Mi is az a kineziológia?

Legtöbben hallottatok már a kineziológiáról, de hogy mégis pontosan mit is jelent, hogyan zajlik egy kineziológiai konzultáció, ezekre a kérdésekre találhatsz válaszokat ebben a bejegyzésben.

Mi is az a kineziológia?

A kineziológia egy alternatív, preventív készség- és képességfejlesztő , holisztikus egészségfejlesztő rendszer. Segítségével felszabadulhatunk a múlt nyomasztó hatásai alól, testben és lélekben is feloldódva, megújulva, felfedezve új lépéseket és lehetőségeket az elakadásainkból való kimozduláshoz. A hagyományos távol-keleti gyógyászatra épül, de tartalmaz pedagógiai és pszichológiai elemeket is.

A kezelés célja a stresszoldás: a múltban és a jelenben elszenvedett stresszek negatív nyomainak semlegesítése, az energetikai blokkok oldása, ezzel beindítva a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A kineziológiai módszerek a szervezet öngyógyító folyamatát támogatják, hogy a testi-lelki egyensúly ismét helyre álljon.

Mi történik a kineziológia konzultáción?

Izomtesztek segítségével felmérhető, hogy a test energiarendszerében, hol és milyen jellegű energetikai elakadások találhatók. A korrekciós gyakorlatok kiválasztása után e blokkok oldódnak és a test öngyógyító folyamatai beindulnak.

A folyamat része lehet vizualizációs technikák, könnyed mozgásos gyakorlatok, virág esszenciák, enyhe érintésekkel végzett korrekciók alkalmazása. Mindig izomteszteléssel állapítjuk meg, hogy adott esetben mire van szükség.

A kineziológia konzultációt mindig úgy zárom, hogy megfogalmazunk:
  • egy célt, egy új választást, aminek irányába érdemes elindulni, fókuszálni az energiákat
  • egy saját mantrát, pozitív megerősítést, ami erőt ad az úton
  • konkrét lépéseket, amiket meg tudunk tenni magunkért, az ügyünkért, hogy beindítsunk egy pozitív spirált a változáshoz

Kineziológia, stresszoldás Herenden és Veszprémben:

  • stresszoldás sokszínű eszköztárral: akár művészeti elemekkel/art coachinggal és egyéb spirituális technikákkal kiegészítve a folyamatot: Herenden, a Hatszínvirág Harmónia Házban
  • egészségügyi tevékenységként természetgyógyászati kineziológia Veszprémben, a Szófia Magánklinikán

További információk és bejelentkezés

  • ha rólam szeretnél többet megtudni, bemutatkozásomat itt találod

Bővebb információkért, időpont egyeztetésért  fordulj hozzám bizalommal az alábbi elérhetőségeimen:

  • E-mail: info@hatszinvirag.hu
  • Messenger: @hatszinvirag
  • Telefon: 06 20 290 1160

Ha Veszprémbe, a Szófia Klinikára szeretnél hozzám időpontot foglalni, azt pedig a Klinika elérhetőségein, vagy online a weboldalukon keresztül tudod megtenni.

Ebben az írásban gyakorlatiasan nézve összeszedtem egy csokorba 21 példát (a teljesség igénye nélkül), hogy mik azok a témák, helyzetek, amikben egy kineziológiai stresszoldás a segítségünkre lehet. Ha szeretnéd ezt is elolvasni, itt találod a cikket.

Ha pedig szívesebben hallgatsz podcasteket, szeretettel ajánlom figyelmedbe ezt a beszélgetést, ahol a StúDió Veszprém Podcast vendége voltam: sok szó esik benne a kineziológiáról, a stresszoldásban rejlő lehetőségekről, valamint mesélek a saját utamról, kedvelt módszereimről, könyveimről, terveimről is. Ha van kedvetek meghallgatni, itt találjátok!
 

Ha inspirálónak találtad ezt az írást, és szeretnél értesülni az új Hatszínvirágos cikkek megjelenéséről iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat havi 1-2 alkalommal.

 
Ha szeretnél hetente többször, rövidebb inspirációkat kapni tőlünk kövess minket FB-on és Instán, ahol rövidebb egészség-, kreatív- és harmónia tippek, könyvajánlók, inspiráló képek, idézetek, zenék, gondolatébresztő kérdések várnak Rád.
 

Szeretettel,

Mariann

Mi is az a kineziológia?
Scroll to top