Coaching

Hatszínvirág Coaching

bontakoztasd ki a benned rejlő lehetőségeket

Mi a manó az a coaching?

A coaching egy céltudatos fejlesztési folyamat, ami struktúrált, megoldásfókuszú beszélgetésekből áll, segít az életedben előforduló elakadásokra megoldást találni, és arra inspirál, hogy kihozd magadból és a helyzetedből a lehető legjobbat.

A coaching egy tanácsadói műfaj, de konkrét tanácsokat nem adunk. Kérdésekkel és önismereti gyakorlatokkal inspirálunk arra, hogy rájöjj a saját megoldásaidra.

 

Mi várható a coachingtól?

 • Segít egy elakadt élethelyzet kimozdításában
 • Aktivizálja a saját erőforrásaidat. Támogat, hogy rátalálj a belső bölcsességedre, amely mindannyiunkban ott rejlik.
 • Figyelembe veszi, hogy minden ember egyedi: más temperamentum, más szokások, más háttér, más gondolatok ... ezáltal a nehézségek is mások, és azok megélése és megoldása is. Ebből következik, hogy nincsenek mindenkire érvényes, külső, instant megoldások. Ehelyett arra törekszünk, hogy megtaláld a saját válaszaidat!
 • Célzott kérdésekkel és különböző gyakorlatokkal, tesztekkel, technikákkal segítelek, hogy új szemszögből láss rá a témádra, és megtaláld a számodra megfelelő megoldásokat.
 • Segítek meghatározni a célodat, és felvázolni a térképet, utat, ami a megvalósításhoz vezet.

Azt valljuk, hogy egyéni, személyre szabott megoldásokra van szükség a sablon, mindenkire ráhúzható praktikák helyett. Ami az egyikünknél beválik, nem biztos, hogy a másiknál is megoldást nyújt. Amit kifejezetten szeretünk a coachingban, hogy figyelembe veszi, hogy minden ember egyedi, és abban/úgy nyújt támogatást, ahogy az Neked a legjobb!

Mi nem coaching, mit NE várj:

 • Nem tanácsadás, nem mentorálás: nem fogom megmondani a „tuti”-t, mit tegyél
 • Nem pszihoterápia: nem boncolgatjuk a múltbéli eseményeket. A jelenlegi helyzettel foglalkozunk, és hogy hogyan tudnád ebből a legjobbat kihozni.
 • Nem varázslás, nem ámítás
 • Nem jóslás
 • Nem tanítás
 • Nem tartozik semmilyen ezoterikus irányzathoz, a coaching alapja a pozitív pszichológia
 • Nem gyógyítunk, nem kezelünk betegségeket: depresszió, pánikbetegség, függőségek vagy bármely pszichés betegség kezelésére ez a módszer NEM alkalmas.

 

Milyen témákkal érdemes hozzánk fordulnod?

Mariann coaching témái:

 1. Újratervezés esetén: bármely életterületeden változás állt be, segítek végiggondolni, ezáltal átláthatóbbá tenni a helyzetet és a lehetőségeidet, és hogy ne utáld annyira. ;-) Beakadt élethelyzetek kimozdítása, új szempontok felfedezése.
 2. Életmódváltás megvalósítása: tudatosan, NEM gyorsan - cserébe tartósan, végiggondoltan. Igény esetén kiegészíthető dietetikai tanácsadással is: ez esetben a táplálkozás területén adok személyre szabott, de konkrét tanácsokat is. Új szokások hatékony bevezetése.
 3. Önértékelés: önbizalom növelése, önismeret mélyítése
 4. Szakmaváltás, „álom munka”/hivatás megtalálása: GYED/GYES után visszailleszkedés a Babaverzumból újra a „felnőtt” világba, esetleg anya- és családbarát megoldások feltérképezése.
 5. Időgazdálkodás, self care: munka-magánélet közötti egyensúly megtalálása. Időkezelési problémák átbeszélése. Rugalmas tervezés, reális célkitűzések.
 6. Álomból valóság: kreatív ötletek megvalósítása. Ha úgy érzed, irányt tévesztettél, nem találod a célodat, inkább csak túléled, nem megéled a napokat, nincsenek céljaid - vagy túl sok van és gyakran elveszted a fókuszt - segítek megtalálni a helyes irányt. Reális célok kitűzése és a hozzájuk vezető út feltérképezése.

