Megfázás kezelése aromaterápiával

Az évszakváltások során és a hidegebb időszakban szervezetünk a légúti fertőzéseknek fokozottabban ki van téve. Többfajta természetes gyógymód is rendelkezésünkre áll, hogy enyhítsük a nátha kellemetlen tüneteit. A régebbi bejegyzésekben megtaláljátok a Schüssler-sókról szóló írásunkat. Ebben a cikkben pedig az aromaterápiás lehetőségeket gyűjtöttük össze, amik nálunk is beváltak az évek során.

Ahogy azt már Te is biztosan tudod, az illóolajok fantasztikus anyagok. Rengeteg pozitív hatásuk van és pillanatok alatt képesek megnyugtatni vagy jobb kedvre deríteni. Viszont sok a félreértés a témában és rengeteg a rossz minőségű vagy szintetikus olaj, amelyeknek jobb esetben semmilyen hatásuk sincs, de van amikor kifejezetten károsak. Mielőtt rátérünk a konkrétumokra a nátha kezeléséhez javasolt fajtáknak fontosnak tartom azt letisztázni, hogy érdemes körültekintőnek lenni a megfelelő minőségű olajok kiválasztásánál. Olyan fajtát válassz, ami:

  • bevizsgált
  • tanúsítvánnyal rendelkezik
  • 100% tisztaságú, terápiás minőségű illóolaj

Tavaly ismerkedtem meg egy hazai cégget, a HerbaThereapyt, akik engem 100%-ig meggyőztek. Termékeik prémium minőségűek, az összes fenti kritériumnak megfelelnek, és ami egészségügyisként kifejezetten tetszik, hogy célkitűzésük tudományos alapon, bizonyítottan működő illóolajokat adni az embereknek, a létező legjobb minőségben és mindezt elérhető áron. Megfelelő orvosi, szakmai háttérrel rendelkeznek, és számos izgalmas publikációval és gyakorlati felhasználási tippel segítik az illóolajok tudatos felhasználását. Már 1 éve teszteljük, használjuk a Harmónia Házas csapattal a termékeket és szívből ajánljuk Nektek is, ha szeretnétek kiváló minőségű illóolajokkal támogatni a saját és családod egészségét. A Hatszínvirág Shopban is megtaláljátok több terméküket - a kínálat folyamatosan bővülni fog :-) - és/vagy a Harmónia Házban is van lehetőségetek kipróbálni, megszagolni a különböző fajtákat a programjainkon.
 

A 3+1 legfontosabb illóolaj, amik természetes segítséget tudnak nyújtani a náthában, enyhébb felsőlégúti betegségben:

  1. Citrom illóolaj: egyszerre emel és üdít, kiváló baktériumölő hatású illóolaj.
  2. Teafa illóolaj: egyik legjobb antiszeptikus hatású illóolaj, segít a bakterális és gombás fertőzések leküzdésében.
  3. Atlaszcédrus illóolaj: segít, ha az arcüregben pangás lépne fel, segít ismét flowba kerülni

+1: SPIRITUS légzéskönnyítő balzsam: 6 éves kor felett naponta kétszer használható, 5 illóolaj tökéletes szinergiája és ereje egy tégelybe zárva.

Tippek az illóolajok gyakorlati felhasználásához megfázás esetén:

Diffúzorba keverék nátha esetén

  • 8 csepp citrom
  • 3 csepp teafa
  • 3 csepp atlaszcédrus

Inhaláláshoz keverék

  • 1 csepp citrom
  • 1 csepp teafa
  • 1 csepp atlaszcédrus

Amennyiben makacs, és nagyon letapadt az arc melléküregeiben a nyák, úgy alkalmazzunk 3 csepp atlaszcédrust és 1 csepp teafát.

 

HerbaTherapy-s csomagjainkat megtaláljátok a Hatszínvirág Shopban, vagy megtekinthetitek élőben Herenden, a Hatszínvirág Harmónia Házban a programainkon.

Ha inspirálónak találtad ezt az írást, és szeretnél értesülni az új Hatszínvirágos cikkek megjelenéséről iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat havi 1-2 alkalommal.

 
Ha szeretnél hetente többször, rövidebb inspirációkat kapni tőlünk kövess minket FB-on és Instán, ahol rövidebb egészség-, kreatív- és harmónia tippek, könyvajánlók, inspiráló képek, idézetek, zenék, gondolatébresztő kérdések várnak Rád.
 

Szeretettel,

Mariann

Forrás: HerbaTherapy - orvosi aromaterápia www.herbatherapy.hu

A jelen internetes felületen megjelent információk aromaterapeuták publikációiból származnak; tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi diagnózist. A személyre szabott terápiás kezelést csak orvos vagy képzett aromaterapeuta adhatja meg. A Hatszínvirág BT és HerbaTherapy Kft. nem vállal felelősséget bármilyen, a jelen internetes oldalon található információk alapján történt öngyógyítás során bekövetkezett balesetért, sérülésért vagy károsodásért.

Megfázás kezelése aromaterápiával
Scroll to top