Adventi naptárunk 2019.

A tavalyi Adventi naptár - pont ahogy szeretnéd írásomban már részletesen meséltem arról, hogy milyen rendszer alapján állítom össze az adventi naptárainkat már sokadik éve, és amiből Te is inspirációt meríthetsz, hogy mik azok a dolgok, amelyeket érdemes végiggondolni az összeállítás előtt. A mai bejegyzésben azt foglalom csak össze, hogy az idei hogy fog kinézni nálunk.

A legfontosabb szempontok röviden, hogy:

  • kinek készül
  • milyen a megajándékozott személy érdeklődése/minek örül
  • Te magad mit szeretnél az egésszel kifejezni, közvetíteni?
  • mennyi pénzt szánsz a megvalósítására

A gyerekek adventi naptára idén (2019.)

4 éves lánykámnak és 7 éves nagy fiamnak készítettem az idén. Szeretem a hagyományokat, ezért van egy "örökös", minden évben elővehető darabunk, így magán a formán nem kell gondolkoznom és újat gyártani: ez így idő- és pénzbarát, és még környezetvédelmi szempontból is jó megoldásnak találom.

Tavaly bevált az az ötlet, hogy vettem egy puzzle-t és azt osztottam fel több részletbe a napok nagy részében. Szeret mindkét gyermekem kirakózni, plusz olyan témájút választottam, ami a mostani kedvenceiknek, érdeklődésüknek megfelel: a nagyfiamnál épp teljes a Rumini imádat, így Ő egy Ruminis - Szélkirálynőset fog kapni. A kislányomnál pedig egy rózsaszín tündéres-unikornisosra esett a választás. De bármilyen játék jó ötlet lehet, amit Nálatok szeretnek és több elemre bontható: pl. egy LEGO készlet felosztása több csomagra, vagy egy kártya, esetleg egy kreatív készlet...a legfontosabb kérdés szerintem itt az, hogy mi az, ami érdekli a gyerkőcöt és örömet szerezhetsz vele.

Eddig nálunk úgy nézett ki a napirend, hogy sok közösen együtt töltött időnk volt, mert csak fél napot töltöttek az óvodában. Szeptembertől viszont a nagy már iskolás és a kicsi is ott alszik az oviban, így a hétköznapokon kevesebb a közösen eltöltött idő, és sokszor fáradtak is, mire hazaérünk, ezért programokat inkább csak a hét vége felé tettem bele, hétköznapokra pedig marad az ajándék. Amúgy ez nem kőbe vésett szabály, ha bármi miatt borul a rendszer simán felül írom, a célja, hogy legyen egy segítség, ami mellett számomra sokkal könnyebb kitalálnom mi kerüljön a kis zsebekbe, de ha bármi miatt ez mégsem jó úgy (pl. betegség, nincs kedvük hozzá, fáradtak aznap) akkor azt persze rugalmasan kezelem: hiszen a lényeg az örömszerzés. :-) Ez a rész természetesen személyre szabottan érdemes kialakítani, úgy ahogy a Ti életviteleteknek, szokásaitoknak megfelel.

Idén így áll össze a rendszerünk:

hétfők (dec. 2., 9., 16., 23.): ajándék (puzzle)

kedd (3., 10., 17., 24): édesség (1 Kinder tojás, 1 Nobilis csokis aszalt meggy, 1 Rossmann-os csokis tönkölyszívek, 1 étcsokis almaszirom)

szerda (4., 11., 18.): ajándék (puzzle)

csütörtök (5., 12.,19.): ajándék (puzzle)

péntek (6., 13., 20.): közös program (séta az adventi vásárban Veszprémben, Gryllus koncert Veszprém Agóra, könyvtárazás és Íródeák Veszprém)

szombat (7., 14., 21.): közös süti sütés (karácsonyi keksz, mézeskalács, házi szaloncukor - ilyenkor 1-1 szaggató forma vagy vmi ehhez kapcsolódó dolog kerül a zsebekbe)

vasárnap (1., 8., 15. 22.): közös kreatív program (itt lesznek programok is, valamint elkezdem feltölteni az év közben lefogyott kreatív eszköz készletet: lesznek benne filctollak, ceruzák, egy karcrajz készlet, és gyerekeknek való ünnepi üvegfestő készlet)

Adventi naptár felnőtteknek

Idén több naptárral is készültem felnőtteknek is. Mostmár az is szokásom, hogy magamra is gondolok az adventi időszakban. :-)

  • magamnak már második éve egy teaválogatást vásárolok. A DM-ben van kifejezetten adventi naptár válogatás: minden napra különböző ízű filterekkel.
  • Készítettem teakedvelő család tagoknak teaválogatást a saját kedvenc filtereimből.
  • Édesanyám nagyon szereti a cukorkákat, neki egy szép csatos üvegbe tettem 24 szemet: minden napra jut 1.
  • A Férjemnek közös programnak egy beszélgetős befőttet (az alap ötletet az Urban:eve-en találtam) - minden napra 1 kérdés, plusz mellé minden napra 1 tulajdonság kártya, hogy mit szeretek benne (ez utóbbi lehet szakmai ártalom :-D )

Remélem sikerült beindítani az ötletgyárat a fejetekben, és találtatok inspiráló gondolatokat a fent leírtakban. Ha a gyors megoldások híve vagy itt találsz még 5+1 egyszerű, az utolsó percben is megvalósítható ötletet.

Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevekre, hogy értesülj a friss információkról (havi 1-2 levél a legfrissebb cikkekkel, programokkal), és/vagy csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol hetente többször harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel várlak a testi-lelki feltöltődés jegyében. :-)

Csodás napokat!

Szeretettel,

Mariann

Adventi naptárunk 2019.
Scroll to top