 

Zsuzsi coaching témái:

Zsuzsihoz fordulj bizalommal az alábbi témakörökkel:

 • kapcsolatok
 • kommunikáció
 • nőiség

Amiért mi vállaljuk a felelősséget:

 • Legjobb szakmai tudásunkkal kísérünk az úton.
 • Empátiával és megértéssel fordulunk feléd. 100% előítélet és kritikamentes környezetben, nyíltan beszélhetsz a témádról.
 • Kötelez a titoktartás. Az ülésen elhangzott dolgok ott maradnak.
 • Tartjuk a kompetencia határainkat. Csak abban az esetben vállaljuk el, ha a hatáskörünkön belüli a témád és a helyzeted (lásd fent: "mi nem coaching, mit ne várj").

 

A gödörből Te fogsz tudni kimászni, de én hozom hozzá a létrát ;-)

 

Amiért Te vállalod a felelősséget:

 • Csinálod a megbeszélteket. Minden ülést vállalással zárunk. Ettől nem kell megijedned, nem házi feladatot adunk, mint egy tanár néni. Te magadnak vállalod. Mindig ügyelünk arra, hogy a vállalások megvalósíthatóak legyenek, és csak annyi/olyan, ami számodra előremozdító és összeegyeztethető a jelenlegi lehetőségeiddel, élethelyzeteddel.
 • Legyen egy erős vágy benned ahhoz, hogy változtass az életeden. És hajlandó is legyél tenni ezért! A coaching egy „csinálós műfaj”, cselekvés nélkül nincs változás!

A coaching folyamat akkor lehet eredményes, ha felismerjük, hogy a saját életünkért mi magunk vagyunk a felelősek, befejezzük a hárítást, mások hibáztatását. Azzal foglalkozunk, ami a kompetenciánk, amit mi magunk tudunk megtenni saját magunkért. Panaszkodás és a sérelmek sorolása helyett figyelmünket a megoldásokra, lehetőségekre fókuszáljuk.

Készen állsz?

Ami a coaching ülést megkülönbözteti a barátnőkkel/szomszéd Rózsika nénivel való tereferétől:

 • megoldás központúság
 • irányított beszélgetés, egy céltudatos fejleszési folyamat
 • fontos a megfelelő célok kitűzése, megismerni a vágyaidat és az ahhoz vezető út, a lehetőségek feltérképezése, kidolgozása
 • a beszélgetés mellett használunk egyéb eszközöket sokszínűen: képkártyákat, teszteket, gyakorlatokat, hogy minél jobban megmozgassalak a témádban
 • az üléseket mindig vállalással zárjuk, mert az hozza el a változást az életedbe, ha teszel is érte

 

 

visszajelzések

Mit mondanak akik már kipróbálták?

"Nagyon örülök, hogy a részese lehettem ennek a folyamatnak, mert úgy érzem új ablakok nyíltak meg előttem. Mariann több szemszögből világít rá a problémákra és jól használható, könnyen beépíthető eszközöket mutat meg, a folyamatban való előrébb jutás érdekében. Rugalmas, türelmes és megbízható vezető, akit érdemes követni."
Csonkáné Niki, Veszprém
dekoratőr
"Ez egy nagyon összetett lehetőség volt számomra, ugyanis a kedves, megbízható hozzáállásod mellett nagyon tetszett, hogy a folyamat elindulása által olyan próbatételek elé állított az élet, amit tudtam, hogy bekövetkezik, mégis elsőre meglepett, aztán élveztem, hogy meg tudom oldani, fel tudom ismerni és helyén tudom kezelni. A coaching által sokat erősödtem ismét, nyilván a sok tapasztalat, az általam felismerésre került dolgok is előre vittek, de a legjobb az egészben, hogy tudtam sikerrel fogjuk zárni a folyamatot! Hálával tartozom neked, hogy megint épp jókor érkeztél az életembe, illetve, hogy finoman, elfogadóan fordultál a „problémám” felé! Sok kitartást kívánok továbbra is a munkádhoz Mariann!„
Bódi Betti, Litér
titkárnő
„Mariann sokféle technikát mutatott nekem, amivel a komfort zónámból előre mozdított.
Hétről hétre mellettem volt, amikor nehézségeim adódtak a folyamattal, de végülis sikerült.
Jobb képet kaptam az erősségeimről, amiből tovább tudok építkezni.

Köszönet a bátorításért, és az (úti-)társ szerepért, amit a nyugodt, jó hangulatú üléseiden kaptam :-)”
Borbély Viktor, Herend
vállalkozó

Hogyan zajlik?

Coaching esetén alapvetően folyamatban érdemes gondolkodni. Egy téma feldolgozásához általában 4-6 alkalom szükséges. Ha szeretnél megoldást találni az elakadásaidra, és támogatást kapni a változás útján, szeretettel várunk.

