Csicseriborsó-sárgarépa curry

A kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend fontos alapanyagai a hüvelyesek a megfelelő mennyiségű fehérje biztosításához. Én nagyon szeretem a curryket: tökéletes, tartalmas étel akár ebédre vagy vacsorára, nemcsak vegetáriánusoknak, vegyes táplálkozásba is remekül beilleszthető ez a recept. :-)

Csicseriborsó-sárgarépa curry

Hozzávalók (4 főre)

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csapott teáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál fahéj, fekete bors, fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab gyömbér
  • 350 g sárgarépa
  • 1 konzerv (250 g) csicseriborsó
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 200 ml sűrű kókusztej

Elkészítés:
A sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk, az olajon 3-4 perc alatt lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit mellette üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a fűszereket, a lereszelt gyömbért és a fokhagymát. A konzerv csicseriborsót átmossuk, leszűrjük, hozzáadjuk az alaphoz a sűrített paradicsommal és a kókusztejjel együtt, majd kb. 15 percig főzzük, amíg a répa megpuhul. Rizs- vagy köleskörettel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

A recept eredeti forrása a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének márciusi hírlevele.

Ha szeretnél segítséget kapni kiegyensúlyozott vegetáriánus, növényi alapú étrendek kérdéseben, vagy életmód váltás ügyében szeretettel várlak egy életmód tanácsadásra vagy holisztikus szemléletű életmód váltó programomba, ahol az egészségünket és céljainkat támogató táplálkozási szokások kialakítása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő mentális hozzáállásra és az esetleges lelki blokkok oldására is.

Én magam évek óta nagyrészt húsmentes, és egy ideje tejmentes táplálkozást is folytatok, így nemcsak a dietetikai szakmai tudásomat, de a gyakorlati tapasztalataimat is szívesen megosztom a hozzám fordulókkal, akik nyitottak a téma iránt. A munkám és az életem során is arra törekszem, és személyiségemből fakadóan is igyekszem úgy alakítani a világom, hogy az erőszakmentességet képviseljem, így nem célom senkit erőszakkal megtéríteni ebbe az irányba, de ha valaki érez magában elhívást és nyitottságot a téma iránt, örömmel segítek, mint dietetikus.

Amióta kineziológusként dolgozom ezt tekintem fő profilomnak, így táplálkozási tanácsadást már csak prevenciós témákban vállalok, de ezekben a témában keressetek bátran! Az aktuális lehetőségekről itt tájékozódhatsz.

Ha szeretnél hetente többször, rövidebb inspirációkat kapni tőlünk kövess minket FB-on és Instán, ahol rövidebb egészség-, kreatív- és harmónia tippek, könyvajánlók, inspiráló képek, idézetek, zenék, gondolatébresztő kérdések várnak Rád.
 

Szeretettel,

Mariann

Csicseriborsó-sárgarépa curry
Scroll to top