Levi nyári turmix receptje

Elárulom, hogy azért is gyűjtöm a bevált receptjeimet a blogra felírva, mert ez az én családi online szakácskönyvem, és én is innét szoktam visszakeresni sokszor mit-hogy csináltam (a memóriám kb. 2 hetes, majd törlődnek a lényegtelen információk, így jobb, ha leírom. :-D) Emellett ha más is használja, akkor dupla öröm. :-) Nagy fiamnak is megtetszett ez a módszer: egészen kicsi korától szeret segíteni a konyhában, egy ideje új, saját receptekkel is kísérletezik. Így legújabb "Levi receptjei rovatunkban" az Ő remekműveit találjátok. Ez az első, fogadjátok szeretettel. :-)

Levi nyári turmix receptje

Hozzávalók kb. 2 pohárnyihoz:

  • 2 nagyobb barack
  • 1 marék egres
  • 1 érett banán
  • egy csipet fahéj és vanília
  • 3 dl víz
  • fél citrom kifacsart leve

Elkészítése:

Minden hozzávalót összeturmixolunk és kész. :-)

Már több barátunkkal végigkóstoltatta a Fiatal Ember. Először mindenki elég félve kortyolt bele, de végül mind elfogyott. :-)

Egy barátnőm, aki nem szereti az egrest ilyen formában végül jó ízűen elfogyasztotta, így a turmix például egy remek megoldás lehet ahhoz is, hogy változatosabbá tegyük a gyümölcs fogyasztásunk.

A nyár remek időszak a táplálkozásunk színesítéséhez, használjátok ki!

 

+ tipp: egy-egy marék friss, zöld levelet is nyugodtan tegyetek bele. ;-) Igaz a színe, úgy kicsit bizarabb formát ölt (annak legalábbis, aki ódzkodik a zöldtől), de az ízében úgyis a barack fog dominálni.

 

Jó étvágyat hozzá!

Ha érdekes Számodra a fenti téma, de nincs túl sok időd a netet böngészni receptek és ötletek után, de szívesen tennél valamit, hogy hozz pár egyszerűen beépíthető, új egészséges szokást a táplálkozásodba, szeretettel ajánlom figyelmedbe a Hatszínvirág Évszakos Életmód Füzetek első részét, a nyári kiadást, aminek a célja, hogy:

  • egyszerű és gyorsan megvalósítható ötleteket és recepteket adjon át egy csokorba gyűjtve a nyár kincseit felhasználva, így nem kell azzal időt eltöltened, hogy a netet szörfözz, ezt az időt már a megvalósításra szánhatod
  • minden héten kipróbálj egy új receptet a hazai egészséges táplálkozási ajánlásokat figyelembe véve,
  • rendszeresen tegyél egy kis lépést az egészséges életmód megvalósításához.

Több, mint egy recept gyűjtemény!


Hogy mivel? Itt megtudhatod!

Ha tetszenek itt a Hatszínvirág Blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol havi 2-4 alkalommal egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat.

 
Ha inspirálónak találtad ezt a bejegyzést, köszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljusson!
Csodás napokat!
 
Szeretettel,
Levi nyári turmix receptje
Scroll to top