Coaching konzultáció:

1 alkalom abban segíthet, hogy lendületet ad, és segít tisztábban látni a helyzetedet, megfogalmazni a célodat. Évek óta fennálló elakadásokra tuti megoldást 90 perc alatt biztos nem fogunk találni, de ha támogatásra, lendületre van szükséged, vagy szeretnél pár új nézőpontból rátekinteni a témádra, jól esne kibeszélni magadból a terheidet, arra alkalmas lehet. Az 1 alkalmas konzultációt első sorban azoknak ajánljuk, akik már végigcsináltak nálunk egy folyamatot, valamelyest ismerjük egymást, már látod az utat, csak szükséged van támogatásra, vagy merültek fel új helyzetek amelyeket jól esne átbeszélni.

Coaching folyamat - megoldás bérletek:

Ha tartós változást szeretnél elérni, és egy folyamatos támogatás mellett megtenni az első lépéseket a változás útján, ezt a megoldást ajánlom. Egy folyamat alatt 1 témával foglalkozunk, és egy élethelyzetből való továbblépés általában 4-6 alkalmas találkozást igényel. Az első 3 ülésre általában hetente kerül sor, majd - helyzettől függően - 2-2 hét után folytatjuk a továbbiakat. A folyamat dinamikáját tekintve az első pár alkalom lelkesedése után általában előfordul egy hullámvölgy. Ezt jó, ha tudatosítjuk előre, hogy a normális folyamat része, és folytatjuk az utunkat, hogy végül valóban sikert érhessünk el a téma megoldásában. 

Bérlet vásárlás esetén az első alkalmon átbeszéljük, milyen témával érkeztél, pontosan megbeszéljük hogyan tudunk együtt működni. Ezután ha mindketten úgy döntünk szeretnénk egymással tovább dolgozni "szerződünk"a folyamatra. Ezt nem kell ott helyben eldöntened, nem akarlak sürgetni, gondold át nyugodtan: a második találkozáskor is választhatod a kedvezményes, bérletes opciót. Részlet fizetés megoldható, ez irányú igényedet jelezd bátran és megtaláljuk a megfelelő megoldást. ;-)

 • Ha csak simán feltöltődésre, és egy nyugodt, alkotós órákra vágysz, coaching folyamattól függetlenül is bejelentkezhetsz hozzám egy 1 alkalmas kreatív feltöltődés foglalkozásra. 
 • Életvezetési játék: Ha szeretnél kipróbálni egy játékos, coaching alapú, kreatív önismereti módszert, ami segíthet a beakadt élethelyzetek kimozdításában szeretettel várlak egy körre a saját fejlesztésű Hatszínvirág Játékommal. A személyes találkozón túl a játékot kiegészíti egy hangolódó munkafüzet, és a játék után 4 hetes utókövetés, hogy fokozzuk a hatékonyságot és az új felismerések beépülését. További részletekért klikk ide!

 

Ki tartja?

Kiss-Dalmadi Mariann - art és life coach, dietetikus

Kiss-Dalmadi Mariann vagyok - art coach és dietetikus, 2 kisgyerekes anyuka, feleség, hobby kézműves, Balaton imádó, Vazul Vére és Kowalsky meg a Vega rajongó és társasjátékfüggő. :-) Szenvedélyeim az önfejlesztés, a kreatív alkotás és a játékok. Ezek tükrében álmodtam meg a Hatszínvirágot, amivel a célom, hogy a mindennapi életben könnyen használható ötletekkel és programokkal inspiráljalak Benneteket egy örömteli, egészséges és harmonikus élet megvalósításához, kreatívan, játékosan, sokszínűen...amolyan Hatszínvirágosan. :-) Ha szeretnél többet tudni rólam, részletes bemutatkozásomat itt találod.

Árak:

Life és art coaching

15 000 Ft

/alkalom (90 perc)
 • megoldásfókuszú beszélgetések
 • támogatás a beragadt élethelyzetek megmozgatására
 • igény esetén kiegészítve kreatív eszközökkel, kártyákkal és játékokkal
 • tesztek, gyakorlatok, kérdések, hogy kihozd magadból a legjobbat
 • legnépszerűbb témák: karrier újratervezés, időgazdálkodási nehézségek, önbizalom növelés, életmódváltás
 • 100% ítélet- és kritikamentes környezet
 • 100% titoktartás
 • ha úgy döntesz szeretnél belevágni egy teljes folyamatba kedvezményes bérletvásárlási lehetőség
 • igény esetén Bach-virág esszenciákkal is támogathatjuk a folyamatot

