részletes bemutatkozásomat itt találod.

 

Árak:

 • 60 perces konzultáció- 12.000
 • 90 perces konzultáció- 16.000
 • 120 perces konzultáció- 19.000

Időpont egyeztetésért, illetve további kérdéseddel keress bátran az alábbi elérhetőségeken:

 

Kiss-Dalmadi Mariann
e-mail: info@hatszinvirag.hu
messenger: m.me/hatszinvirag
tel: 20/290-1160 (hétköznapokon 9 és 14 óra közt)

Garanciát vállalok a munkámra

100% garancia - 0% kockázat

Ha bizonytalan vagy Neked való-e ez az egész, coacholható-e a témád, vagy egyáltalán mennyire vagyok szimpatikus a számodra, van lehetőség egy 15-20 perces ingyenes konzultációra telefonon, vagy skypon keresztül. Ahogy fent is írtam, vannak olyan helyzetek, témák, amiknek megoldására a coaching nem alkalmas. Ha úgy látom, hogy más szakemberre van szükséged, és nem a coaching a legjobb megközelítés, akár ezen a beszélgetésen, akár az első alkalom során, azt mindenképp jelzem Feléd.

Garancia
Ha nem vagy elégedett a szolgáltatásommal, úgy érzed nem azt kaptad, amiről itt szó volt, vagy egyszerűen nem vagyok szimpatikus és nem sikerül egymásra hangolódnunk, nem gond. Ez esetben vendégem voltál ez alkalomra. Bérlet vásárlás esetén, ha az első alkalom után jelzed, hogy meggondoltad a dolgot, szintén a teljes összeget visszakapod és békében válunk el egymástól!
Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe
Scroll to top