Hatszínvirág Életvezetési Játék

15 000 Ft-tól

/3 csomagajánlat közül választhatsz
 • 6 témában játszható: egészség, önértékelés, hivatás, egyensúly, kapcsolatok, energiaszint/motiváció
 • egyedi készítésű, saját fejlesztésű módszer, ezzel máshol nem találkozol
 • egyéni konzultációs formájában zajlik, ahol csak a TE kérdéseidre koncentrálunk
 • a találkozó előtt küldök egy ráhangolódó munkafüzetet a fókuszáltabb kezdésért
 • a találkozó után több lehetőség van a folytatásra, ha elmélyülnél a témádban
 • a játék után kedvezményes bérlet vásárlási lehetőség, ha további támogatást szeretnél

Megoldás bérletek

49000 Ft-tól

bérlettel 9500 Ft/alkalomtól
 • ha nem csak egy kis lendületre van szükséged
 • ha szívesen elmélyednél egy témában
 • régebb óta fennálló elakadásoknál
 • korlátozott számban elérhető
 • a beszélgetéseket változatosan kiegészítve kreatív eszközökkel, kártyákkal és játékokkal
 • igény esetén Bach-virág esszenciákkal is támogathatjuk a folyamatot
 • 100% ítélet- és kritikamentes környezet, 100% titoktartás

Lehetőség egészségügyi szakdolgozóknak:

MESZK tagoknak állandó 25% kedvezmény az egyéni konzultációk árából!

Időpont egyeztetésért, illetve további kérdéseddel keress bátran az alábbi elérhetőségeken:

 

Kiss-Dalmadi Mariann
e-mail: info@hatszinvirag.hu
messenger: m.me/hatszinvirag
tel: 20/290-1160 (hétköznapokon 9 és 14 óra közt)

Ha jól esne pár alkotós nyugi óra, egy kis önismerettel fűszerezve:

Kreatív Feltöltődés Foglalkozások

fókusz - élmény - feltöltődés

Mandalafestés

Hogy ne csak álom maradjon...

Krempi készítés

az örömtelibb mindennapokért

Lélekvitamin készítés

az otthonod kényelméből

Hatszínvirág Naplók

Ingyenes lehetőségek !

Hatszínvirág Blog - rendszeresen frissülő tartalommal, több mint 100 cikkel és recepttel

Hatszínvirág FB oldal - naponta frissülő tartalommal, harmónia-, egészség-, kreatív tippekkel, cikkekkel, könyv ajánlókkal, inspiráló képekkel, idézetekkel, zenékkel, gondolatébresztő kérdésekkel és képes motivációs gondolatokkal

KreDieSz - Kreatív Dietetika ... Szívből - egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatos oldalam, szintén több, mint 100 cikk recept és cikk egy helyen az egészséges életmód témájában

Hatszínvirág az Instán - ha személyesebb tartalmakra is kíváncsi vagy ;-)

Hatszínvirág Hírlevél - iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig értesülj a legfrissebb cikkekről és hírekről

Garanciát vállalok a munkámra

100% garancia - 0% kockázat

Ha bizonytalan vagy Neked való-e ez az egész, coacholható-e a témád, vagy egyáltalán mennyire vagyok szimpatikus a számodra, van lehetőség egy 15-20 perces ingyenes konzultációra telefonon, vagy skypon keresztül. Ahogy fent is írtam, vannak olyan helyzetek, témák, amiknek megoldására a coaching nem alkalmas. Ha úgy látom, hogy más szakemberre van szükséged, és nem a coaching a legjobb megközelítés, akár ezen a beszélgetésen, akár az első alkalom során, azt mindenképp jelzem Feléd.

Garancia
Ha nem vagy elégedett a szolgáltatásommal, úgy érzed nem azt kaptad, amiről itt szó volt, vagy egyszerűen nem vagyok szimpatikus és nem sikerül egymásra hangolódnunk, nem gond. Ez esetben vendégem voltál ez alkalomra. Bérlet vásárlás esetén, ha az első alkalom után jelzed, hogy meggondoltad a dolgot, szintén a teljes összeget visszakapod és békében válunk el egymástól!

korlátozott számban

Pro Bono coaching

Ha úgy érzed nagy szükséged volna a támogatásra, nagyon jól jönne egy coach aki segít az életed tisztázásában és az új szempontok lehetőségek felismerésében, és Te magad elkötelezett vagy a változás felé és hogy jobbá tedd az életedet, de anyagilag rossz helyzetben vagy, és nem megfizethetőek számodra ezek az árak, nyitott vagyok rá, hogy szabad árasan vedd igénybe a szolgáltatásaimat: adj érte annyit, amennyit a jelenlegi helyzetedben jó szívvel megtehetsz.

Ha szeretnéd igénybe venni ezt a lehetőséget, írj egy e-mailt ez ügyben az alábbi elérhetőségemre: info@hatszinvirag.hu

Scroll to top